online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment Humán erőforrás Marketing Politikatudomány
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Marketingterv

marketing

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV
A BIOMILK KFT VÁLLALATÉRTÉKELÉSE PRAKTIKA DOLGOZAT
Az üzleti tervkészítés módszertana
MOZGÓKÉP- ÉS MÉDIAISMERET
A piac szegmentalasa
Marketingterv
 
bal also sarok   jobb also sarok

Marketingterv


Piackutatási terv:

A cégünk a legkülönbözőbb igényeket tudja kielégíteni. Piackutatási eredményeink alátámasztották, hogy még a mi szféránkban sem vagyunk piacvezető pozícióban, így a más szektorba való betörés szinte lehetetlen. Hiszen ott megvannak a kialakult szoftverfejlesztő cégek. Új típusú programok gyártásába belekezdenünk nem érdemes, hiszen azt nem ismerjük, hatalmas anyagi ráfordítást igényelne, és így sem tudnánk felvenni a versenyt vetélytársainkkal. A piackutatás ennek eredményeképpen teljesen a még ki nem elégített igények irányába fordult. Emellett folyik a folyamatos információgyűjtés a jelenlegi termékeinkről, és a következő verziókba már beleépítjük a ta 343i84d pasztalatok által feltérképezett esetleges hibák, illetve hiányosságok javítását.

Termékeink:Cégünk üzleti szoftvereket árusít nagy- és kiskereskedelmi forgalomban. Áruink iránt állandó a kereslet. Széles választékkal rendelkezünk, aminek folyamatos a bővítése. Több szoftvert előállítunk és forgalmazunk, és elsődleges cél a megfelelő minőség, a vevők igényeinek kielégítése. A marketingterv elsődleges célja cégünk még szélesebb körben való megismertetése, és esetlegesen az igény kielégítés mellett új igények ébresztése.

Vevőkör:

A vásárlók nagyon széles skálán helyezkednek el. A mai világban, ahol szinte már a suszterműhelyben is számítógép van, a kereslet a termékeink iránt folyamatos. Ezt biztosítja az a sajnálatos jelenség is, hogy Magyarországon a vállalkozások nagy része már az első évben tönkremegy, de mindig nyílnak helyettük másikak. Ide kapcsolódik még a nyitás az Unió felé, és ez lehetővé teszi a szellemi tőke kiáramlását is, ami piacot fog nekünk jelenteni elsősorban a szomszédos, közeli országokban, de később elérhetőségünket ki szeretnénk terjeszteni egész Európára.

Fontos a vevőink bizalma is. Minden, amit a cég kifelé mutat a nagyközönség felé, az tudatosan megtervezett. Szerintünk a jó design egy ilyen típusú cégnek az elegancia. Letisztult, pontos, közérthető, nem hivalkodó. Azt is fontos szempont, hogy a programozást végző személyek között a nők jelen vannak az egész design "lágyabb".


Versenytársak és egyéb befolyásoló tényezők:

Mint már korábban arról részletes leírást adtunk, számottevő piaci verseny van, ám a körülmények jelen helyzetben a mi oldalunkon állnak. A reklámok célja is ennek megfelelően módosul, hiszen nem az a célja, hogy a céget kiemelje a sokaságból, hanem az, hogy egyáltalán megismertesse a célközönséggel, hogy van ilyen lehetőség, és ráébressze őket, hogy bizony rengeteg terhet levehet a vállukról egy ilyen típusú alkalmazás beszerzése.

Befolyásoló tényezők közé tartoznak a rezsiköltségek (áram, telefon, Internet), a mindenkori infláció, illetve a munkára, adókra vonatkozó törvények jogszabályok, és ezek változásai.


Versenyképes marketingstratégia:

Számunkra világos, hogy az eddig folytatott tevékenység megfelel vásárlóink elvárásainak. Célunk az újabb fogyasztók megszerzése és a régi vevők megtartása. A marketingmix (termék, ár, áru, értékesítés) elemeit úgy próbáljuk összhangba hozni egymással, hogy célvásárlóink és a már meglévő vásárlóink igényeit teljes mértékben kielégítse. Egy célvásárló csak akkor keres meg minket, ha azt érzi, hogy számára értékes az a dolog, amiért pénzt ad ki. Olyan stratégiát dolgoztunk ki, amelynek fő része, hogy meggyőzzünk és biztosítsunk mindenkit a felől, hogy mi vagyunk a legjobbak, és mi tudjuk leghatékonyabban megoldani problémáikat.


Értékesítési stratégia:

Cégünk nagy hangsúlyt fektet az értékesítésre. Minden vevővel egyenként foglalkozunk, és bevett gyakorlat, hogy az itthoni vevőinkhez legalább egy ember ellátogat a cégtől, aki elviszi a megrendelt szoftvert, illetve segít a rendeltetésszerű installálásban is, így az üzembe helyezés esetleges kezdeti buktatói gyorsan kiküszöbölhetőek.

Cégünk FTP szerveréről elérhető a legtöbb program 30 napos kipróbálási verziója, amit bárki szabadon letölthet, és eldöntheti, hogy szüksége van-e erre a szoftverre. Ilyen úgynevezett demo-programokat CD-n is a potenciális vevőkör rendelkezésére bocsátunk, illetve komoly szaklapok CD-mellékletein is megjelennek.


