online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Forrasztas, metszés, nyíras

számítógépes

Fájl küldése e-mailegyéb tételek

 
Böngészők (browser-ek)
Hashelés és ritka indexes szervezési módszerek
Informatika Adatbazis tervezés
Az operaciós rendszerek osztalyozasa
Memóriagazdalkodas
Memória technológiak*
JavaScript alapok
A MagicDVDRipper kezelése
A szoftver és hardver karbantartó eszközei
Betűtípusok
 
 

Forrasztás, metszés, nyírás

Forrasztás (Weld)

Forrasztással két kiinduló objektumot egy objektummá tudunk alakítani. Ha két különböző színű objektumot forrasztunk össze, akkor vagy az utoljára kijelölt színe marad, vagy gumikeretes kijelölésnél a 757b12h legalul lévőé.

Ezek a menüpontok az Arrange menü Shaping pontjában érhetők el.Metszés (Intersect)

Metszéssel a kiinduló objektumok metszetét készíthetjük el, az elemek egymást fedő részéből készül egy új objektum.


A könnyebb azonosíthatóság miatt a létrejött új objektumot világosszürkére színeztem (középen a közel félkör alakú objektum).

Nyírás (Trim)

Nyíráskor egy vagy több objektumot vágóformaként használhatunk, s az alakjuknak megfelelő részeket vághatunk ki, nyírhatunk le más objektumok belsejéből vagy széléről.


Nyírásnál a felső objektum alakja (jelen esetben ez az ötszög volt) kivágódik az alatta lévőből (ez volt a kék téglalap).

Az objektumok nyírásához még három másik eszközt is a rendelkezésünkre bocsát a program.


Simplify: egyszerűsítés

Front Minus Back: elsőből a hátsó

Back Minus Front: hátsóból az első

Az egyszerűsítéssel a takarásban lévő objektumok közül csak a látható részek maradnak meg objektumként, ami takarásban volt, az eltűnik. Az Elsőből a hátsó segítségével az elöl lévő képből nyírjuk ki a hátsót, a Hátsóból az első pedig fordítva teszi ezt. A lenti képek sorrendje: eredeti kép, Front Minus Back, Back Minus Front.Egy kis trükk: Hogyan lehet kivágni a hátsó képből egy részt?

Hátul legyen a téglalap, elöl a szöveg (vagy a másik objektum), Első lépésben jelöljük ki a téglalapot és a szöveget, majd alkalmazzuk a Back Minus Front pontot. Ekkor kialakul a középső kép. Ekkor válasszuk ki a létrejött maszkot (a szöveget és a képet (a sasfejet), majd adjuk ki ismét a Back Minus Front utasítást. A harmadik kép lesz a végeredmény… JTalálat: 686