online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Trüffel torta

desszertekfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Rakott palacsinta
Diós csillag
BOURBON - TORTA
Túrós gúla
Trüffel torta
 
bal also sarok   jobb also sarok

Trüffel torta

A szilveszteri, újévi asztal méltó gyöngyszeme, finomsága.

Hozzávalók: a tortalaphoz: 9 tojás, 16 dkg kristálycukor, 7 dkg liszt, 17 dkg pörkölt, darált mogyoró, 8 dkg olvasztott csokoládé, fél cso 111i83b mag sütőpor.

Krémhez:  52 dkg csokoládé és 6 dl tejszín.

Trüffel golyóhoz: 1/2 dl tejszín, 10 dkg tortabevonó csokoládé, csokimorzsa vagy tortadara.

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. Először a sárgáját verjük fel, majd a cukor hozzáadásával a fehérjét.

A megolvasztott csokoládét hozzákeverjük a sárgájához. A csokis tojássárgájába beleforgatjuk a fehérjehabot, majd elkeverjük benne a liszttel elkevert sütőport, és a mogyorót. 16 szeletes tortakarikában kb. 180 fokon kisütjük. Amikor kihűl a tortalap, három lapba vágjuk.

A krémhez a tejszínt és a csokoládét rotyogásig felforraljuk, majd lehűtjük. Ha kihűlt, habverővel verve kikeverjük, és a tortát megtöltjük. A külsejére is hagyunk Trüffel krémet, azt is bevonjuk vele.

A tetejére halmokat spriccelhetünk, valamint minden szelet tetejére 1-1 trüffelgolyó kerül, melynek elkészítési módja: felmelegített tejszínben a csokoládét olvadásig kevergetjük, és ha kihűlt, hűtőben kb. félóráig dermesztjük. Hideg vízbe mártott kézzel kis golyókat formázunk és csokimorzsában meghempergetjük. (A golyó készítésénél gyorsan kell dolgozni, mert a kezünk melegétől olvad a golyó.)

Vigyázzatok, mert a tejszínes tortát nem lehet hetekig tárolni, azt kell legutoljára elkészíteni, és 1-2 nap alatt elfogyasztani, mert gyorsan romló eledel. De különben sem áll el sokáig, mert isteni finom, és akit egyszer megérint az íz, nem tud neki ellenállni.

Tetejére tehetünk tűzijátékot, nagyobb cukrászdákban, kellékboltokban lehet kapni.


Találat: 1377


Felhasználási feltételek