online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

A Word eszközei I

számítógépes

Fájl küldése e-mailegyéb tételek

 
A videokonferencia mint prezentació
Az írasjelek kódolasa
Windows XP (magyar) új kapcsolat létrehozasa
INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ
Szamítógép halózatok
Adatvédelem a szamítógépekben. Milyen védelmi mechanizmusok vannak konkrét helyi halózatnal?
Web mail és e-mail IP alapon
Informatika Adatbazis tervezés
Fajlrendszerek
A .NET
 
 

A Word eszközei I.


Automatikus javítás, gyorsszöveg

A gyakran felhasználásra kerülő szövegeket, ábrákat és más elemeket tárolhatjuk, és bármikor gyorsan beszúrhatjuk a dokumentumba.

Az automatikus javítás alkalmazásakor a Word gépelés közben automatikusan beszúrja a bejegyzéseket. Rövidíthetünk 757j95h nehezen begépelhető szavakat, szókapcsolatokat. A rövidítés begépelésekor a Word kibontja a teljes kifejezést. Az automatikus javítás felhasználásával kijavíthatjuk az elírt szavakat és a hibás írásjeleket. Lehetőségünk van a mondatkezdő karakter nagybetűre állítására, a véletlenül bekapcsolva hagyott Caps Lock billentyűhiba kijavítására, a két kezdő nagybetű javítására is. Evvel a szolgáltatással a leggyakrabban előforduló gépelési illetve helyesírási hibákat javíthatjuk ki.

Ha nem akarjuk, hogy a Word automatikusan szúrja be az elemeket, használhatjuk a gyorsszöveg szolgáltatást. Ezeket a Word az eredeti szövegen belüli formátumban menti el. Evvel a szolgáltatással akár bekezdésnyi szöveget is képesek vagyunk gyorsan beilleszteni dokumentumunkba. Érdemes sokszor használatos és pontosan idézni kívánt szövegrészeket így tárolni. Ilyenek például a törvények, rendeletek.


Helyesírás ellenőrzése

A szerkesztés és hibajavítás eszközeivel hatékonyan készíthetünk nyelvileg helyes szövegeket. Ezek eszközei:

megtalálhatjuk és kijavíthatjuk a helyesírási hibákat

automatikusan kijavíthatunk egy-egy elütést

gépelés közben is elemzi a Word a helyesírási és nyelvhelyességi hibákat

A Word az ellenőrzés során egy alapszótárt használ, ez a szótár azonban igényeink szerint bővíthető is. A Word a helyesírás ellenőrzése során azt a kurzor helyétől kezdve a teljes dokumentumot ellenőrzi. Ha van kijelölt szöveg, akkor csak azt ellenőrzi. Beállíthatjuk azt, hogyan végezze el a Word az ellenőrzést. Ilyenek például: a számjegyeket, internet hivatkozásokat illetve nagybetűs szavak figyelmen kívül hagyása, az alapszótár vagy a bővített szótár használata.. Az ellenőrzés során statisztikát is készíthetünk.

Ezeket a lehetőségeket akár a menüből (Eszközök, nyelvi ellenőrzés), akár az eszköztárról is előhívhatjuk.


Lehetőségünk van idegen nyelvű szöveg ellenőrzésére is. Valamint használhatjuk a szinonima szótárat. (Eszközök, Nyelv)


Címsorok, tartalomjegyzék

A nagy méretű dokumentumok kezelésére igény hatékony eszközt kapunk a kezünkbe. Ez az eszköz a címsorok használata. A címsorok a címek, alcímek kezelésének eszköze. A Word a címeket a beépített 9 címsor egyikével formázza. Ezeket a stílusokat a felhasználó tetszés szerint átalakíthatja, testre szabhatja.

Ezeket a címsorokat felhasználhatjuk többek között a többszintű listák valamint a tartalomjegyzék készítése során.


Hiperhivatkozások

Ezek olyan szövegrészek amelyekre az egérrel rákattintva valamilyes eseményt tudunk eszközölni. Ilyenek lehetnek: Létező INTERNET weboldal megnyitása, egy létező fájl megnyitása, adott könyvjelzőre való ugrás, stb.


Találat: 1230