online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Halózatok csoportosítasa kiterjedés és topológia alapjan

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A programok felépítése, az utasítasok típusai
SSADM Strukturalt rendszerelemzési és -tervezési módszer
MOS/CMOS technológia és digitalis alkalmazasai
Be és Kivitel
A B/K szoftver
Szoftverek
A DOS operaciós rendszer
A rendszer karbantartasa
Egy kis elmélet
Kapcsolat az ügyfél szolgalattal
 
bal also sarok   jobb also sarok

Hálózatok csoportosítása kiterjedés és topológia alapján


Hálózatok kiterjedés szerint:

LAN (Local Area Network): helyi hálózat. Ezek adott vállalaton, épületen, szervezeten belül teremtenek összeköttetést. K 131i82b iterjedésük max. néhány kilométer.

MAN (Metropoliten Area Network): (Nagy)Városi hálózat. Általában több "közeli" lokális hálózatot köt össze és köztük lévő kommunikációt vezérli.

WAN (Wide Area Network) Kiterjedt hálózat. Államok, földrészek között teremt összeköttetést vezetékes, vagy műholdas kapcsolattal.


Hálózatok topológia szerint:

A hálózat topológiája a hálózati eszközök fizikai elrendezését, a csatornán való elhelyez­ke­dését jelenti. Ebből a szempontból a következő elrendezésekkel találkozhatunk a helyi hálóza­tokban:

Sín vagy bus topológia: a csatornán lévő információt a csomópontok mindegyike kb.azonos időpontban észlelheti.

Csillag (star): a csomópontok egy közös kapcsolóközponton keresztül kommunikálnak egymással. Ezt a kapcsolóközpontot hub-nak nevezzük.

Gyűrű (ring): a csomópontok egy zárt hurok mentén helyezkednek el, a kommunikáció hasonlít a sinszervezésű hálózat információcseréjéhez.

Hierarchikus, pl. fastruktúrájú: ebben az esetben a csomópontok nem egyenrangúak. Információcserét csak a hierarchiának megfelelő kapcsolatokon keresztül cserélhetnek a  munkaállomások.

Ha a csomópontok közti kapcsolat nem adható meg a fenti elrendezések egyikével sem,  akkor a hálózatot szövevényesnek mondjuk.

A csomópontok közötti kapcsolatokat azonban nem mindig a fizikai elrendezés szerint alakítják ki. Egy külsőre csillagnak látszó topológián belül az adatforgalom szervezése lehet logikailag sin vagy hurok típusú is. Ezért a fizikai elrendezést szokás topográfiának, a logikait topológiának is nevezni, bár egységes terminológia még nem alakult ki ezen a területen. A későbbiekben a topológián mindig logikai elrendezést fogunk érteni..


Találat: 3957


Felhasználási feltételek