online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV

marketingfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV
 
bal also sarok   jobb also sarok

EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERVA vállalkozás szervezeti felépítése, jellemzői:Vállalkozásom 1994-ben alakult. A föld alapját a kárpótlási és vásárolt földterület képezi. A jelenleg használt szántóterület 259 ha.

A külső szakmai segítség igénybevétele mellett, hogy megfeleljek a gazdálkodásban minde 939h79j nnap jelentkező kihívásoknak. A gazdaságban felmerülő munkát a családtagok mellett 3 fő állandó, és kampányidőszakokban időszakos munkaerő és gépi eszköz igénybevételével oldom meg.

Területeim zöme 15-20 aranykorona/ha közötti minőségű. Lehetőségeim szerint folyamatos tápanyag-utánpótlást végzek, nagy hangsúlyt fektetve a szervesanyag utánpótlásra. Évente 40-50 ha területen szervestrágyázok. Árbevételemben jelenleg meghatározó hányadot képvisel a növénytermesztés.A vállalkozás eszközellátottsága:A gépi technika kialakításánál arra törekedtem, hogy a szükséges kapacitást használt, de még jó használati értékű eszközökből állítsam össze, figyelemmel arra, hogy az eszközfejlesztés ne jelentsen erőmet meghaladó terhet.

Jelenleg rendelkezem 3 db 40-80 kW közötti MTZ, valamint 2 db RÁBA 250-es erőgéppel, és az ezekhez legszükségesebb talaj-előkészítő, növényvédelmi és trágyázási eszközökkel. S a biztonságos betakarítás érdekében az elmúlt évben vásároltam 1 db New Holland TX66-os kombájnt.

Az egyoldalú növénytermesztési szerkezetben rejlő veszélyek mérséklése, gazdasági tevékenységem bővítése érdekében 1998-ban egy új telephelyet vásároltam. Ezen a telepen 3 évi konzekvens beruházási tevékenységgel 15.000 db broyler csirke nevelésére és 100 db hízósertés hízlalására alkalmas férőhelyet alakítottam ki. Tovább bővítettem a terménytároló-és manipuláló teret, valamint kulturált és technikailag is megfelelő javítóhelyet alakítottam ki gépi eszközeim számára.A pályázat tárgyát képező beruházás ismertetése:A tervezett létesítmény a működő termelőalapok infrastruktúrájának bővítését szolgálja. Az 1.709 m2 hasznos alapterületű, vasvázas, LINDAB lemezfedésű szín a betakarítási időszakban átmenetileg a szemestermények, és a csöveskukorica tárolására szolgál.

E szín alatt fog elhelyezkedni az elmúlt évben megvalósított 4 db csöveskukorica-tároló, így a ki-és betárolást, valamint a morzsolást az időjárás nem befolyásolja. Az előzőekben leírtakon kívül az őszi és téli időszakban az összes gépi eszközöm fedél alá kerül.

A kiszolgáló infrastruktúra körébe tartozik a jelenleg építés alatt álló alomtároló, amely a broyler csirke állomány jó minőségű alomszükségletét hivatott biztosítani. Az előzőekben ismertetett épület-beruházások közvetetten segítik a gazdálkodásom intenzívebbé és eredményesebbé tételét.

A beruházások befejezésével a tömegtakarmány-igényű állatfajaim (broyler, sertés) férőhely-kapacitásának kihasználásával árbevételem, és eredményem mintegy 30 %-os növelésével számolok, és javul likviditásom is, mivel a két állatfaj kiegyenlítettebbé teszi bevételeimet. Egyben kedvezőbbé válik a gazdaságon belüli takarmány-felhasználás kapcsán a növénytermelés biztonsága, mivel saját alapanyagra építem állataim tápellátását.

A családi gazdálkodás keretében a földterület növelésére már nincs jelentős lehetőség, így a gazdálkodás intenzifikálásának útját a megtermelt gabonafélék állattenyésztésben történő felhasználása jelenti.A gazdaságom árbevételei ( a mezőgazdasági tevékenységem megítéléséhez):
Év

Mezőgazdasági nettó árbevétele

(ezer Ft)

Összes nettó árbevétele

(ezer Ft)

A mezőgazdasági és az összes nettó árbevétel aránya

Az elmúlt három évben igénybevett agrár támogatások felsorolása:

(ezer Ft)

Év

Agrártámogatás megnevezése

Támogatás összege
GÉPTÁMOGATÁS

ÉPÍTÉSI TÁMOGATÁSÖsszesen:
Találat: 4334


Felhasználási feltételek