online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Xara Webstyle

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A magyar nyelv hangallomanya
Rendszerindítas
Be és Kivitel
A B/K szoftver
Halózati szolgaltatasok
AZ IRÁNYÍTÓRENDSZEREK FEJLŐDÉSE
Hattértarak, tömegtarolók
Windows halózati jellemzői
Csomag alapú halózatok alapjai
Egyéb internetes szolgaltatasok
 
bal also sarok   jobb also sarok

Xara Webstyle

A Xara cég Webstyle nevű programját kifejezetten arra a célra készítette, hogy gyorsan lehessen weben publikálható gombokat, térosztókat, feliratokat gyártani. A program jelenleg a 3-as verziónál tart. Kipróbálható változata letölthető a cég weblapjáról is, illetve a számítástechnikai lapok CD-mellékletéről is beszerezhető.

A program indítása után a következő nyitóképernyő fogad 121f53b bennünket:Nézzük sorban az egyes menük jelentését, majd a fontosabb menük részletesebb ismertetésével fogom folytatni.

NavBar&Menus: Interaktív navigálómenüket készíthetünk.

ThemeSets: stílusban és színben összeválogatott készlet gombból, feliratból, iniciáléból.


Buttons: gombok minden mennyiségben!
Photos: bittérképes képeket importálhatunk a Webstyle-ba.

Backgrounds: háttereket készíthetünk egyszerűen és gyorsan különféle anyagmintázatokkal.

Headings: Címsorokat lehet vele szerkeszteni.


3DHeadings: háromdimenziós címfeliratokat készíthetünk itt.


Dividers: elválasztó grafikákat készíthetünk ezzel a ponttal.


Logos: emblémákat tervezhetünk meglévő sablonok alapján.


BannerAds: animált gifeket lehet készíteni, előre elkészített animációkkal, nekünk csak a szöveget kell megadnunk.


Nézzük most a fontosabb lehetőségeket részletes beállításaikkal együtt. Egy weblapon a legsűrűbben valószínűleg gombokra lesz szükség.

Buttons

A bal oldalon látható Start-tal kezdődő gombsor tárja elénk a Webstyle lehetőségeit. A Start megnyomásával a nyitóképernyőre juthatunk. A Designs gomb alatt lévő előre gyártott sablonokból válogathatunk, tetszésünk szerint. Természetesen a kiválasztott gombot átszínezhetjük majd, illetve a szöveget megváltoztathatjuk. Nem csak ennyi gomb van, az alsó ablakrészben vannak a lapozógombok.

Az első lapnyi gombot látjuk jelenleg, a jobbra mutató nyíllal lapozhatunk előre, a balra mutató nyíllal vissza. A fehér négyzetben az aktuális lapszám van, mellette az összes lapok száma látható. A többi menüpontban ugyanez a lapozómechanizmus fogad bennünket.

Ha kiválasztottuk a kívánt gombfajtát, akkor kattintsunk rá az egér bal gombjával. A felső részben megjelenik a kiválasztott gomb képe. Kattintsunk a Text gombra.Az alsó részben az Edit text mezőben töröljük ki az ott lévő szöveget és írjuk be a kívánt szöveget. Bal oldalon kiválaszthatjuk a kívánt betűtípust, amely a saját formájában jelenik meg az ablakban. A fenti képet akkor látjuk, ha az Advanced gombra kattintunk. Ekkor látjuk az összes beállítási lehetőséget.

A Placement lenyíló menüben igazíthatjuk a szöveget, alatta A Horizontal mezőben vízszintesen, a Vertical mezőben függőlegesen tolhatjuk el. A Size in points részben állítható be a szöveg betűinek nagysága. Az Aspect mezőben állítható a vízszintes torzítása a karakterláncunknak. A Letter space meghatározza a karakterek közötti távolságot, a Line space pedig többsoros szöveg esetén a sorok közötti távolságot.

Ha beállítottuk a kívánt jellemzőket, a fenti ablakban rögtön szemre is vételezhetjük művünk jelenlegi állapotát. Ebben az ablakban minden változtatás azonnal látszani fog. Kattintsunk a Color gombra:Ebben az ablakban külön-külön meghatározhatjuk a gombon lévő elemek színeot. A Page Background a háttérszínt, a Text a szövegszínt, a Main a gomb háttérszínét, a Border a gomb keretező vonalkának a színét jelenti. Balra röhtön látható is, hogy jelenleg milyen színű (elég könnyű még angol nélkül is beazonosítani.J

A Color Spectrum mezőben választhatok más színeket. Színt úgy lehet kiválasztani, hogy meghatározom, mit akarok megváltoztatni (rákattintok egyet az egér bal gombjával), azután rákattintok a kívánt új színre.

