online kép - Fájl tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

MIKRO ALGÁK

gyógyszerbal sarok

egyéb tételek

jobb sarok
 
A rostokról és a cukorbetegségről az aloe vera termékek tükrében
A JOGI SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS MEGÁLLAPÍTÁSOK
A SZEM
Idegrendszer, Endokrin szervek és Érzékszervek
TERMESSZÜNK HOMOKTÖVIST
Az Aloe alkalmazasa a fogaszatban
A toxikomania kivaltó okai és motivaló tényezői
Cannabisz szarmazékok
A beteg ember csoportosítasa lélektani szempontból
Az idegrendszer
 
bal also sarok   bal jobb sarok

MIKRO ALGÁK


"Az embereknek a jövőben nem arra van szükségük, hogy még több gyógyszert szedjenek, hanem arra, hogy ismét elegendő természetes alapú vitális anyagot fogyasszanak és egészségesek maradjanak, valamint, hogy a betegség elkerülje őket."


A mai kor embere egy felgyorsult, természetidegen környezetben éli mindennapjait. Belekényszerítettük magunkat, vagy belekényszerítettek mások, az a végeredmény szempontjából lényegtelen.Nézzük meg egy napunkat: felkelünk, megisszuk a kávénkat, esetleg reggelizünk, rohanunk a munkahelyre vagy a gyerekkel óvodába, iskolába, bekapunk valami készételt, esetleg gyorsétteremben ebédelünk, hazarohanunk, bekapcsoljuk a Tv-t, hallgatjuk a jobbnál-jobb híreket, valakit megöltek, kiraboltak, felgyújtottak, ezért idegeskedünk, aggódunk, stresszezünk, valamint megint bekapunk, és felpörögve, nyugtalanul lefekszünk. Másnap újra az egész.


Egy idő után egyértelmű, hogy megbetegedünk ebben vagy abban. Elmegyünk az orvosokhoz, hiszen neveltetésünk által azt tudjuk, hogy ide kell menni, ha fáj valami, vagy ha nem vagyunk jól. Kapjuk az orvosságot, kenőcsöt, a lázcsillapítót, a savlekötőt, a jó tanácsokat: igyál sok teát, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, ne egyél húst, szedjél multi vitamint, stb. Jobban is leszünk egy ideig, aztán kezdődik újra minden, újra betegek leszünk. Érezzük, tudjuk, hogy ez nem jó így, a gyógyszerek kevés esetben hoznak végső gyógyulást, egyik b 656e44g etegséget követi a másik.


Egyszer-kétszer beleesünk még ebbe a hibába, de aztán figyelni kezdünk az egészségünkre. Meghalljuk, hogy létezik betegségmegelőzés, egészségmegőrzés, kezdjük megérteni azt a mondást, hogy: "azzá leszel, amit eszel" (Bokor Katalin).


Így tudatosan figyelni kezdünk a táplálkozásunkra, több zöldséget, gyümölcsöt eszünk, kevesebb olyat, amely nem hasznos a szervezetünknek, kipróbálunk különleges, trendi étrendeket. Szerencsére jobban is érezzük magunkat egy darabig. Aztán azt halljuk, hogy a gyümölcsök, zöldségek már nem olyanok, mint régebben, kevesebben tartalmaznak ebből, meg abból. Kérdezhetnénk, mi akkor az igazság?Az igazság sajnos az, hogy a mai zöldségek, gyümölcsök, gabonák sokkal kevesebb tápanyagot, vitaminokat, ásványi-és nyomelemeket, rostokat tartalmaznak, mint amennyit nagyszüleink, szüleink idejében. Ennek a legfontosabb oka, hogy az iparosodás, a mezőgazdaság termőföldet kihasználó módszerei, melyekkel drasztikusan lecsökkentették ezeket az értékeket. Megváltoztak kereskedelmi szokásaink, félig érett, agyon permetezett zöldségeket, gyümölcsöket hozatunk a világ minden részéről. Hiába eszünk többet belőlük nem tudjuk pótolni a hiányállapotokat, amelyekből a betegségek kialakulnak.


