online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Az Aloe alkalmazasa a fogaszatban

gyógyszerFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Betegség és ri tua lé
KOKA-SZÁRMAZÉKOK
GYÓGY – ÉS FŰSZERNÖVÉNYEINK ÉS GYÓGYHATÁSUK
A fürösztés és az ahhoz kapcsolódó kiegészítö gondozasi müveletek
A has
A SZEM
Életmódvaltas IV
Omega- 3 zsírsavak
Aloe Vera italok a szervezet taplalasara és tisztítasara
 
 

Az Aloe alkalmazása a fogászatban


Az FLP termékei, mint a gyógyászat minden ágazatában, a fogászatban is nagyon sikeresnek mutakoztak, mint nagyszámú, gyakori és elterjedt megbetegedések megelőzésében és gyógyításában, amelyek esetében 525f53f nincs sikeres klasszikus eszközökkel végzett terápia.


Fognövés - mindannyian tudjuk, milyen problémákkal néznek szembe a szülők, amikor babájuknak előbukkannak a tejfogai. Ezt az időszakot gyakran alvástalanság, láz, erős nyálazás és ingerlékenység kíséri. S máris sorra kerül az FLP termékeinek első alkalmazása. Az ínyt Activatorral kezeljük, amelyet azokra a játékokra is önthetünk, amelyek rágásra és az íny dörzsölésére szolgálnak. Meg kell említeni, hogy az Activator teljesen veszélytelen.Activator: csökkenti a fájdalmat, az ínygyulladást és megkönnyíti a fogacskák előbukkanását.


Kandidiázis - A csecsemőknél gyakori betegség a szájpenész vagy kandidiázis. Ez gombás betegség, melyet a Candida albicans gomba okoz, a kialakulásának oka a csecsemők immuncsökkenés következtében létrejövő mikroflóra egyensúlyzavara a szájban. Vastag fehér lerakódásként látható az arc nyálkahártyáján, nyelven és az egész szájban. Ez a gomba egyébként normális körülmények között a szájüregben található és egyensúlyban áll a szájban lévő többi baktériummal. Ám ez az egyensúly megbomolhat, s ez a csecsemőknél gyakori, mivel az ő immunrendszerük csak a 4. hónap után kezd működni, addig pedig azok az antitestek és anyagok védik, amelyeket az anyától kaptak még a szülés előtt, azt követően pedig az anyatejből szerzik be. Ugyanez a helyzet a páciensekkel, akik más betegség következtében hosszabb antibiotikus terápián vannak, vagy olyan személyek esetében, akiknek valamilyen oknál fogva csökkent az immunitása és ennek következtében gyakran kandidiázisban szenvednek. Az ilyenfajta kandidiázisok igen ellenállóak mindenfajta terápiával szemben, s így jól jött minden segítség és ebben az esetben az FLP- termékek kiválónak bizonyultak, mivel közismert hogy az Aloe igen rövid idő alatt megoldja a Candida albicans által okozott fertőzést. Ebben az esetben a lerakódások helyileg steril tamponnal tisztítandók, melyet Activatorral kenegetünk naponta 3-4 alkalommal- a csecsemők esetében, felnőtteknél pedig emellett naponta néhányszor Firsttel öblögetjük a szánkat, és azután váltakozva visszük fel az Activatort. A szájüreg higiéniájának fenntartása az Aloe Toothgel- lel történik naponta több alkalommal. Emellett mindenesetre ajánlott az Aloe Vera Gel használata (2xO,5 dl), a gyermekek korától függően kevesebbet, azzal a céllal, hogy erősítsük az ellenállóképességüket és a Gél antibiotikus hatása miatt.


