online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Amerikai utazasi irodakban valósagban megtörtént parbeszédek

turizmusFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
A kastélyszalló fogalma és a kétpói Almasy Kastélyhotel története
Kastélyaink helyzete régen és ma, hasznosítasi problémaik, valamint az ezekre tett megoldasi javaslatok
Az utazasi vallalkozasok rendszere és folyamatai
A kastély marketingtevékenysége
Megatrendek az EU turizmusaban
Az utazasi irodai üzletagak (utazasszervezési üzletagak)
Tengerpart és sok minden mas
 
 

Amerikai utazási irodákban valóságban megtörtént párbeszédek

1. Arra kért az utas, hogy a repülön a folyosó melletti ülésre foglaljak helyet, mert az ablaknál szétfújja a szél a frizuráját.
2. Egy nö bejött és közölte, hogy Cape Townba (Fokváros) akar repülni. Elkezdtem magyarázni neki, hogy milyen hosszú az út és hogy az útlevelét ne felejtse otthon, de ö 656b11g félbeszakitott: Nem akarom magát kinevetni, de Cape Town Massachussettsben van! Én sem akartam öt lejáratni, úgyhogy nyugodtan ezt válaszoltam: Cape Code Massachussettsben található, de Cape Town Afrikában van. Válasz nem volt.
3. Telefonált egy felháborodott utas, aki a floridai Orlandoba szervezett nyaralásával elégedetlen volt. Amiatt reklamált, hogy a szobája nem az óceánra nézett. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ez lehetetlen kérés lett volna, hiszen Orlando a szárazföld közepén fekszik. Mire ezt felelte: Ne hazudjon nekem! Megnéztem a térképen, Florida nagyon keskeny állam!
4. Egy pasas érdeklödött nálam: Angliát lehet Kanadából látni? Azt feleltem, hogy: Nem. Erre közölte: De hiszen annyira közel vannak a térképen!
5. Telefonált egy pasas és megkérdezte, hogy meg tudnám-e szervezni az autóbérlését Dallasban. Amikor megnéztem a repülöjegy rendelését feltünt, hogy mindössze 1 órát fog átszállással tölteni Dallasban. Megkérdeztem, hogy minek neki autó, mire ezt felelte: Azt hallottam, hogy a dallasi reptér nagyon nagy, és kell egy kocsi, hogy idöt takarítsak meg az átszállással!
6. Egy nagyon kedves nö telefonált. Azt akarta megtudni, hogy ha 8.20-kor indul Detroitból a gépe, akkor hogyan lehetséges hogy már 8.33-kor Chicagoba érkezik. Megpróbáltam elmagyarázni neki a Michigan és Illinois államok közötti idözóna eltérést, de nem értette. Végül kínomban azt mondtam neki, hogy ez egy rendkivül gyors géptípus - és még el is hitte!
7. Egy nö telefonált: Szeretném megtudni, hogy a légitársaságok az utasok külsö tulajdonságai alapján azonosítják-e a csomagokat? Erröl nem tudok, de hogy merült fel ez a kérdés? Amikor becsekkoltam ráragasztották a csomagomra, hogy "FAT" (kövér), s én valóban elég nagy darab vagyok. Tehát biztosan van valami összefüggés! Alig bírtam visszatartani a röhögésem, de sikerült elmagyaráznom, hogy a kaliforniai Fresno városának egyezményes jele a FAT, és a
légitársaság az érkezési helyet jelölte meg a böröndön.
8. Az ügyfél telefonon érdeklödött egy hawaii túra felöl. Miután megbeszéltük az útiköltséget megkérdezte: Nem lenne olcsóbb ha Kaliforniáig repülnék, onnét pedig vonattal mennék tovább Hawaiira?
9. Egy férfi telefonált: Hogy ismerem fel a repülöt, amire fel kell szállnom?Megkérdeztem mit ért ez alatt, ezt felelte: Azt mondták, hogy a járat száma 823, de egyik gépre sincs ilyen szám felfestve!
10. Egy nö telefonált: Pepsi Colára kell repülnöm egy ilyen komputer gépen Azonnal megkérdeztem, hogy csak nem a floridai Pensacolára kell repülnie commuter (helyiérdekü) gépen. Mire ö: Ez teljesen lényegtelen számomra!
11. Egy nö telefonált, repülöre kért helyfoglalást: Chicagoból szeretnék Hippopotamusba (viziló) repülni, New York állam. Biztos benne, hogy Hippopotamus egy város neve? Igen, és kérem, hogy rögtön sorolja is milyen járatok mennek oda! Keresgélés a gépben jó ideig. Asszonyom, nagyon sajnálom, de az ország összes repterét átnéztem és sehol nem találom Hippopotamus városát. Jaj ne legyen ilyen buta, nézze meg a térképen! Mindenki tudja, hogy van ilyen! Nézelödés New York állam térképén. Megvilágosodás: Asszonyom, csak nem Buffalora (bölény) gondol? Pontosan! Tudtam, hogy valami nagyobb állatról van szó!

Találat: 1582