online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 













































 
 

Objektumok atméretezése, tükrözése

számítógépes

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
FOLYAMATVIZUALIZÁLÓ ÉS SCADA PROGRAM-RENDSZEREK
RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY
Programozható vezérlők hardverfelépítése
MemórIak-tarak
A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÓDSZEREI A PROGRAMOZHATÓ AUTOMATÁKBAN
Processzusok
A PowerPoint program
A rendszer karbantartasa
A szamítógép-halózatok hasznalata
PÉLDÁK PLC ALAPÚ IPARI AUTOMATIZÁLÁSRA
 
 

Objektumok átméretezése, tükrözése

A Blender 2.31-es verziója szerint.

Egy tárgy méretének megváltoztatásához nyomd meg az „S” billentyűt. Ahogy az eltolásnál és a forgatásnál, itt is az egeret kell használnod, a b 333h72d al egérgombbal véglegesítheted a műveletet, vagy az ENTER-rel és a művelet közbeni visszavonást a jobb egérgombbal, vagy az ESC billentyűvel érhetsz el.

A 3D-ben való átméretezéshez szükség van egy középpontra. Ezt ugyanazokkal a gombokkal határozod meg, mit a forgatásnál (1. kép az „Objektumok forgatása” részben). Ha a tárgy méretét növeled, akkor annak az összes pontja távolodni fog a középponttól; csökkentéskor pedig a pontok közelednek.

Alapértelmezetten a kijelölt tárgyak egyenletesen méreteződnek át minden irányba. Az arányok átállításához (tárgyak hosszabbítása, bővítése, stb.), az átméretezés irányát egy globális koordinátarendszerbeli tengelyhez kell rendelni, mint ahogy azt a mozgatásnál is tetted. Ehhez egy kicsit mozgasd az egeret abba az irányba, amerre nagyítani akarsz és nyomd meg a középső egérgombot. Ha vissza akarsz térni az alapértelmezett módba, nyomd meg megint a középső egérgombot. Az átméretezés mértékét a 3D ablak fejlécében is látod.

Itt is a CTRL „snap” módba kapcsol, ami 0.1 lépésenként méretez át. A SHIFT ugyanúgy lassú mozgást eredményez. Az ALT-S kombináció pedig visszaállítja az eredeti pozíciót.

A tárgyak tükrözése az átméretezés egy külön funkciója. A tükrözés nem más, mint az negatív faktorba való nagyítás egy irányba. Az X, vagy Y irányba tükrözéshez nyomd megy az „S” billentyűt és az „N”-t, hogy egy számot tudj beírni. Válaszd ki a koordinátákat és írj be „-1”-et.

A Blender kézmozdulat rendszere

Az árméretező módba léphetsz, ha egy „V” alakzatot rajzolsz a bal egérgombbal.

Találat: 805