online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek Afrikai konyha Amerikai konyha Desszertek Fácán Finn konyha Hal Hús Ital Kacsa Kenyér Levesek Osztrák konyha Saláták Spanyol konyha Szószok Tészta Vegetáriánus konyha Zöldség élelmiszer
Vegyes

 
 
 
 

 
 

A FAGYLALTGÉPPEL TÖRTÉNŐ FAGYLALTKÉSZÍTÉS

desszertek

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Joghurtos hideg citromkrém
Burgonyafank 5
Sörkifli
Costatta (Olaszorszag)
Réteges fagylalttorta
Marcipan torta
Rigó Jancsi
Fank 1
Zselés puding
Varatlan vendég krém
 
 

A fagylaltgéppel történő fagylaltkészítés

Ahhoz, hogy a fagylaltunk igazán jól sikerüljön, bizonyos szabályokat mindenképpen be kell tartanunk.

1.  Sohasem szabad a fagylaltgép tartályába több folyadékot ( 212f58c fagylaltmasszát) tölteni, mint amennyi a gép használati utasításában szerepel.

2.  A receptekben megadott nyersanyagmennyiségeken csak úgy szabad változtatni, ha mindegyik anyagot arányosan növeljük vagy csökkentjük, ellenkező esetben a fagylalt íze jelentősen megváltozik.

3.  Lehetőség szerint minden, a fagylaltgépbe kerülő anyag előhűtött, azaz jó hideg legyen, ezzel jelentősen csökkenthetjük a fagylalt fagyasztásának idejét.

4.  A már elkészült fagylaltot két órán belül el kell fogyasztani, vagy pedig adagokra osztva a mélyhűtőbe kell tenni.

5.  Felolvadt fagylaltot nem szabad újra fagyasztani, mert a benne elszaporodó baktériumok gyomorpanaszokat, súlyosabb esetben ételmérgezést is okozhatnak. A fagylaltok, különösen a tejjel és a tojással készült fagylaltok igen romlékonyak. Azért sem ajánlatos újra fagyasztani, mert a fagylalt állaga ilyen esetben jelentősen megváltozik, azaz jégkristályokká fagy a benne lévő, előzőleg már felengedett folyadék.

6.  Ha a megadott recept szerint főznünk kell a fagylalt masszáját, akkor azt csak akkor önthetjük a fagylaltgépbe, ha teljesen kihűlt. A forró fagylaltmasszát úgy hűthetjük ki a leggyorsabban, ha egy üvegbe öntjük, amit hideg vízzel telt nagyobb edénybe rakunk, majd a vizet alatta többször váltogatjuk. Ezután befedve betesszük a hűtőszekrénybe, és egy-két órán keresztül előhűtjük.

7.  A receptekben lévő cukor helyett bátran használhatunk mézet, az gyorsabban oldódik, és simább lesz a fagylalt. A parfékba mesterséges édesítőszert is tehetünk.

Bizonyos vagyok benne, hogy a háziasszonyoknak a fagylaltgépben - amelynek beszerzését ezúton is tanácsoljuk - nagy örömük telik, és gyakran fognak vele fagylaltot készíteni. Annál is inkább, mert bizonyára lesznek olyan kedvenc ízeik, amelyeket sehol sem kapnak meg készen, csakis otthon tudják elkészíteni.

Találat: 675