online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság Adminisztráció Auto építészet építőipari Gépészet Jogi Jogszabályok Közlekedés Mezőgazdaság Pénzügy Turizmus újságírás üzleti
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 
 
 

Carboplate Epoxi bazisú gyantaval elő-impregnalt, pultrudalt, kétoldalasan tapadó, karbon-szal lemez

gépészet

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Csapagyszerelő prés
Autóvasarlaskor a vevö nem tudja eldönteni, szívó vagy feltöltös motort vasaroljon.
Architektúra-független leíras
Adagoló működtetése
Az autókereskedésben, ahol Ön dolgozik, egy vevö hagyomanyos dízelrendszerü (forgóelosztós adagolószivattyúval) szerelt jarmüvet szeretne vasarolni. E
Analóg elektronika
Folyamatos szallítóberendezések
 
 

Carboplate

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Az idő és más természeti tényezők által károsított vasbeton szerkezeti elemek javítása illetve teherbíróképesség-növelése. A földrengés veszélyes zónákban épített szerkezetek földrengés-biztos megerősítésére.

Jellemző alkalmazások

·      Alulméretezett gerendák és födémek javítása és teherbíró-képesség növelése a jobb hajlítószilárdság eléréséért.

·      Tűz károsította szerkezetek javítása.

·      Földrengés károsította szerkezetek felújítása.·      Kétdimenziós szerkezeti elemek, mint például pillérek, lemezek, kisebb boltozatok, nagy sugarú tartályok felújítása.

·      Hidak pályalemezeinek megerősítése a megnövekedett statikus és/vagy dinamikus terhelés miatt.

·      Ipar és/vagy kereskedelmi létesítmények födémjeinek megerősítése a statikus terhelések megnövekedése, mint például berendezések, gépek, stb. elhelyezése miatt.

·      Gépkocsi rámpák megerősítése polgári és ipari épületeknél.

·      Vibrációnak kitett szerk 959b13j ezetek megerősítése.

·      Boltozatok megerősítése és földrengés-biztossá tétele az önsúly növelése nélkül, és annak a veszélye nélkül, hogy víz szivárogna át az ív belső felületére.

·      Megváltozott építészeti vagy használati igények miatt szerkezetileg módosított épületek tartó-elemeinek megerősítése.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Carboplate nagy rugalmassági moduluszú és nagy szakítószilárdságú pultrudálással készülő karbon-szál lemez család, mely vasbeton, előfeszített vasbeton és acél szerkezeti elemek rátétezéssel történő megerősítésére szolgál.

A Carboplate lehetővé teszi a hagyományos acél lemezek helyettesítését rátétezések estén.

A Carboplate különféle szélességekben (50, 100 és 150 mm) és két rugalmassági modulusszal (170 és 250 GPa) készül:

      Carboplate E 170

      Carboplate E 250

Összetételének és gyártási eljárásának köszönhetően, mely biztosítja, hogy az anyag jellemzői minden ponton azonosak legyenek, a Carboplate a következőkkel jellemezhető:

      nagy szakítószilárdság;

      könnyű súly;

      vékony lemezvastagság;

      kitűnő ellenállás a kifáradással szemben.

ELŐNYÖK

A hagyományos technikákon alapuló beavatkozásokkal szemben a Carboplate termékcsalád tagjai, rendkívül kis súlyuknak köszönhetően speciális gépek és berendezések használata nélkül, nagyon rövid idő alatt helyezhetők fel, gyakran a szerkezet használatának felfüggesztése nélkül.

A fém-lemez rátétezési technológiával (beton plaqué eljárás) szemben a Carboplate felhelyezése során rendszerint nincs szükség ideiglenes alátámasztásra, és megszűnik a megerősítő rátét korróziójának veszélye.

A helyszínen impregnált szövetekkel történő rátétezésekkel való összehasonlításban a Carboplate gyorsan felhelyezhető, és a beavatkozás sikere kevésbé függ a kivitelező munkások képességeitől.

A Carboplate megfelelő hajlékonysága lehetővé teszi 3 méternél nagyobb sugarú hengeres tárgyak (medencék, silók, tartályok) rátétezését is.

JAVASLATOK

·      A felragasztás előtt győződjön meg róla, hogy a beton aljzat szakítószilárdsága > 1,5 MPa.

·      A Carboplate-et ne alkalmazza nem kellően kötött betonra.