Ha az Advanced gombra kattintunk, akkor magunk keverhetünk ki egyedi színt (vagy a palettán a csúszkákkal beállítjuk):


A Textures gombra kattintva meghatározhatjuk a gomb körülötti háttér mintázatát. Egy könyvtárszerkezetbe csoportosítva láthatóak a kész háttérképek.A Shadow gombot aktiválva a gomb által vetett árnyék tulajdonságait határozhatjuk meg egy kattintással.


Az advanced gombra kattintva részletesen beállíthatók az árnyék jellemzői:

A Position mezőben a függőleges és vízszintes árnyéknagyságot állíthatjuk be, egyszerűen a csúszkát húzogatva (vagy az értéket beírva). A Setting mezőben az árnyék sötétségét (Darkness) és a szélének elmosását, maszatosságát (Blur) állíthatjuk be.

A Size gomb által nyújtott menüben az elkészített grafika méretét állíthatjuk be pixelben:A felső csúszka az egész gomb méretét változtatja meg (szöveggel együtt), az alsó azonban csak a gomb méretét állítja be.

A Save menüpontban menthetjük el kész művünket:


Itt meghatározhatjuk a kép formátumát (GIF, JPG, PNG), A tömörítés mértékét (Fast download - gyors letöltés, kis méret, rossz mőség, Medium quality - közepes képméret, közepes minőség, High quality - jó képminőség, nagyobb fileméret). A Save graphic gombra kattintva menthetjük munkánkat. A Browser preview megmutatja az alapértelmezett böngészőben, webes körülmények között mekkora lesz a gomb és hogyan fog kinézni. Alul leolvasható folyamatosan a file mérete kilobyte-ban és a mérete pixelben. Ha az advanced gombra kattintunk, akkor az alábbi kép fogad bennünket GIF formátum esetén:Beállítható a színek száma (a GIF képek palettás képek), illetve a GIF képek sajátossága, hogy mennyire legyen átlátszó. Az Interlaced azt jelenti, hogy a képből a webről való letöltés közben először egy durvább változat látszik, majd egyre jobb minőségű lesz, ahogy letöltődik az egész kép.

JPG esetén:A JPG kép esetében a csúszkával a képtömörítési arányít lehet beállítani. Minél jobb a kép minősége (Quality), annál nagyobb a file mérete.
PNG esetén:Az alsó részen állítható a színmélység bitek szerint, illetve a csúszkán az átlátszóság. A PNG fájlformátum rendelkezik a GIF képek összes jó tulajdonságával és nem csak 256 színű lehet, hanem akár 24 bites is. A 32 bites színmélység az alpha csatornát jelenti, amely a kép széleinek csipkézettségét csökkenti.

Headings:

Feliratok készítése esetén a Text menü így néz ki:Több soros feliratoknál külön lehet az egyes szinteken lévő szövegeket megadni.

3DHeadings

Háromdimenziós feliratoknál lesz aktív a Bevel gomb. Itt lehet beállítani az Extrusion Depth csúszkával, hogy mennyire emelkedjen ki a grafika térben, a Bevel Depth érték pedig a "vastagságát" határozza meg. A Bevel Type legördülő menüben állítható be a szöveg terülésének mikéntje. A Corner style pontban határozható meg, hogy a sarkok legömbölyítettek vagy sarkosak legyenek.

BannerAds

Az animált gifek esetében a szöveget és a színt tudjuk megváltoztatni. Általánosságban a szövegek cserélődnek (kettő-három, esetleg több váltja egymást.

NavBars&Menus

Előre definiált formájú menüket készíthetünk könnyedén ebben a menüpontban. A Text menüben a gombok menüpontok száma és szövege határozható meg.
Ebben az esetben tudjuk használni a NavBar gombot. Itt határozhatjuk meg az egyes gombok által meghívott HTML file-ok nevét és helyét.


Themesets

Ebben a menüpontban egy stílusban készült gombok, menük, feliratok, térelválasztók találhatóak.
Találat: 2026Felhasználási feltételek