Sipoly- Gingvitis (fogínygyulladás) - Ínyvérzés - A gyermekek későbbi életszakaszában, a tejfogak tönkremenetele következtében a foghúson gyakran fisztulák jelennek meg. Ez gyulladást - gingvitist - idéz elő, mivel belőlük váladék és genny csorog. A fogínygyulladást ínyvérzés követi. Ilyen esetekben kitűnőnek mutatkozott a First és az Activator használata. A Firsttel naponta néhányszor fújjuk be, az Activatort pedig váltakozva vattával vigyük fel. Nem kell külön kihangsúlyozni, hogy a szájüreg higiéniáját fogkrémmel tartjuk fenn, amíg akut, de figyelembe véve azt, hogy nem fluor tartalmú, naponta egyszer szükséges egy olyan fogrémet használni, amely fluort tartalmaz. Ez a gyerekeknél fontos a fogszuvasodás elleni védekezésben, mivel fogaik még fejlődésben vannak, továbbá, a gingvitis és az ínyvérzés miatt, amitől nálunk a népesség nagy része szenved. Az én tapasztalatom szerint ez majdnem a páciensek 50%-át teszi ki. A Firstön és a fogkrémünkön kívül használjuk az Absorbent C-t. A felnőttek 3x1 tablettát szedjenek belőle, a gyermekek pedig koruktól függően: 3 éves korig naponta 1 tablettát, 4-8 éves korig 2x1 tablettát, 9 éven felül 3x1 tablettát. A dohányzók természetesen nagyobb adagokat kell, hogy használjanak, mivel a dohányzás által megsemmisül a C-vitamin. Az Absorbent C kiváló antioxidáns és jól hat a vérzés elállítására és erősíti a vérerek és a hajszálerek falát, egyben gyulladásgátló hatású.       Súlyosabb gyulladás esetén Aloe Vera Gélt vagy Berry Nectart adunk naponta 2x 0,3 dl-t, valamint naponta 3x1 Forever Bee Propolis tablettát elszopogatni. A mi fogkrémünk kiváló. Kihangsúlyoznám, hogy nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek lemarják vagy károsítják a fogzománcot, s így naponta többször is használható. Benne fertőtlenítő anyagok vannak, s így kitűnő a foghólyag kialakulása ellen, melyben baktériumok vannak és ínygyuladást, és fogkövet okoznak, ami fogágy betegséget okoz.

A fogkrém erősíti az ínyt és csökkenti az ínyvérzést, csökkenti a fájdalmat, amely kötelezően kíséri az ilyen nyálkahártya gyulladásokat.

A fogágy betegség és fogíny gyulladás gyógyításához természetesen szükséges, hogy kötelezően elmenjünk fogorvoshoz, aki megtisztítja a fogkövektől a fogakat és elvégzi a fogzsebek tisztítását és ezután helyileg sikeresen használhatók a termékeink - First, Activator és a fogkrém. Fogágy betegség esetében jó használni a Nature-Min tablettát (naponta 3xl), ami jó a csontritkulás esetében is, amely ugyanebben a korcsoportban bukkan fel, amikor a fogágy betegség jelentkezik. Az akut fázisban még jó hozzáadni a Forever Bee Propolis tablettát (3xl naponta), Aloe Vera Gél, Absorbent C-t és a Kids Multivitamin valamint az A-Beta-CarE tablettákat (3x1 naponta).


Afta- még egy igen gyakori és kellemetlen szájüregbetegség.

Ezek a kis sebek a száj nyálkahártyán jelennek meg. Nagyon fájdalmasak és kelle­metlenek. A beteg nem tud normálisan enni, sem beszélni. Minden szájmozdulat fájdalmas, nehéz az ételfogyasztás, főként ami a savanyú és sós ízűeket illeti. A megjelenésük általában hormonális változásokhoz vagy zavarokhoz kötődik, de az immunitásvesztés, stressz, vitaminhiány és más általános betegségek is előidézhetik. Gyakran a menstruáció előtti időszakban a menstruációs ciklushoz kötődnek, valamint a pubertásban és a klimax időszakában! Különösebb gyógyszer ez ellen nincs. De ebben az esetben is a termékeink sikeresnek bizonyultak. Ajánlatos az Aloe Vera Gél vagy a Berry Nectar fogyasztása (naponta 2x3 dl) az immunitás megerősítése végett, valamint a hormonok szabályozása miatt Royal Jelly (3x1), Arctic Sea(2x1), Kids Multivitamin és az A-Beta-CarE (3x naponta). A szájüreget Firsttel ki kell öblíteni, és 5 percig a szájban kell tartani, azután Activatorral kell bekenni és rá kell vinni az Aloe Vera Gellyt.


