online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Az ACCESS adattípusai

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Tablazatok szerkesztési műveletei
Prezentaciós eszközök
A programok felépítése, az utasítasok típusai
Könyvtarak
Átviteli minöséggel kapcsolatos kérdések
PLC-S VEZÉRLÉSEK MEGBÍZHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE
VoIP technológia
Az ACCESS adattípusai
 
bal also sarok   jobb also sarok

Az ACCESS adattípusaiAmikor az Access-ben táblákat tervezünk, meg kell adni a táblák mezőinek nevét és típusát. A mezők típusa (szöveges, szám, dátum stb.) az adattárolás miatt fontos, mert máshogy kell lódolni a különböző típusú adatokat. Emellett, ha két tábla között kapcsolatot akarunk 656c25g felképíteni, a kapcsolódó mezőknek azonos típusúaknak kell lenniük.

A használható adattípusok:

szöveg

Tetszőleges szöveges információt tárolhatunk benne, maximum 255 karakterig.

Használatakor meg kell adnunk a várható legnagyobb méretet (a hosszát), mert az adattáblában annyi karakter lesz lefoglalva a számára (még ha történetesen rövidebb is).

feljegyzésHasonló a szöveges típushoz, csak maximum 65525 karaktert tárolhatunk benne. Az adott rekordra vonatkozó tetszőleges feljegyzéseinket tartalmazhatja.

szám

Amikor számokat akarunk tárolni, meg kell mondanunk a várható nagyságrendet. Általános, hogy olyan típust válasszunk, amibe éppen hogy belefér a várható maximális érték (a helytakarékosság miatt; pl. ha osztályzatokat trolunk, nem érdemes 4 bájtos típust alkalmaznunk, mert elfér egy bájton is).

Méretek:   - bájt: 0 és 255 közötti egész;

- egész: -32768 és 32767 közötti egész;

- hosszú egész: -2 147 483 648 és 2 147 483 647 közötti egész;

- egyszeres: 10-45 és 1038 nagyságrendek közötti számok, 7 tizedes pontossággal (természetesen tartalmazhat egészeket is, ha az előzőekben említett 2 milliárdos nagyságrendet át akarjuk lépni);

- dupla: 10-324 és 10308 nagyságrendek közötti számok, 15 tizedes pontossággal;

- decimális: 1038 nagyságrendű egész számok, 28 számjegy pontossággal.

dátum/idő

Belső formátumban tárolt dátum és idő értékek. A formátumban megadhatjuk, hogy mindkettőt, csak a dátum-részt, vagy csak az idő-részt akarjuk-e látni.

pénznem

Maximum 15 egész és 4 tizedes számjegyet tartalmazó szám, speciális pénzformátumban (azaz az alapértelmezett pénzegység jele -pl. Ft- automatikusan beíródik az érték mögé).

számlálóHosszú egész típusú mező, automatikusan kezeli az Access. Ez azt jelenti, hogy minden új rekord felvételekor ennek a mezőnek a tartalmát automatikusan növeli 1-gyel (és a felhasználó nem változtathatja meg). Ezzel érhető el, hogy ennek a mezőnek az értékei biztosan egyediek a táblán belül, így felhasználhatók azonosítónak (elsődleges kulcsnak). Nagyon fontos, hogy ha két táblát egy-több kapcsolattal összekötünk, és az "egy" oldalon egy számláló típusú azonosító áll, a "több" oldalon egy hosszú egész típusú kapcsoló mezőnek kell állnia a típus-kompatibilitás miatt.

igen/nem

Logikai típusú mező, azaz két értéke lehetséges: igen-igaz-be típusú illetve nem-hamis-ki típusú értékek.

OLE objektum

A táblához csatolt vagy abba beágyazott objektum (pl. Excel tábla, Word-dokumentum, kép, hang stb.). Csatoláskor az objektum nem növeli az adatbázis méretét, mert csak egy utalást tartalmaz az objektumot tartalmazó fájlra - ez azt jelenti, hogy ha meg akarjuk nyitni, az illető fájlnak is rendelkezésre kell állnia az adatbázison kívül, viszont ugyanarra az objektmra több adatbázis is hivatkozhat. Beágyazáskor az objektum ténylegesen bekerül az adatbázisba, megnövelve annak méretét (több esetben jelentősen), viszont az adatbázisfájlon kívül nincs más fájlra szükség a megnyitásához.

hiperhivatkozás

Az Interneten megszokott stílusú hivatkozást tehetünk ilyen mezőbe (A Beszúrás menü Hiperhivatkozás pontját kell használnunk). Fajtái:

Az adott adatbázis egy másik objektuma (tábla, lekérdezés, űrlap, makró). Ha rákattintunk, az Access megnyitja az illető objektumot (pl. lefuttatja a lekérdezést).

A számítógépen levő tetszőleges dokumentum. Rákattintáskor a Windows megnyitja a dokumentumot (azzal a programmal, ami hozzá van rendelve a Windows rendszerbeállításaiban). Pl. a dolgozók táblájában a fényképeket egy külön könyvtárban tároljuk, és egy hiperhivatkozásos mezővel tesszük elérhetővé.

A számítógépen levő tetszőleges program. Kattintásra a program elindul.

Web-cím. Rákattintáskor elindul az alapértelmezett Web-böngészőprogram, és betölti az adott címen található Web-oldalt.


Találat: 1821Felhasználási feltételek