online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Halózati szolgaltatasok

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Átviteli minöséggel kapcsolatos kérdések
VoIP technológia
Az Excel adatkezelése
A prezentaciókészítés alapjai
A programozasi technikak és jellemzőik
MS Project
Szamítógép halózatok
Az informatika története
Az egyed-kapcsolat modell
 
bal also sarok   jobb also sarok

Hálózati szolgáltatások


  1. kliens-szerver hálózat:

Kliensek (kiszolgálást kérők), amelyeket helyi hálózatban munkaállomásoknak (workstation) nevezzük. Munkaállomások a helyi hálózatok csomópontjaiban helyez 828b18i kednek el. A munkaállomások a hálózattól függetlenül is működtethető eszkö­zök. Nem szükséges, hogy azonos típusúak legyenek, Egy NOVELL hálózatban például megfér egymás mellett az IBM PC, a PS2, vagy a MACINTOSH. A hálózat számítógépeinek az átviteli csator­ná­hoz  való csatlakozási pontjait hálózati csomópontoknak (node) nevezzük.

Szerverek (kiszolgálók): Az osztott használatra szánt erőforrások kezelése a feladatuk. A munkaállomásokhoz hasonlóan különböző típusú számítógépek lehetnek, amelyek megfelelő szoftver támogatással (Novell Netware, MS Windows NT/2000 szerver, Linux, stb) képesek a munkaállomások párhuzamos kiszolgálására. Attól függően, hogy mi a kezelendő erőforrás, beszélhetünk fájlszerverekről, printszerverekről, Internet szerverről, stb.

  1. Per-to-per hálózat:

Egyenrangú gépekből álló hálózat. A munkaállomásokon olyan operációs rendszer található, amely hálózati funkciókkal rendelkezik (ilyen pl. a windows, 3.11-es verziótól kezdve a Microsoft Network). Megoszthatjuk erőforrásainkat (winchester, CD, mappa, vagy csak néhány fájl, illetve nyomtatónkat), hogy mások is használhassák olvasásra, illetve teljes hozzáférésre.

  1. terminál hálózat:

Termináloknak nevezzük a hálózatok adat-végállomásait. A felhasználók a terminálok segítségével kapcsolódhatnak a hálózathoz, (központi számítógéphez, szerverhez) használhatják annak erőforrásait. Az elnevezés nem feltétlenül jelent hálózati eszközt, hiszen a nagyobb számítógép-architektúrákban jelent meg először és általában egy írógép billentyűzet és egy katódsugárcsöves megjelenítő együt­tesét értették alatta. A terminálokat intelligenseknek nevezik, ha azok programozhatók. Ha PC-t terminálként használjuk, akkor az un. Terminál emulációt valósít meg. (ilyen program pl. a TELNET). Terminál hálózaton a programok egy központi számítógépen futnak.


Találat: 2090


Felhasználási feltételek