online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment Humán erőforrás Marketing Politikatudomány
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV

marketing

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV
 
bal also sarok   jobb also sarok

EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERVA vállalkozás szervezeti felépítése, jellemzői:Vállalkozásom 1994-ben alakult. A föld alapját a kárpótlási és vásárolt földterület képezi. A jelenleg használt szántóterület 259 ha.

A külső szakmai segítség igénybevétele mellett, hogy megfeleljek a gazdálkodásban minde 939h79j nnap jelentkező kihívásoknak. A gazdaságban felmerülő munkát a családtagok mellett 3 fő állandó, és kampányidőszakokban időszakos munkaerő és gépi eszköz igénybevételével oldom meg.

Területeim zöme 15-20 aranykorona/ha közötti minőségű. Lehetőségeim szerint folyamatos tápanyag-utánpótlást végzek, nagy hangsúlyt fektetve a szervesanyag utánpótlásra. Évente 40-50 ha területen szervestrágyázok. Árbevételemben jelenleg meghatározó hányadot képvisel a növénytermesztés.A vállalkozás eszközellátottsága:A gépi technika kialakításánál arra törekedtem, hogy a szükséges kapacitást használt, de még jó használati értékű eszközökből állítsam össze, figyelemmel arra, hogy az eszközfejlesztés ne jelentsen erőmet meghaladó terhet.

Jelenleg rendelkezem 3 db 40-80 kW közötti MTZ, valamint 2 db RÁBA 250-es erőgéppel, és az ezekhez legszükségesebb talaj-előkészítő, növényvédelmi és trágyázási eszközökkel. S a biztonságos betakarítás érdekében az elmúlt évben vásároltam 1 db New Holland TX66-os kombájnt.

Az egyoldalú növénytermesztési szerkezetben rejlő veszélyek mérséklése, gazdasági tevékenységem bővítése érdekében 1998-ban egy új telephelyet vásároltam. Ezen a telepen 3 évi konzekvens beruházási tevékenységgel 15.000 db broyler csirke nevelésére és 100 db hízósertés hízlalására alkalmas férőhelyet alakítottam ki. Tovább bővítettem a terménytároló-és manipuláló teret, valamint kulturált és technikailag is megfelelő javítóhelyet alakítottam ki gépi eszközeim számára.A pályázat tárgyát képező beruházás ismertetése:A tervezett létesítmény a működő termelőalapok infrastruktúrájának bővítését szolgálja. Az 1.709 m2 hasznos alapterületű, vasvázas, LINDAB lemezfedésű szín a betakarítási időszakban átmenetileg a szemestermények, és a csöveskukorica tárolására szolgál.

E szín alatt fog elhelyezkedni az elmúlt évben megvalósított 4 db csöveskukorica-tároló, így a ki-és betárolást, valamint a morzsolást az időjárás nem befolyásolja. Az előzőekben leírtakon kívül az őszi és téli időszakban az összes gépi eszközöm fedél alá kerül.

A kiszolgáló infrastruktúra körébe tartozik a jelenleg építés alatt álló alomtároló, amely a broyler csirke állomány jó minőségű alomszükségletét hivatott biztosítani. Az előzőekben ismertetett épület-beruházások közvetetten segítik a gazdálkodásom intenzívebbé és eredményesebbé tételét.

A beruházások befejezésével a tömegtakarmány-igényű állatfajaim (broyler, sertés) férőhely-kapacitásának kihasználásával árbevételem, és eredményem mintegy 30 %-os növelésével számolok, és javul likviditásom is, mivel a két állatfaj kiegyenlítettebbé teszi bevételeimet. Egyben kedvezőbbé válik a gazdaságon belüli takarmány-felhasználás kapcsán a növénytermelés biztonsága, mivel saját alapanyagra építem állataim tápellátását.

A családi gazdálkodás keretében a földterület növelésére már nincs jelentős lehetőség, így a gazdálkodás intenzifikálásának útját a megtermelt gabonafélék állattenyésztésben történő felhasználása jelenti.

A gazdaságom árbevételei ( a mezőgazdasági tevékenységem megítéléséhez):
Év

Mezőgazdasági nettó árbevétele

(ezer Ft)

Összes nettó árbevétele

(ezer Ft)

A mezőgazdasági és az összes nettó árbevétel aránya

Az elmúlt három évben igénybevett agrár támogatások felsorolása:

(ezer Ft)

Év

Agrártámogatás megnevezése

Támogatás összege
GÉPTÁMOGATÁS

ÉPÍTÉSI TÁMOGATÁSÖsszesen:
Találat: 4226