online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

A HP Usb disk storage format tool v2.1.8 hasznalata

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
PLC-S VEZÉRLÉSEK MEGBÍZHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE
Az ACCESS adattípusai
Az Excel adatkezelése
Fajltípusok
Cisco VoIP termékek
A szamok kódolasa
Szamítógép halózatok
PÉLDÁK PLC ALAPÚ IPARI AUTOMATIZÁLÁSRA
A .NET
Informaciós tarsadalom
 
bal also sarok   jobb also sarok

A HP Usb disk storage format tool v2.1.8 használata


A Dos korszakában a boot floppy-k segítségével lehetett elindítani egy gépet és a winchestert particionálni, illetve formázni annak érdekében, hogy a teljesen üres vinyóról tudjuk indu 939c21j lni, például operációs rendszer telepítésénél.


A Dos korszakában a boot floppy-k segítségével lehetett elindítani egy gépet és a winchestert particionálni, illetve formázni annak érdekében, hogy a teljesen üres vinyóról tudjuk indu 939c21j lni, például operációs rendszer telepítésénél. Mára a Dos elavult, és a floppy-kat sem építenek már be az új gépekbe. Ha egy használt vinyóról mindent le szeretnénk takarítani, ahhoz egy boot eszköz szükséges. Ebben van segítségünkre ez a program.

A HP ezen programjával leformázható a pendrive (Fat, Fat32, Ntfs), illetve boot lemez is készíthető belőle.. Ha boot lemezt akarunk csinálni a pendrive-ból, akkor Fat32-re érdemes formázni (a Fat nagyon régi 16 bites, Ntfs-en pedig nem tudunk boot eszközt csinálni belőle).

A formázás előtt természetesen csatlakoztatni kell a pendrive-ot, illetve kell egy már meglevő boot floppy a meghajtóba téve (a copyright beleszól), amely tartalmazza a szükséges minimális indítóállományokat (Dos esetén io.sys, msdos.sys és command.com)

A program elindításakor a következő képernyőt kapjuk.


Itt választható ki, hogy milyen file rendszerre akarjuk formázni, illetve Fat és Fat 32 esetén bepipálhatjuk, hogy Dos-os indító (boot) eszközt akarunk készíteni. A Start gombbal indítható a formázás.

A formázás során természetesen a pendrive-ról az összes adat elvész, amire a program figyelmeztet is.


A formázás során az alul lévő folyamatjelző mutatja, hogy hol tart a program.


A formázás elvégzése után a program a floppyról másolja át a pendrive-ra a már említett minimálisan szükséges állományokat (amennyiben az elején bepipáltuk, hogy Dos indítólemezt akarunk készíteni), majd a pendrive adatait kiírja.
Az ablakot leokézása után a formázó program bezárható a Close gombbal, majd a többi szükséges állomány is átmásolható a boot floppy-ról a pendrive-ra.

Ha az XP által generált boot floppy-t használunk, akkor a config.sys-ben az első két sort érdemes megjegyzésbe tenni, azaz egy-egy ";" (pontosvessző)-t kell írni a sor elejére:

;devicehigh=himem.sys

;device=emm386.exe

dos=high,umb

devicehigh=a:ifshlp.sys

lastdrive = z

Ekkor lesz egy aprócska hibaüzenet (nem fatális és a normál működést nem befolyásolja), nevezetesen az fdisk /mbr parancs "hibás DOS verzió" hibaüzenettel "továbblendül".


Windows 98 használatakor az autoexec.bat lefutása során (amikor a command.com állományt másoló copy parancshoz ér az autoexec.bat-ban végrehajtása) "a file nem található" hibaüzenetet kaptam, de továbbment a boot-olás, és nem okozott problémát a későbbiekben.

A meghajtó hivatkozásokat tartalmazó állományokban (autoexec.bat, setramd.bat) az a: hivatkozásokat át kell írni c:-re, mivel az elkövetkező boot-oláskor a gépünk a boot pendrive-ot c:-ként ismeri majd fel.

Ezután a gépet kikapcsoljuk, majd tegyük be a megfelelő vinyót (ami miatt a boot pendrive-ot készítettük), és a pendrive-ot is csatlakoztatni kell egy Usb-be.

A gép bekapcsolása után a Bios-ban a First boot device-ot esetleg át kell állítani (például Usb-Hdd-re), majd a változások mentése és a boot-olás után használható a "boot pendrive", ahogy használtuk a boot floppy-t annakidején.

A szükséges műveleteket (fdisk, format) elvégezhetjük a vinyón. Ne feledjük, a Dos-os format Fat-ra formáz, a mai Windows-ok pedig az Ntfs-t szeretik. Tehát a pendrive-ról indított gépen érdemes csak a particionálást elvégezni (már ez is teljesen letakarítja a vinyót). Ezek után indítsuk újra a gépet úgy, hogy kikapcsoljuk, vegyük ki a gépből a pendrive-ot, majd bekapcsoljuk a gépet, és ne feledjük a Biosban a First boot device-ot szükség szerint beállítani,

Ily módin egy valóban csupasz vinyót kapunk, amit tetszőlegesen használhatunk fel. Ha Windowst akarunk rá telepíteni, a formázást elvégzi a telepítő. Ha adatvinyóként akarjuk használni, akkor egy már telepített Windows-os gépen végezhetjük el az Ntfs-re történő formázást (a particionált vinyót másodikként betéve a gépbe).

A www.hp.com honlapon a programnak már a 7-es verziójánál tartanak, amely HP specifikus állományokat is rátesz a boot pendrive-ra (nem próbáltam ki, hogy működésben mi az eltérés a "normál" boot eszközhöz képest). Ha viszont rákeresünk a program nevére valamilyen keresőben, akkor több programgyűjteményben is megtalálható a programnak valamilyen 2-es verziója.


Találat: 3948Felhasználási feltételek