online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Hamis marcipantorta

desszertekFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Tejszínhabos ananasz
Csehpimasz
Tepertős leveles pogacsa
A GÉPI FAGYLALTKÉSZÍTÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
Kaposztas rétes
Finom almas lepény
Kanalas narancsos piskóta
Csaszarmorzsa
Sargabarackos lepény
GRÍZES TORTA
 
 

Hamis marcipántorta

Tésztája: 12 dkg margarin, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1/8 l tejföl, 1,5 ek. kakaó, 1/2 kk. sütőpor.

Ezeket összekeverni és kisütni. Sűrű tészta lesz belőle, úgy kell kézzel belesimogatni a tortaforma aljába. Kb. 20 perc alatt lesz kész.

Közben elkészíthetjük a marcipánt: 25 dkg vajat (nem célszerű margarinnal helyettesíteni, mert annak egy része nagyon folyós lesz) gőz felett olvasztani. Én, duplafalu tejforralóban szoktam készíteni 20 dkg porcukrot bele, ha elolvadt 25 dkg grízt, és 1,5 üveg keserűmandula aromát. Ha a tészta kihűlt megfordítani a karikát, hogy jobban simuljon a tortalaphoz és ráönteni a marcipánt. Ha ez is kihűlt csokoládémázzal bevonjuk a tetejét. Nagyon mutatós és finom.

Találat: 1087