online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Elvarazsolt körte

finn konyha

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Körtés-rokfortos pirog
Sajtos-oreganós kenyér
Sztroganov szelet
Cukros Vappu-fank
Pikans kínai kel
Rokfortleves
Hagymas céklasalata
Töltött csuka (Uunissa paistettu hauki)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Elvarázsolt körte

1,5 dl tejszín, 25 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 12,5 dkg puha margarin, 4-6 kis körte, cukor, fahéj, őrölt mandula, 1 tojás.

A lisztet, sütőport, tejszínt ös 939g62j szekeverjük, jól kidolgozzuk, és rövid időre hűtőbe tesszük.

A körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk, az aljukat laposra vágjuk, hogy a tálon megálljanak. Belsejüket ízesítjük fahéjas cukorral, mandulával.

A tésztát kinyújtjuk, 4-6 részre osztjuk. Középre tesszük a körtéket, a tészta sarkaival beborítjuk őket. Tojással megkenjük, durvára tört, vagy szeletelt mandulával megszórjuk. Forró sütőben szép barnára sütjük.Ha a körték túl kemények, néhány percig főzzük fahéjas vízben.

(Finom, ajánlom. A kifúrt körtékbe áfonya- vagy ribizli lekvárt teszek, a lekvárra szórom a darált mandulát, hogy a nedvességet felvegye, a lyukat pedig kis tésztadarabbal eltömöm és így "csomagolom" be.)


Találat: 1289Felhasználási feltételek