·      A különösen porózus felületeket vagy a nagy földnyomású környezetbe (aluljárók, alagsorok, stb.) kitett betonokat ajánlott Mapewrap Primer 1-gyel alapozni a Carboplate bedolgozása előtt (a vonatkozó termékismertető elkészítése és használati utasításának megfelelően). Az Adesilex PG1-et vagy Adesilex PG2-t a még „friss” Mapewrap Primer 1-re kell bedolgozni.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Beton aljzat előkészítése

Az aljzatnak, melyre a Carboplate-et ragasztják teljesen tisztának, száraznak, mechanikailag szilárdnak és szabályosnak (1 mm-nél nem nagyobb felületi egyenetlenségűnek) kell lennie.

Az aljzatról homokfúvással távolítsa el a formaleválasztó olaj-, festék- vagy cement-tej maradványokat.

Abban az esetben, ha a beton károsodott, kézi vagy pneumatikus kalapáccsal vagy nagynyomású vízzel távolítsa el a sérült részeket.

A vasalásokat tisztítsa meg az esetleges rozsdanyomoktól, majd kenje le Mapefer kétkomponensű, cementkötésű korrózióvédő habarccsal vagy Mapefer 1K egykomponensű, cementkötésű korrózióvédő habarccsal (az alkalmazáshoz kövesse a termékek termékismertetőin megadott utasításokat).

A beton felületét állítsa helyre a Mapegrout termékcsalád valamelyik tagjával.

Várjon legalább 3 hetet a Carboplate bedolgozása előtt.

Ha a megerősítést azonnal el kell készíteni, a javításhoz használjon Adesilex PG 1-et vagy Adesilex P2 epoxihabarcsot.

A ragaszáshoz használandó termékek

+5°C és +20°C között használjon Adesilex PG1-et.

+20°C fölött az Adesilex PG2 használata előnyösebb, mivel fazékideje hosszabb.

Az Adesilex PG1 és Adesilex PG2 elkészítése

Az Adesilex PG1 vagy Adesilex PG2 két komponenseit össze kell keverni egymással.


A B komponenst öntse az A komponenshez, és fúrógépbe fogott keverőszárral keverje a teljes egyneműségig (egyenletes, csíkmentes szürke szín).


A komponensek előre-adagoltak megfelelő arányban. Ne keverjen részmennyiségeket.

A Carboplate lemez felragasztása

·      A Carboplate lemezt tekercsekben kerül szállításra, melyeket az építkezésen gyémánt vágótárcsával felszerelt gyorsdarabolóval kell méretre vágni.

·      A gyártás során a Carboplate egyik oldalára műanyag szalag kerül ragasztásra. Ez a szalag a mozgatás és a vágás során megvédi a lemezt a szennyeződéstől.

·      A felragasztás előtt a Carboplate-ről el kell távolítani ezt a fóliát, amit a kiválasztott epoxi ragasztó fog helyettesíteni.

·      A megerősítendő felületet alapozza Mapewrap Primer 1-gyel ( a különösen porózus felületeket vagy a nagy földnyomású környezetbe kitett betonokat).

·      Simítóval dolgozzon be egy egyenletes, 1-1,5 mm vastag réteg (a hőmérséklet függvényében) Adesilex PG1-et vagy Adesilex PG2-öt a Carboplate-nek arra az oldalára, amelyről a védőfóliát lehúzta.

·      Terítsen egy Adesilex PG1 vagy Adesilex PG2 réteg ragasztót is az (tiszta és száraz) aljzatra is, amelyre a lemezt fel kell ragasztani. Ha a felület Mapewrap Primer 1-gyel alapozásra került, a ragasztót a „friss” alapozóra kell bedolgozni.

·      Helyezze a Carboplate-et a helyére egész felületén egyenletes nyomást gyakorolva rá. Használjon keménygumi hengert és egy spatulyával távolítsa el a felesleges ragasztót, ügyelve arra, hogy a lemez el ne mozduljon.

·      Ívelt elemek rátétezésekor gondoskodni kell fogókról vagy alátámasztásokról, melyek a lemezt a helyén tartják a gyanta teljes kikeményedéséig (általában az ideiglenes alátámasztás eltávolítására 24 óra elegendő).

·      Amikor több réteg Carboplate felragasztására van szükség, az Adesilex PG1 vagy Adesilex PG2 kikeményedése után, mielőtt a következő réteget ráhelyezné, csiszolópapírral érdesítse fel a már felragasztott lemez sima felületét.

A Carboplate-tel rátétezett felületet Mapelastic-kal, Elastocolor-ral vagy más, tűzálló bevonatot képező festékkel lehet védeni. A műveletet a lemezek felragasztás után 24 órával elvégezhető.A BEDOLGOZÁS SORÁN ÉS UTÁN BETARTANDÓ SZABÁLYOK

·      A feldolgozás során a hőmérséklet ne legyen +5°C-nál alacsonyabb, valamint a szerkezetet védeni kell az esőtől, és a szél által esetleg ráfújt portól.

