online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Halózati szolgaltatasok

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Átviteli minöséggel kapcsolatos kérdések
VoIP technológia
Az Excel adatkezelése
A prezentaciókészítés alapjai
A programozasi technikak és jellemzőik
MS Project
Szamítógép halózatok
Az informatika története
Az egyed-kapcsolat modell
 
bal also sarok   jobb also sarok

Hálózati szolgáltatások


  1. kliens-szerver hálózat:

Kliensek (kiszolgálást kérők), amelyeket helyi hálózatban munkaállomásoknak (workstation) nevezzük. Munkaállomások a helyi hálózatok csomópontjaiban helyez 828b18i kednek el. A munkaállomások a hálózattól függetlenül is működtethető eszkö­zök. Nem szükséges, hogy azonos típusúak legyenek, Egy NOVELL hálózatban például megfér egymás mellett az IBM PC, a PS2, vagy a MACINTOSH. A hálózat számítógépeinek az átviteli csator­ná­hoz  való csatlakozási pontjait hálózati csomópontoknak (node) nevezzük.

Szerverek (kiszolgálók): Az osztott használatra szánt erőforrások kezelése a feladatuk. A munkaállomásokhoz hasonlóan különböző típusú számítógépek lehetnek, amelyek megfelelő szoftver támogatással (Novell Netware, MS Windows NT/2000 szerver, Linux, stb) képesek a munkaállomások párhuzamos kiszolgálására. Attól függően, hogy mi a kezelendő erőforrás, beszélhetünk fájlszerverekről, printszerverekről, Internet szerverről, stb.

  1. Per-to-per hálózat:

Egyenrangú gépekből álló hálózat. A munkaállomásokon olyan operációs rendszer található, amely hálózati funkciókkal rendelkezik (ilyen pl. a windows, 3.11-es verziótól kezdve a Microsoft Network). Megoszthatjuk erőforrásainkat (winchester, CD, mappa, vagy csak néhány fájl, illetve nyomtatónkat), hogy mások is használhassák olvasásra, illetve teljes hozzáférésre.  1. terminál hálózat:

Termináloknak nevezzük a hálózatok adat-végállomásait. A felhasználók a terminálok segítségével kapcsolódhatnak a hálózathoz, (központi számítógéphez, szerverhez) használhatják annak erőforrásait. Az elnevezés nem feltétlenül jelent hálózati eszközt, hiszen a nagyobb számítógép-architektúrákban jelent meg először és általában egy írógép billentyűzet és egy katódsugárcsöves megjelenítő együt­tesét értették alatta. A terminálokat intelligenseknek nevezik, ha azok programozhatók. Ha PC-t terminálként használjuk, akkor az un. Terminál emulációt valósít meg. (ilyen program pl. a TELNET). Terminál hálózaton a programok egy központi számítógépen futnak.


Találat: 2043Felhasználási feltételek