online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Meszov parbads Örmény húsosbéles

receptek

Fájl küldése e-mailegyéb tételek

 
Hamis linzer
Rasszolnyik (orosz különlegesség)
Karalabélevélbe tekert füstölt csülök kucsmagomba dresszinggel
Burgonyas brokkoli
Marinírozott fürjcombok
Olasz csirke
Lekvaros lepény
Zöldséges csirkecomb
Omleta taraneasca Roman parasztomlett
Kiegészítő Szójas
 
 

Meszov párbáds Örmény húsosbéles

A vajas-leveles tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 dkg élesztö, 4 dl tej, 1 ek cukor, csipetnyi só

A töltelék: 130 dkg elöre párolt hús vagy húsmaradék, 1 fe 151b17b j vöröshagyma, só, bors, petrezselyemzöldje, csipetnyi fodormenta, 1 dl tejföl, 1 ek olvasztott zsír

Elkészítése: Vajas-leveles tészta: 5 dkg vajjal, 40 dkg liszttel, a tojásokkal, az élesztövel, tejjel, cukorral és sóval tésztát gyúrunk, és langyos helyen megkelesztjük.

A többi vajat és lisztet összegyúrva hidegre tesszük. Ha a tészta félig megkelt, hosszúkás alakúra és jó ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A vajas-lisztes korongot a tészta közepére tesszük, és a tésztát szorosan ráhajtogatjuk.

15-20 percig hideg helyen pihentetjük, majd újra kinyújtjuk hosszúkás alakúra, s liszttel könnyedén megszórva elöbb az egyik harmadát behajtjuk-fordítjuk, s ezt a harmadik, harmaddal befedjük. Megint hüvös helyre tesszük. A müveletet háromszor megismételjük.

Utoljára a tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, formával kerekre vágjuk... stb. Minden második karika közepét kivágjuk. Az elkészítésnél úgy illesztjük, hogy mindegyik karika tetejére kilyukasztott karika kerüljön. - Vághatjuk négyszögüre is.

# (Szerintetek, lehet ezt készen kapható mélyhütött tésztával pótolni??)#

Töltelék: A húst megdaráljuk, majd kevés vajon megfonnyasztott, apróra vágott vöröshagymával, megsózva és borsozva negyedóráig pároljuk.

Végül finomra vágott petrezselyemzöldjét, csipetnyi fodormentát és 1 dl tejfölt keverünk bele. A keverékkel megtöltjük a kivágott pogácsákat, és forró sütöben kisütjük.

Megjegyzés: Hasonlít a lengyel, román, orosz pirog, pirozski nevü ételhez, de eltér tölük a töltelék összetételében, föleg a jellegzetesen kaukázusi örmény füszer, a menta alkalmazásában.


Találat: 658