online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  
kategória
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 
 
 

A HORVÁTH-ESET

fizikai

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
KELL-E FÉLNÜNK A NUKLEÁRIS ENERGIÁTÓL?
FELÜLETI FESZÜLTSÉG
Fizika II, Hőtan: vizsgatételek
MIT TANULHATNÁNK AZ ÉLŐVILÁGTÓL
A FEJLŐDÉS ÁRA - AZ INNOVÁCIÓ AKADÁLYAI
Differencial-egyenletek módszere
A NOETHER-TÉTEL MEGFORDÍTÁSÁNAK GYAKORLATI KÖVETKEZMÉNYE
A HIDEGFÚZIÓ TÖRTÉNETE DIÓHÉJBAN
A TUDOMÁNY MINT INTÉZMÉNY
A stacionarius elektromos aram törvényei
 
 

A HORVÁTH-ESET


Hasonló elrendezésű a Horváth István-féle vízautó, mely dielek­trikumként a mindenütt megtalálható vizet használja. Ebben az esetben azonban nem elektromos áram formájában veszi ki a több­lettel 616i82g jesítményt, hanem a víz fölbontásával durranógáz képződik.


Ennek segítségével belső égésű motort hajtott Horváth, és ezt pró­bálta tömeggyártásba vinni. (A szabadalmi leírás egyes részletei és a megadott szabadalom száma a „Bevezetés tértechnológiába 2. kötetében található.)

A magyar származású Horváth István egyik szabadalmából egy oldal. Vízautóját többen is látták működni.


Történetesen ismerem azt a két kanadai férfit, akik az ausztráliá­ban élő Horváth találmányának finanszírozását vállaltak. Több mil­lió dollárt fektettek a fejlesztésbe, de részben Horváth paranoiája, gyilkosságtól való állandó félelme, másrészt az Ausztrália és Ka­nada közti nagy távolság igen lassúvá tette a haladást. Mire Hor­váth kérései és előírásai szerint felszerelték a vizsgálatra alkalmas laboratóriumot, és megfelelő szakképzett kutatógárdát verbuváltak, Horváth az egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnt, senki sem bukkant a nyomára. Más forrásokból azt tudtam meg, hogy ha­lálos autóbaleset érte. Tény, hogy senki nem tud biztosat a sorsa fe­lől; és az általa hátrahagyott iratokból nem rekonstruálható a készü­lék. Valószínű azonban, hogy gondos, szorgalmas, verejtékes mun­kával újra meg lehetne találni azokat a technikai paramétereket, ahol a készülék működőképes, ahol megjelenik a többletenergia.


A Horváth-féle készülékben egy vasmagos szolenoid helyezkedik el a munkahenger közepén, körülötte víz a dielektrikum. Itt is kiala­kulhat a víz dipólúsaira ható spirális alakú erőtér, jó méretezés esetén:


Találat: 1717