online kép - Fájl tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A piac szegmentalasa

marketingfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV
Az üzleti tervkészítés módszertana
MOZGÓKÉP- ÉS MÉDIAISMERET
A piac szegmentalasa
 
bal also sarok   jobb also sarok

A piac szegmentálása

3. 1. Érékesítési piac

3. 1. 1. Fogyasztói piac

Cégünk kevéssé alapozza szolgáltatását az egyének, háztartások fogyasztására, mert erre a fogyasztói társadalomra nem jellemző árucikkek szállíttatása ill. a személyszállítás.


3. 1. 2 - 3 - 4. Ipari piac, viszonteladók piaca, nemzetközi piac

Annál inkább számít cégünk az ipari piac szereplőinek megbízásaira. A fuvarozás, mint szolgáltatás önálló tevékenységként aligha értelmezhető, többnyire más vállalkozások termékeit, szolgáltatásait vagyunk hivatottak szállítani.

Az Európai Unió bővülésével egyre nagyobb szerep jut a magyarországi fuvarozóknak is. Az országhatárokon belül történő szállításokon kívül gondolnunk kell a nemzetközi kapcsolatokra is. Az Unióban szükség van a kitűnő minőségű magyar termékekre, amik fuvarozó cégek hiányában nem jutnának ki országunkból. A magyarországi vállalkozók - mivel országunk csak 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unió tagállamai közé - csak lassan kezdik felismerni a csatlakozásban rejlő lehetőségeket. Már most fokozottan érezhető a magyar vállalkozások exportálási kedvének növekedése, és ezt hivatottak segíteni, esetleg fokozni a fuvarozással foglalkozó vállalkozások, köztük a mi cégünk is.

Bár a Tuti Fuvar Kft. még nem egy jelentős piaci szereplő a szállítás területén, ám ahhoz képest, hogy 2004. július 9-én kezdte meg szolgáltatói tevékenységét, máris több jelentős ügyfelet tudhat rendszeres megbízói között, ezzel elismerve hatékonyságát, megbízhatóságát. Cégünk nyolc darab Scania Turbo 6.2 típusú kamionnal és két darab Scania Full 4 típusú teherautóval áll azon megbízói rendelkezésére, akik teherszállítással fordulnak hozzánk, valamint egy Scania Irizar Century 5 és egy Scania Irizar Century 7 típusú kisbusszal vállalja 24  és 26 fős csoportok szállítását. Ezen kívül rendelkezésünkre áll egy közel 1000 m2-es raktártelep, ahol ideiglenesen raktározni tudjuk megbízóink termékeit. Raktártelepünkön egyedileg kifejlesztett raktározási eljárást és ehhez speciálisan kidolgozott raktározási programot dolgoztunkki, hogy minél nagyobb precizitással és megbízhatósági fokkal tudjuk kezelni a ránk bízott árucikkeket.

Vállalkozásunk nem véletlenül települt a nyugati határhoz Sopronba. Jelenleg ez a hely az egyik legfontosabb magyarországi kapu az Európai Unióba. Bár jelentős konkurenciával kell itt számolnunk, mi mégis bizonyosak vagyunk abban, hogy megbízhatóságunk és jó hírnevünk hamar elterjed, és ennek köszönhetően egyre nagyobb megbízói kört tudunk kialakítani. Számítunk mindazon vállalkozások megbízására, amelyeknek megfelel az általunk nyújtott szolgáltatás minősége, szállítóeszközeink kapacitása és bíznak alkalmazottaink és vezetőink szakértelmében.


3. 1. 5. Kormányzati és nem profitorientált piac

Vállalkozásunk fokozottan számít kormányzati megbízásokra mind teherszállítás, mind személyszállítás területén. Nem profitorientált vállalkozások (pl.: oktatási intézmények) esetében leginkább személyszállítási tevékenységünk kerül előtérbe, de akadnak olyan nonprofit szervezetek, amelyek teherszállítási szolgáltatásunkat igényelheti (pl.: Vöröskereszt, Máltai Szeretetszolgálat).

(Az imént említett két nonprofit szerevetet már megbízói körünkből került említésre.)


