online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Amerikai utazasi irodakban valósagban megtörtént parbeszédek

turizmusfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A kastélyszalló fogalma és a kétpói Almasy Kastélyhotel története
Kastélyaink helyzete régen és ma, hasznosítasi problémaik, valamint az ezekre tett megoldasi javaslatok
Az utazasi vallalkozasok rendszere és folyamatai
A kastély marketingtevékenysége
Megatrendek az EU turizmusaban
Az utazasi irodai üzletagak (utazasszervezési üzletagak)
Tengerpart és sok minden mas
 
bal also sarok   jobb also sarok

Amerikai utazási irodákban valóságban megtörtént párbeszédek

1. Arra kért az utas, hogy a repülön a folyosó melletti ülésre foglaljak helyet, mert az ablaknál szétfújja a szél a frizuráját.
2. Egy nö bejött és közölte, hogy Cape Townba (Fokváros) akar repülni. Elkezdtem magyarázni neki, hogy milyen hosszú az út és hogy az útlevelét ne felejtse otthon, de ö 656b11g félbeszakitott: Nem akarom magát kinevetni, de Cape Town Massachussettsben van! Én sem akartam öt lejáratni, úgyhogy nyugodtan ezt válaszoltam: Cape Code Massachussettsben található, de Cape Town Afrikában van. Válasz nem volt.
3. Telefonált egy felháborodott utas, aki a floridai Orlandoba szervezett nyaralásával elégedetlen volt. Amiatt reklamált, hogy a szobája nem az óceánra nézett. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ez lehetetlen kérés lett volna, hiszen Orlando a szárazföld közepén fekszik. Mire ezt felelte: Ne hazudjon nekem! Megnéztem a térképen, Florida nagyon keskeny állam!
4. Egy pasas érdeklödött nálam: Angliát lehet Kanadából látni? Azt feleltem, hogy: Nem. Erre közölte: De hiszen annyira közel vannak a térképen!
5. Telefonált egy pasas és megkérdezte, hogy meg tudnám-e szervezni az autóbérlését Dallasban. Amikor megnéztem a repülöjegy rendelését feltünt, hogy mindössze 1 órát fog átszállással tölteni Dallasban. Megkérdeztem, hogy minek neki autó, mire ezt felelte: Azt hallottam, hogy a dallasi reptér nagyon nagy, és kell egy kocsi, hogy idöt takarítsak meg az átszállással!
6. Egy nagyon kedves nö telefonált. Azt akarta megtudni, hogy ha 8.20-kor indul Detroitból a gépe, akkor hogyan lehetséges hogy már 8.33-kor Chicagoba érkezik. Megpróbáltam elmagyarázni neki a Michigan és Illinois államok közötti idözóna eltérést, de nem értette. Végül kínomban azt mondtam neki, hogy ez egy rendkivül gyors géptípus - és még el is hitte!
7. Egy nö telefonált: Szeretném megtudni, hogy a légitársaságok az utasok külsö tulajdonságai alapján azonosítják-e a csomagokat? Erröl nem tudok, de hogy merült fel ez a kérdés? Amikor becsekkoltam ráragasztották a csomagomra, hogy "FAT" (kövér), s én valóban elég nagy darab vagyok. Tehát biztosan van valami összefüggés! Alig bírtam visszatartani a röhögésem, de sikerült elmagyaráznom, hogy a kaliforniai Fresno városának egyezményes jele a FAT, és a
légitársaság az érkezési helyet jelölte meg a böröndön.
8. Az ügyfél telefonon érdeklödött egy hawaii túra felöl. Miután megbeszéltük az útiköltséget megkérdezte: Nem lenne olcsóbb ha Kaliforniáig repülnék, onnét pedig vonattal mennék tovább Hawaiira?
9. Egy férfi telefonált: Hogy ismerem fel a repülöt, amire fel kell szállnom?Megkérdeztem mit ért ez alatt, ezt felelte: Azt mondták, hogy a járat száma 823, de egyik gépre sincs ilyen szám felfestve!
10. Egy nö telefonált: Pepsi Colára kell repülnöm egy ilyen komputer gépen Azonnal megkérdeztem, hogy csak nem a floridai Pensacolára kell repülnie commuter (helyiérdekü) gépen. Mire ö: Ez teljesen lényegtelen számomra!
11. Egy nö telefonált, repülöre kért helyfoglalást: Chicagoból szeretnék Hippopotamusba (viziló) repülni, New York állam. Biztos benne, hogy Hippopotamus egy város neve? Igen, és kérem, hogy rögtön sorolja is milyen járatok mennek oda! Keresgélés a gépben jó ideig. Asszonyom, nagyon sajnálom, de az ország összes repterét átnéztem és sehol nem találom Hippopotamus városát. Jaj ne legyen ilyen buta, nézze meg a térképen! Mindenki tudja, hogy van ilyen! Nézelödés New York állam térképén. Megvilágosodás: Asszonyom, csak nem Buffalora (bölény) gondol? Pontosan! Tudtam, hogy valami nagyobb állatról van szó!


Találat: 1853


Felhasználási feltételek