Herpes Simplex - Ez vírusos meg­betegedés, amely leggyakrabban az ajkakon jelenik meg, de az arcbőrre, állra és orra is kiterjedhet - de meg­jelenhet a nyelv nyálkahártyáján, az ínyen és a szájpadláson is. Nagyon kellemetlen és fájdalmas. A betegség az immunitásvesztés következtében lép fel, általános rossz állapot miatt, magas láz, influenza, vírusfertőzés és stressz következtében. Ezért szükséges Aloe Vera Gélt, Berry Nectart, Kids Multi­vitamint és Absorbent C-t szed­ni, Firsttel helyileg naponta többször be kell fújni vagy öblögetni Acti­vatorral úgy, hogy 5 percig a száj­ban kell tartani. Ezután a szájat Aloe Gelly krémmel kell bekenni. Ajánla­tos naponta többször a szájat beken­ni Aloe Lips-szel. Az Aloe Lips egyéb­ként is kiváló a kicserepesedett és szá­raz ajkak ápolására és jó herpes mege­lőzésére is.
Ugyanez a terápia alkalmazható az angulus infekciosus, a szájzug kirepedés (pállott száj) esetében is. Ez konok betegség, Firsttel és Activatorral kezeljük, az ajak szegleteket Propolis krémmel kenjük be, melyet váltakozóan Aloe Gellyvel kezelünk.

Természetesen az ajkakat naponta többször Aloe Lips-szel kenhetjük be. Jó lenne fogyasztani az A-Beta-CarE-t és Kidset (2x1).

Szájnyálkahártya sebek és allergiás reakciók gyakoriak a szájüregben azoknál a személyeknél, akik fogprotézist viselnek. A protézis alatt kicsiny sebek és gombás fertőzések jelentkeznek. Ebben az esetben feltétlenül el kell menni fogorvoshoz, hogy kiköszörülje azt a helyet, ahol a protézis ingerli a szájüreget, vagy levegye azt az anyagot, amely előidézte az allergiát. Helyileg használatos a First és az Activator, majd utólag Aloe Vera Gellyvel kenjük be. Reggel és este 2 kanál Firsttel 5 percig öblögetjük a szánkat. Allergia esetén Aloe Berry Nectart kell használni (naponta 2xO,3 dl).


Égési sebek forró étel fogyasztásakor keletkeznek (forró leves, püré, forró italok). Mint minden égési sebet, ezeket is Firsttel és Aloe Vera Gellyvel kezeljük.
Leukoplákia (fehér folt) és Lichen Ruber Planus (vörös, lapos foltok)

a szájban bukkan fel főként a dohányzóknál. Ez a nyálkahártya keményedése és rák előtti betegséget jelent, így külön gyógyítani kell, hogy elkerüljük a rák kialakulását. A pofazacskó nyálkahártyáján, és a nyelvcsúcson és oldalsó részén jelentkezik. Idősebb korban lép fel. A nyálkahártya fehér és zavaros és megkeményedik. Jó hatású az Aloe Activator, First, Absorbent C és Aloe Vera Gél. Ugyanez a terápia jó a Lichen Ruber Planus betegség esetében is, amely hasonlóan néz ki, mint a leukoplákia. Ugyanebbe a betegségcsoportba tartozik a "szőrös nyelv" és a terápia is ugyanaz.


Az állkapocsizület gyulladása

megnehezíti a páciensek életét, mivel lehetetlenné teszi az állkapocs normális működését és az élelem rágását. Rossz harapás, fogkiesés vagy rossz protézis miatt keletkezik. Ebben az esetben a Forever Freedommal (2xO,5 dl) és Nature Minnel (3x2) segíthetünk. Azután helyileg a Firstöt és az Aloe Heat Lotiont vihetjük fel.


A foggyökércsatorna

gyógyításakor jó a csatornát Firsttel öblögetni és Acti­vatorba merített vattadarabot 24 órán keresztül a fogon kell tartani.


Az FLP-termékek használatáról a fogászatban még sokat lehetne írni.

Termékeink kiválóak a megelőzésben és a gyógyításban.

Használják őket, és maguk is megbizonyosodhatnak róla!Találat: 10253