Az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent, néhány évtized távlatában, és ezzel együtt, az ember egészsége rohamosan romlott. Ami viszont lényegesen megnövekedett, az a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, színezőanyagok  mennyisége.A környezet változása miatt pedig változik az igény más összetételű tápanyagok irányába. Tehát ami 150-200 évvel ezelőtt megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az. Ez főleg az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek iránti igény növekedésében tapasztalható, hiszen a jelenlegi szennyezett környezetben, és az élelmiszeripar salakanyagai miatt, a szervezet egyre leterheltebb, egyre nehezebben boldogul. Nem csoda, hogy az allergia, rák, stb. mind népbetegség lett, holott néhány száz éve nem is tudott róluk az emberiség.

Ahhoz, hogy a 1970-es évek szintjén étkezzen bárki minőségileg, mennyiségileg legalább 5-10-szer annyit kellene egyen, pl. több kilogramm zöldséget, több egész kenyeret, stb. Ezzel együtt természetesen 5-10-szer annyi felesleges salakanyagot is bevinne a szervezetbe, melytől már akár mérgezést is kaphatna, nem beszélve a nagy mennyiség okozta túlzott kalória bevitelről.
Néhány éve kerültek a köztudatba, terjedtek el folyamatosan, és rohamosan a táplálék-kiegészítők.


Ma rengeteg fajta táplálék-kiegészítő létezik, céljuk, pótolni azt, ami hiányzik a szervezetből, és amit a mai élelmiszerekből az előző példák alapján nem is tudnánk pótolni.

Logikusan gondolkodva, be kell látni, hogy a jövő hosszú távon, figyelembe véve a bolygónk túlnépesedését, a táplálék-kiegészítők fogyasztásának irányába mozdulhat el, ezt alátámasztják a különféle orvosi és egyéb tudományos fórumon olvasható, a betegségek okát kereső kutatási eredmények.

Az Egyesült Államokban és Japánban (!), ez már előrehaladott állapotban van, Európa konzervatívabb, de itt is teret hódít. Csak idő kérdése.

Aki biztonságosan szeretne táplálék-kiegészítőket fogyasztani, érdemes átgondolnia a következő kérdéseket:


 1. Szerves forrású-e? - valóban növényből vonták-e ki a hatóanyagot
 2. Bio termesztésű-e? - nem okozhat allergén reakciót, ha vegyszermentesen termesztik
 3. Tartalmaz-e kiegészítő vegyszereket? - pl.: tartósító, térfogatnövelő, állományjavító, színezőanyag, édesítő, ízfokozó
 4. Hány komponensű? - vagyis hányféle vitamint, antioxidánst, ásványi anyagot, stb. tartalmaz, hányféle gyógynövényből
 5. Mennyi a hatóanyagtartalma? - híg vagy tömény a készítmény
 6. Mi a hordozóanyag? - műanyag-e vagy valamilyen természetes anyag (méhviasz, zabkorpa)
 7. Milyen minősítései vannak?

Láthatjuk az előző kérdésekből, hogy egy igazán hasznos táplálék-kiegészítőt találni nem is olyan egyszerű dolog. Vannak olyan helyzetek, amikor a legegyszerűbb a legjobb.


Miért pont a mikro alga?

Az utóbbi időben a táplálkozáskutatók figyelme az édesvízi algák felé irányult. A NASA kutatói voltak ennek az élenjárói, mivel olyan tápanyagot kerestek az űrhajósok számára, amelyek minden igényt kielégítve, a lehető legtöbb tápanyaggal látják el a szervezetet, és kis helyen elférnek. Az algák az egyik legrégebbi földi életformát képviselik, kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon, a világ összes élőanyag-mennyiségének az egyharmadát teszik ki. Túlélték az összes földtörténeti korszakot és a klímaváltozásokat. A Föld oxigéntermelésének 90%-át még ma is az algák adják.

Kitűnő alkalmazkodási képességük mellett, a Spirulina, a Chlorella és a Lithotamnium algák igen értékes és gazdag összetevőikkel tűnnek ki: az emberi táplálkozás számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaznak. A mikro algákat, mint táplálékot, már az aztékok is nagyra becsülték. Nem véletlenül nevezték őket az "Istenek ajándékának". Ahogy a tengerek tisztító rendszerei a tengeri algák, úgy az édesvízi algák az emberek tisztítórendszerei. Felépítésüknél fogva képesek magukba szívni a méreganyagot, és azzal együtt természetes úton kiüríteni a szervezetből. Az algák számos országban a táplálék fontos részét képezik már napjainkban is.


