online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Gyakorlati technikak

ital

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
BRANDIED CORDIAL MÉDOC
Frank kavéüdítő
Sangria
Narancsturmix ünnepre
Bolondított narancslé
ANGEL’S WING
Popeye
Ambassador
A tea elkészítése, elkészítési módjai
Őszibarack-lé mandulaval
 
 

Gyakorlati technikák


Több koktél receptjében találkozhatunk alapanyagként a cukorsziruppal vagy olyan kifejezésekkel, hogy „díszítsük citromolajjal” vagy „készítsünk cukorperemet”. Ez 111d37b eket a több helyen előforduló, nem teljesen maguktól értetődő technikákat gyűjtöttük itt össze.


Cukorszirup készítése:

Néhány helyen jó pénzért árulnak cukorszirupot, de otthon egyszerűen és viszonylag gyorsan mi magunk is elkészíthetjük. Öntsünk egy adag vizet egy kis lábosba, melegítés közben adjunk hozzá ugyanannyi cukrot, és forrásig kevergessük. Hagyjuk egy percig forrni, majd vegyük le a tűzről. Lehűlés után már készen is van a cukorszirup. Fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll. Célszerű egy műanyag üvegben, a hűtőben tárolni.


Poharak lehűtése:

Fontos, hogy a pohár ne melegítse fel a koktélt, így a kisebb űrtartalmú poharakat (mint a koktélospohár) ajánlatos lehűteni. A hűtést többféle módon végezhetjük:

A legpraktikusabb és leggyorsabb megoldás, ha a pohár aljába jégkockát teszünk, és azt kevergetjük, forgatjuk egy kicsit.

Ha a poharak nem kristályból vannak, a fagyasztóba tehetjük őket 20-30 percre.

Látványos megoldás, ha a poharakba jégdarát teszünk, és úgy rakjuk őket a hűtőbe.

Bármely hűtési módot is választjuk, úgy higiénikus, ha a lehűtéshez használt jeget nem használjuk fel koktélhoz.


Találat: 695