·      A beavatkozás után a kezelt felületeket tartsa legalább +5°C hőmérsékleten.

·      Legalább 24 órán keresztül védje az esőtől, ha a hőmérséklet +15°C-nál magasabb, és legalább 3 napig, ha ennél alacsonyabb.

A TERMÉKEK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

Feltétlenül szükséges, hogy a dolgozók a leírt karbon-szál és epoxi rendszer (Adesilex PG1 vagy Adesilex PG2) elkészítése és feldolgozása során gumikesztyűt, védőszemüveget és oldószerek ellen védő maszkot viseljenek. Az anyag ne kerüljön a bőrére vagy a szemébe, ha mégis, bő vízzel és szappannal mossa le, és forduljon orvoshoz.

Amikor a terméket zárt térben alkalmazzák, folyamatos szellőztetéssel gondoskodjon a helység légcseréjéről. Bővebb információért figyelmesen olvassa el az egyes termékek biztonsági adatlapjait.

Tisztítás

Mivel az Adesilex PG1 és Adesilex PG2 fémre is fokozottan tapad, javasoljuk, hogy a szerszámokat oldószerrel (etilalkohol, toluol, stb.) mossa le, mielőtt az anyag rákötne.

KISZERELÉSEK

A Carboplate 25 m-es tekercsekben, a következő méretekben készül:

A Carboplate két rugalmassági modulusszal (170 és 250 GPa), egyenként háromféle szélességben (50, 100 és 150 mm) készül:

·      Carboplate E 170/50/1,4

·      Carboplate E 170/100/1,4

·      Carboplate E 170/150/1,4

·      Carboplate E 250/50/1,4

·      Carboplate E 250/100/1,4

·      Carboplate E 250/150/1,4

ANYAGSZÜKSÉGLET RAGASZTÓBÓL

Az Adesilex PG1 vagy Adesilex PG2 anyagszükséglete a Carboplate lemezek szélességétől függ; tájékoztató jelleggel a következők:

      50 mm-es lemez: kb. 160-200 g/m;

      100 mm-es lemez: kb. 320-400 g/m;

      150 mm-es lemez: kb. 480-600 g/m.

TÁROLÁS

Fedett és száraz helyen tárolandó.

FIGYELMEZTETÉS

A termékismertetőben feltüntetett műszaki adatok, javaslatok és utasítások mindig csak a megadott feltételek mellett érvényesek. Az ettől eltérő munkakörülményekre és felhasználási területekre nem jelentenek kötelezettséget. Amennyiben a fentiekben ismertetettől eltérő munkakörülmények között vagy felhasználási területeken akarják a terméket használni, akkor a termék használatának megkezdése előtt megfelelő számú próbát kell végezni. Bár a termékismertetőben szereplő műszaki adatok és javaslatok legjobb tudásunkon és tapasztalatainkon alapulnak, ettől függetlenül csak a termékeink mindig azonos minőségére vállalunk garanciát.

Képek:

A híd látványa a felújítás alatt

A födémbe mart mélyedésekbe ragasztott Carboplate lemezek

Carboplate lemezekkel megerősített födém

A bemarások lezárására Mapegrout BM-mel fedett Carboplate lemezek

Epoxi alapozó bedolgozása

Felújított födém

1001-5-2003 alapján


MŰSZAKI ADATOK (jellemző értékek):

TERMÉK AZONOSÍTÓ ADATOK

Mátrix:

epoxigyanta

Erősítés:

nagyszilárdságú karbon-szál

Szín:

fekete

A TERMÉK JELLEMZŐI

Carboplate E 170

Carboplate E 250

Sűrűség (kg/m3):

1610

1610

Szál-tartalom (%):

68

65

Lemezvastagság (mm):


1,4

1,4

Szélesség (mm):

50

100

150

50

100

150

Teherviselő keresztmetszet (mm2):

70

140

210

70

140

210

Súly (g/m):

113

225

338

113

225

338

Végső teljesítmény

Szakítószilárdság (MPa):

≥ 3100

2500

Rugalmassági modulusz (GPa):

170

235

Szakadási nyúlás (%):

2

0,9

Nyírószilárdság (MPa):

77

79

Termikus dilatációs együttható (m/m/°C):

0,6 x 10-6

0,4 x 10-6

A termékre vonatkozó referenciák kérésre rendelkezésre állnak


: 1805