Ár megállapítási stratégia:

Árainkat úgy alakítjuk, hogy a költségeinket fedezze, és hasznot is hozzon. Árrésünk magasnak mondható, de az előállítás költségei viszonylag alacsonyak, így nagy árréssel is kedvező árat tudunk biztosítani. Néhány termék ára viszont viszonylag marad, több százezer forintos nagyságrendű, de ezek természetesen komplex programcsomagok nagyfelhasználóknak.

Cégünk állandó költségei átlagosan havi bontásban:

- energia 45.000 Ft

- közüzemi díj 8.000 Ft

- bankköltség 10.000 Ft

- posta, telefon 47.000 Ft- biztosítás 40.000 Ft

- Internet-elérés 180.000 Ft

A cég változóköltségei havi bontásban:

- munkabérek 1.200.000 Ft

- közterhek 110.000 Ft

- egyéb költségek (étel, ital) 30.000-50.000 Ft


Áru megállapítási stratégia:

A nem megrendelésre készülő új projektek indításánál figyelembe vesszük azt, hogy amennyire a kötelmek engedik, a lehető leguniverzálisabb terméket állítsuk elő a kisfogyasztói réteg ellátására, így sikerül széles körben népszerű, nagy példányszámban eladott felhasználói programokat létrehoznunk. A konkrét megrendeléseknél nincsenek ilyen típusú félreértési lehetőségek, hiszen a korrekt testre szabás fontos feltétele, hogy minél több pontos információt megtudjunk arról a környezetről, ahol a programnak teljesítenie kell.

Az eladás helye:

Jelen pillanatban rendelkezünk egy 300 négyzetméteres üzlethelyiséggel, a valós átadás pedig kérésre a vásárló telephelyén is történhet. Ilyen típusú termék értékesítésekor általában nincs nagy jelentősége annak, hogy legyen egy valós hely, ahova az ügyfél bejöhet. Ennek oka egyrészt abban rejlik, hogy nem minden nap vesz az ember ilyen dolgokat, másrészt pedig a fizikai távolságok is lehetnek jelentősek. Cégünk azonban úgy gondolja, hogy a vevők bizalmát erősíti azzal, ha azok valós személyekkel kommunikálhatnak.  A vevőkkel való kapcsolattartás párhuzamosan e-mail-ben ill. telefonon is történik, nagyobb fizikai távolságok esetén a személyes találkozásokhoz pedig általában cégünk képviselője utazik. A még jelenleg is épülő üzlethelyiségben szeretnénk kialakítani a tesztterületeket, jelenleg csak vásárló területekkel rendelkezünk. Ez mindenképpen a dolgozói létszám emelésével fog járni, és ez szintén előny, hiszen saját városunk munkanélküliségét csökkentjük, s ez pozitív hatással van a helyi megítélésünkre is.

Reklám és eladásösztönzés:

A reklám kiválasztásánál figyelembe kellett vennünk, hogy a lehető legtöbb potenciális fogyasztóhoz eljusson, és a lehető legkisebb költségekkel járjon. Reklámainkat magunk terveztük meg, ezzel rengetek költséget megtakarítottunk. Elsősorban számítástechnikai szaklapokban, illetve kifejezetten vállalkozóknak szóló újságokban, magazinokban hirdetjük magunkat. Ez költségkímélő megoldás, hiszen a legtöbb lap szerkesztőségének biztosítottunk szoftvereket, ezért jelképes összegekért foglalkoznak a hirdetéseinkkel.

A reklámjaink célja az, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, és rávezessük őket arra, hogy apró dolgok segítségével nem kell napokat, heteket eltölteniük papírmunkával, hanem azt az időt hasznosabb dolgokra is fordíthatják. Reklámfigurának egy aranyos kis emberkét választottunk, aki nyugodtan ül a gép előtt, pötyög, aztán mosolyog, és elégedetten megy a szabadidejét eltölteni. A reklámokban kiemelt helyen leginkább a weboldal, illetve az e-mail elérhetőség van, hiszen a vásárlóink 99 százaléka rendelkezik hozzáféréssel, és ez a későbbiekben is erősen ajánlott a szoftverek zavartalan menedzseléséhez.

A másik nagy reklámlehetőség a hazai, illetve nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való részvétel, ahol a látogatók nagy hányada szintén potenciális vevő, illetve a témában kompetens személy, cégképviselő.

Értékesítési prognózis:

Termékeink köre folyamatosan bővül, újabb és újabb programok kerülnek ki kezeink közül. A bővítés ütemét továbbra is meg kívánjuk tartani, hiszen így nagyobb választékkal többet kínálhatunk vevőinknek. Termékeink állandó keresletnek örvendenek.

A gazdasági helyzet a jövőben remélhetőleg pozitív irányba fog elmozdulni. Jelenleg a nagy adóterhek, infláció sok gondot okoz a vállalkozóknak. Előrejelzések szerint az infláció mértékét is csökkenteni szeretné a kormány. A felzárkózás Nyugat-Európához sok gondot jelent az országnak, amíg a gazdasági helyzet nem stabil. Remélhetőleg, a változások számunkra is kedvezőek lesznek. A terjeszkedés számunkra a fizikai határok kiterjesztését jelentik, tehát mindenképpen orientálódunk a külföldi piacokra, és a programokhoz language pack-ek fejlesztése is folyamatban van, így minden ország számára könnyen kezelhető lesz az operációs rendszerek használata.

Találat: 1871