online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Képviselőfank

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Politikus szelet (kitűnő, kiadós)
Almapiskóta
Hókifli (tojasérzékenyeknek is)
Méteres kalacs piskótatésztaból
MEGGYES CSOKOLÁDÉFAGYLALT
Hab-felfújt 3
Túrórudi (órias)
Sargabarackos lepény
Tepsis Rafaello
Kajszibarack tortakrém
 
bal also sarok   jobb also sarok

Képviselőfánk


Tészta: 22.5 dkg liszt, 2.5 dkg zsír, 2, 25 dl víz, 8 tojás, 2 dkg kristálycukor, csipet só


A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, a 424f52e míg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képviselőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés előtt egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta.


Sárga krém: 2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony. 6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.


A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani (karamellizált cukorba) és mogyoróval megszórni.


A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt, akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.


Ebből a mennyiségből kb. 21 db nagy fánk lesz.


 


Előforduló hibák:

  1. A képviselőfánk tészta híg, folyékony. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, a zsiradék megolvadt, s a keveréssel készített hab összeesett. A hibát úgy javíthatjuk ki, hogy hűtőszekrényben lehűtjük, majd újból kikeverjük.
  2. Alakítás közben folyósodik a képviselőfánk tészta. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, vagy a kéz melegétől olvadt meg a tészta zsiradéktartalma. A hibán úgy segíthetünk, hogy a nyomózsákból a tésztát kiürítjük, lehűtjük, majd kevés tojásfehérjét adva hozzá, ismét kikeverjük. Az átdolgozott tészta sütéskor a szokásosnál jobban terül.
  3. A tészta emulziója megbomlik, szaknyelven összefut. (valamelyik összetevő kicsapódik) A hiba oka: nagyobb víztartalmú vajat dolgoztunk fel, vagy gyorsan adagoltuk a tojásokat. A gondos elkeverésre mindig ügyeljünk.

Találat: 963


Felhasználási feltételek