online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A HP Usb disk storage format tool v2.1.8 hasznalata

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
PLC-S VEZÉRLÉSEK MEGBÍZHATÓSÁGÁNAK NÖVELÉSE
Az ACCESS adattípusai
Az Excel adatkezelése
Fajltípusok
Cisco VoIP termékek
A szamok kódolasa
Szamítógép halózatok
PÉLDÁK PLC ALAPÚ IPARI AUTOMATIZÁLÁSRA
A .NET
Informaciós tarsadalom
 
bal also sarok   jobb also sarok

A HP Usb disk storage format tool v2.1.8 használata


A Dos korszakában a boot floppy-k segítségével lehetett elindítani egy gépet és a winchestert particionálni, illetve formázni annak érdekében, hogy a teljesen üres vinyóról tudjuk indu 939c21j lni, például operációs rendszer telepítésénél.


A Dos korszakában a boot floppy-k segítségével lehetett elindítani egy gépet és a winchestert particionálni, illetve formázni annak érdekében, hogy a teljesen üres vinyóról tudjuk indu 939c21j lni, például operációs rendszer telepítésénél. Mára a Dos elavult, és a floppy-kat sem építenek már be az új gépekbe. Ha egy használt vinyóról mindent le szeretnénk takarítani, ahhoz egy boot eszköz szükséges. Ebben van segítségünkre ez a program.

A HP ezen programjával leformázható a pendrive (Fat, Fat32, Ntfs), illetve boot lemez is készíthető belőle.. Ha boot lemezt akarunk csinálni a pendrive-ból, akkor Fat32-re érdemes formázni (a Fat nagyon régi 16 bites, Ntfs-en pedig nem tudunk boot eszközt csinálni belőle).

A formázás előtt természetesen csatlakoztatni kell a pendrive-ot, illetve kell egy már meglevő boot floppy a meghajtóba téve (a copyright beleszól), amely tartalmazza a szükséges minimális indítóállományokat (Dos esetén io.sys, msdos.sys és command.com)

A program elindításakor a következő képernyőt kapjuk.


Itt választható ki, hogy milyen file rendszerre akarjuk formázni, illetve Fat és Fat 32 esetén bepipálhatjuk, hogy Dos-os indító (boot) eszközt akarunk készíteni. A Start gombbal indítható a formázás.

A formázás során természetesen a pendrive-ról az összes adat elvész, amire a program figyelmeztet is.


A formázás során az alul lévő folyamatjelző mutatja, hogy hol tart a program.


A formázás elvégzése után a program a floppyról másolja át a pendrive-ra a már említett minimálisan szükséges állományokat (amennyiben az elején bepipáltuk, hogy Dos indítólemezt akarunk készíteni), majd a pendrive adatait kiírja.


Az ablakot leokézása után a formázó program bezárható a Close gombbal, majd a többi szükséges állomány is átmásolható a boot floppy-ról a pendrive-ra.

Ha az XP által generált boot floppy-t használunk, akkor a config.sys-ben az első két sort érdemes megjegyzésbe tenni, azaz egy-egy ";" (pontosvessző)-t kell írni a sor elejére:

;devicehigh=himem.sys

;device=emm386.exe

dos=high,umb

devicehigh=a:ifshlp.sys

lastdrive = z

Ekkor lesz egy aprócska hibaüzenet (nem fatális és a normál működést nem befolyásolja), nevezetesen az fdisk /mbr parancs "hibás DOS verzió" hibaüzenettel "továbblendül".


Windows 98 használatakor az autoexec.bat lefutása során (amikor a command.com állományt másoló copy parancshoz ér az autoexec.bat-ban végrehajtása) "a file nem található" hibaüzenetet kaptam, de továbbment a boot-olás, és nem okozott problémát a későbbiekben.

A meghajtó hivatkozásokat tartalmazó állományokban (autoexec.bat, setramd.bat) az a: hivatkozásokat át kell írni c:-re, mivel az elkövetkező boot-oláskor a gépünk a boot pendrive-ot c:-ként ismeri majd fel.

Ezután a gépet kikapcsoljuk, majd tegyük be a megfelelő vinyót (ami miatt a boot pendrive-ot készítettük), és a pendrive-ot is csatlakoztatni kell egy Usb-be.

A gép bekapcsolása után a Bios-ban a First boot device-ot esetleg át kell állítani (például Usb-Hdd-re), majd a változások mentése és a boot-olás után használható a "boot pendrive", ahogy használtuk a boot floppy-t annakidején.

A szükséges műveleteket (fdisk, format) elvégezhetjük a vinyón. Ne feledjük, a Dos-os format Fat-ra formáz, a mai Windows-ok pedig az Ntfs-t szeretik. Tehát a pendrive-ról indított gépen érdemes csak a particionálást elvégezni (már ez is teljesen letakarítja a vinyót). Ezek után indítsuk újra a gépet úgy, hogy kikapcsoljuk, vegyük ki a gépből a pendrive-ot, majd bekapcsoljuk a gépet, és ne feledjük a Biosban a First boot device-ot szükség szerint beállítani,

Ily módin egy valóban csupasz vinyót kapunk, amit tetszőlegesen használhatunk fel. Ha Windowst akarunk rá telepíteni, a formázást elvégzi a telepítő. Ha adatvinyóként akarjuk használni, akkor egy már telepített Windows-os gépen végezhetjük el az Ntfs-re történő formázást (a particionált vinyót másodikként betéve a gépbe).

A www.hp.com honlapon a programnak már a 7-es verziójánál tartanak, amely HP specifikus állományokat is rátesz a boot pendrive-ra (nem próbáltam ki, hogy működésben mi az eltérés a "normál" boot eszközhöz képest). Ha viszont rákeresünk a program nevére valamilyen keresőben, akkor több programgyűjteményben is megtalálható a programnak valamilyen 2-es verziója.


Találat: 3995


Felhasználási feltételek