2. Alapanyag és beszállítói piac

A Tuti Fuvar Kft. 2004. július 12-én határozatlan időre szóló szerződést kötött a MOL Rt.-vel, hogy működése alatt csak és kizárólag a MOL Rt. szolgáltatásait veszi igénybe, illetve külföldön azokat az üzemanyagtöltő állomásokat, amelyekkel a MOL Rt. szerződésben áll és azokat ajánlja. A szerződés értelmében minden sofőrünket egyedi törzsvásárlói kártyával látja el a MOL Rt., ezzel megkönnyítve az üzemanyag árának rendezését. A sofőröknek nem kell a fizetéssel foglalkozniuk, mindössze a törzsvásárlói kártyára íratják az üzemanyag árát. Az üzemanyag kölcségét a Tuti Fuvar Kft. hónap végén, egy összegben, átutalással egyenlíti ki a MOL Rt. felé.  A szerződésben azt is meghatároztuk, hogy mivel hűségnyilatkozatot kötött cégünk az üzemanyagtöltő-állomással, így minden tankolás után 13, 5 % engedményt kapunk.Vállalkozásunk szerződést kötött még a SCANIA Rt.-vel is. Mivel kizárólag SCANIA típusú kamionokat, teherautókat és buszokat használunk, a SCANIA Rt. felajánlotta, hogy a világ bármely pontján rendelkezésünkre áll szervizeivel, és 12 órán belül megjavítja járműveinket. A szerződés szerint 18 % engedményt kap a Tuti Fuvar Kft. a javíttatás költségeiből, törlesztenie pedig a javítást követő 30 munkanapon belül kell átutalásos formában a SCANIA Rt. magyarországi képviselete felé, függetlenül attól, hogy mely ország szervizét vette igénybe sofőrünk.

Cégünk számára az energiát a helyi áramszolgáltató és gázszolgáltató biztosítja. Szerződésünk értelmében az energiaszámlák fizetését a következő hó 20-ig átutalásos módon teljesítjük.


3. Munkaerőpiac

A Tuti Fuvar Kft. törekszik megfelelően szakképzett és megbízható alkalmazottakat foglalkoztatni, akik a lehető legnagyobb mértékben azonosulni tudnak a vállalkozás törekvéseivel, és segíteni tudják célkitűzéseinek elérésében.

Felvétel követelményei

Sofőr és raktáros munkakörbe:

 • legalább középfokú végzettség
 • minimum egy középfokú "C" típusú nyelvvizsga, valamely világnyelvből (Pl.: angol, német, francia, spanyol, orosz, olasz, stb.)
 • a munkakör betöltéséhez megfelelő jogosítvány
 • fedhetetlen erkölcsi bizonyítvány

Irodai munkára:

 • felsőfokú végzetség
 • minimum egy felsőfokú "C" típusú nyelvvizsga, valamely világnyelvből (Pl.: angol, német, francia, spanyol, orosz, olasz, stb.)
 • a munkakör betöltéséhez megfelelő végzettség és felhasználói szintű számítógépes ismeretek
 • jó kommunikációs készség
 • fedhetetlen erkölcsi bizonyítvány

Az alkalmazott kötelezettségei
 • a munkavégzés helyén történő pontos megjelenés
 • a munkakörhöz megfelelő ruházat
 • az alkalmazott köteles részt venni minden olyan továbbképzésen, amit a vállalkozás számára előír
 • irodai dolgozók esetében az elkövetkezendő négy éven belül egy újabb, minimum középfokú "C" típusú nyelvvizsga megszerzése, amit a Tuti Fuvar Kft. finanszíroz számára

Mit ajánl a Tuti Fuvar Kft. alkalmazottjainak?
 • versenyképes fizetés
 • vállaljuk dolgozóink térítés nélküli továbbképzését, hogy minél nagyobb hatásfokkal és szakmai tudással álljanak megbízóink rendelkezésére
 • ingyenes orvosi ellátás
 • kétszer egy évben prémium, az elvégzett munka arányában
 • előrejutási lehetőség

4. Tőkepiac

Vállalkozásunk az OTP soproni fiókjával áll kapcsolatban, és az elmúlt időszakban sikerült olyan kapcsolatot kialakítanunk, hogy ha cégünknek hitelre lenne szüksége, a bank 50 000 000 HUF-os hitelkeretet nyújt számunkra.

Találat: 2051


Felhasználási feltételek