online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Objektumok atméretezése, tükrözése

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
FOLYAMATVIZUALIZÁLÓ ÉS SCADA PROGRAM-RENDSZEREK
RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY
Programozható vezérlők hardverfelépítése
MemórIak-tarak
A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÓDSZEREI A PROGRAMOZHATÓ AUTOMATÁKBAN
Processzusok
A PowerPoint program
A rendszer karbantartasa
A szamítógép-halózatok hasznalata
PÉLDÁK PLC ALAPÚ IPARI AUTOMATIZÁLÁSRA
 
bal also sarok   jobb also sarok

Objektumok átméretezése, tükrözése

A Blender 2.31-es verziója szerint.


Egy tárgy méretének megváltoztatásához nyomd meg az "S" billentyűt. Ahogy az eltolásnál és a forgatásnál, itt is az egeret kell használnod, a b 333h72d al egérgombbal véglegesítheted a műveletet, vagy az ENTER-rel és a művelet közbeni visszavonást a jobb egérgombbal, vagy az ESC billentyűvel érhetsz el.


A 3D-ben való átméretezéshez szükség van egy középpontra. Ezt ugyanazokkal a gombokkal határozod meg, mit a forgatásnál (1. kép az "Objektumok forgatása" részben). Ha a tárgy méretét növeled, akkor annak az összes pontja távolodni fog a középponttól; csökkentéskor pedig a pontok közelednek.


Alapértelmezetten a kijelölt tárgyak egyenletesen méreteződnek át minden irányba. Az arányok átállításához (tárgyak hosszabbítása, bővítése, stb.), az átméretezés irányát egy globális koordinátarendszerbeli tengelyhez kell rendelni, mint ahogy azt a mozgatásnál is tetted. Ehhez egy kicsit mozgasd az egeret abba az irányba, amerre nagyítani akarsz és nyomd meg a középső egérgombot. Ha vissza akarsz térni az alapértelmezett módba, nyomd meg megint a középső egérgombot. Az átméretezés mértékét a 3D ablak fejlécében is látod.


Itt is a CTRL "snap" módba kapcsol, ami 0.1 lépésenként méretez át. A SHIFT ugyanúgy lassú mozgást eredményez. Az ALT-S kombináció pedig visszaállítja az eredeti pozíciót.


A tárgyak tükrözése az átméretezés egy külön funkciója. A tükrözés nem más, mint az negatív faktorba való nagyítás egy irányba. Az X, vagy Y irányba tükrözéshez nyomd megy az "S" billentyűt és az "N"-t, hogy egy számot tudj beírni. Válaszd ki a koordinátákat és írj be "-1"-et.


A Blender kézmozdulat rendszere

Az árméretező módba léphetsz, ha egy "V" alakzatot rajzolsz a bal egérgombbal.


Találat: 1423


Felhasználási feltételek