Honnan származik a Chlorella és a Spirulina?


A Chlorella és a Spirulina édesvízi mikro algák, méretüket tekintve 2-8 mikrométeresek, akkorák, mint az emberi vérsejt.

Mivel korábban jelentek meg, mint bármely ma ismert növényi vagy állati életforma ezen a bolygón, az ő elszaporodásuk hozta létre a Föld légkörének oxigéntartalmát, ami aztán lehetővé tett e komplexebb létformák kialakulását. A Déli-sarkvidék zord éghajlatát éppúgy elviselik, mint az akár 85°C-os meleg vizű forrásokat.


Ezeket az algák ma speciális farmokon, különleges technológiák segítségével tenyésznek. A feldolgozásuk során speciális centrifugára van szükség, ami ezeket a mikroszkopikus méretű növényeket el tudja választani a víztől, amiben élnek.

Teljes kifejlődésükig kristálytiszta forrásvízzel töltött medencékben élnek. Így biztosítják 100%-os tisztaságukat. A gondos feldolgozás, és a független élelmiszerkutató intézetek által végzett állandó ellenőrzés szavatolja, hogy a "zöld arany" teljes értékű táplálékként jusson el a fogyasztókhoz. Tápértékük mellett, leginkább gyógyászati alkalmazhatóságuk áll a figyelem középpontjában.

A Spirulina és a Chlorollea főbb összetevői

A mikro algák közel 4000 féle vitális anyagot tartalmaznak, így csak a legfontosabbak említjük.


1., Protein vagy fehérje:

A spirulina a legegyszerűbb, legtermészetesebb, legemészthetőbb, legnagyobb fehérjetartalommal rendelkező növény a világon. Fehérjetartalma 60-70%, szemben a tojásfehérjével (13%), sertéshússal (17%), a csirke-és marhahússal (21%). Hatékonysága messze felülmúlja, mint az állati, mint a növényi fehérjéket. Az emésztés közbeni felszívódása 4x nagyobb, mint az azonos méretű marhahúsnak, és 3x több proteint tartalmaz, mint egy marhahús. Tehát 12x több emészthető proteinhez jutunk az alga által.2., Ásványi anyagok

Mindkét mikro alga bőségesen tartalmazza az összes mikro-és makro elemek teljes tárházát. 10 gr Spirulina annyi vasat tartalmaz, mint 450 gr sóska, vagy 320 gr máj B12 vitamin tartalma 3 szorosa a májnak 1 gr Spirulina mesze több kalciumot tartalmaz, mint ugyanennyi tej. 1g Spirulina tápértéke = 1 kg zöldséggel. Sok ember gondolja, hogy a csontritkulást ellen a jó megoldás a kalcum-karbonát termékeket fogyasztása. Ez azonban sokkal jobban megterheli az emésztőrendszert, mint amilyen hatásos, viszont a Spirulinában lévő kalcium sokkal jobban hasznosul.3., Esszenciális zsírsavak

Az esszenciális zsírsavak nagyon fontosak a szervezet számára, viszont csak az élelmiszerekből tudjuk bevinni a szervezetünkbe. Ezeknek a jó zsíroknak, egészségmegőrző, egészségjavító hatásuk van. Nélkülözhetetlenek az egészséges szív-és idegrendszer működéséhez. Az emberi agy 80%-a zsír, aminek nagyobbik része esszenciális zsírsav. Kétség kívül mindannyian hallottunk már az Omega-3 zsírsavakról. A beavatottak azt is tudják, hogy létezik olyan, hogy GLA (gamma-linolsav) amit leginkább az olajos magvakban kell keresni, és DHA (dekoza-pentaénsav), amit pedig a hideg tengeri halak szolgáltatják. Talán a legtöbbet kutatott tápanyagok manapság éppen ezek a zsírsavak. Kimutatták, hogy gyors javulást okoznak a szívbetegségek és különféle kardiovaszkuláris zavarok esetén. Agyi funkciót javítják, a cukorbetegséget megfékezik, és a rák kockázatát is jelentősen csökkentik. Viszont legtöbben úgy gondoljuk, hogy ezeket az olajokat kizárólag lenmagból vagy makrélából lehet beszerezni. Nem meglepő, hogy a Chlorella és a Spirulina tartalmazza ezeket a zsírsavakat. A Spirulina elképesztően sok GLA-t van, amelynél többet csak az anyatej tartalmaz.4.,Klorofill

A Chlorella a leggazdagabb klorofill forrás a Földön. A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, amely a Nap sugárzó energiáját elnyeli, átalakítja és közvetíti a növényi sejtben végbemenő folyamatoknak. Miért jó nekünk, ha klorofillt eszünk? Mert nincs semmi, ami hatékonyabban tisztítaná és méregtelenítené a szervezetünket, mint a klorofill. Komoly szükségünk van a mindennapos méregtelenítésre. A klorofill segít eltávolítani a nehézfémeket, amik számos helyről bejuthatnak a szervezetünkbe és ott felhalmozódásra hajlamosak. Közismerten magas mostanában a higanyszennyeződés a különféle tengeri eredetű élelmiszerekben, de nem biotenyészetből származó állatokból is jelentős mennyiséghez juthatunk ebből a nehézfémből.Amennyiben Ön fogyaszt előre csomagolt ipari élelmiszereket, konzerveket, dobozolt ivóvizet vagy üdítőitalokat, akkor kétségtelenül van valamennyi a szervezetében felhalmozódva a következő nehézfémekből: higany, kadmium, arzén, ólom, és valószínűleg PCB is, ami a műanyaggyártás egyik összetevője.


A Chlorellában megtalálható klorofill képes eltávolítani ezeknek a nehézfémeknek és egyéb szennyező anyagoknak a legtöbbjét a testünkből, aminek igen látványos egészségjavító hatása van.


A higany egyik legáltalánosabb forrása éveken át a fogászati szakrendelés volt. A fogakba tömött amalgámból kimutathatóan oldódik és párolog a higany és nem máshol jelenik meg, mint az így kezelt paciensek agyszöveteiben. Még a 90-es években is ez az anyag számított hazánkban a leggyakrabban alkalmazott tömőanyagnak. Nem csoda, hogy a magyar lakosság jelentős része a szájában viseli ezt az egyébként hihetetlenül egészségkárosító anyagot, anélkül, hogy ennek veszélyére az orvosa felhívta volna a figyelmét.


A Chlorella képes a higanytól megvédeni a szervezetünket, azáltal, hogy még az előtt kivezeti a szervezetünkből azt, mielőtt képes lenne maradandó károsodást okozni.


A klorofill sokkal több annál, mint egy higanytól védő anyag. A májfunkciók javítása révén a nehézfémeken kívül az egyéb szennyeződésektől való megszabadulásban is segíti a testet, de például van, aki azért eszi, mert jelentősen képes csökkenteni a rossz test- és szájszagot. Az összes zöld növény tartalmazza. Ezért ajánlja ezek fogyasztását minden étrendi javaslat.
5.,Gamma-Linolénsav (GLA)

A Spirulina és a Chlorella gamma-linolénsav tartalma nagyon magas. A GLA szerepe a szervezet működését tekintve rendkívül sokrétű. Egyrészt fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, másrészt gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. Megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, ezáltal csökken a vérrögök kialakulásának veszélye. Pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Javítja az idegrendszeri működést, kiüríti a felesleges folyadékot a szervezetből. Közismerten kiegyensúlyozó hatása van a vércukorszintre.Miért is olyan hatásos az alga?


A mikro alga (készítmények) a magas vitál anyagoknak köszönhetően semmi mást nem tesznek, mint ellátják a szervezetet a működéséhez, méregtelenítéséhez szükséges minden jóval. A testileg-lelkileg tökéletesen működő emberi szervezet pedig sérthetetlen.Spirulina Platensis


Az egyik legalapvetőbb és legvitamindúsabb élelmiszer a tudomány mai állása szerint. Ez nem is olyan meglepő, hiszen ennek az algafajtának köszönhető a földi élet valamennyi formája. Ez a parányi mikroorganizmus teremtette meg a magasabb szintű életformák lehetőségét. 1g spirulina 1kg zöldségnek felel meg, felszívódása 90%-os, szemben a gyógyszertárakban kapható szintetikus vitaminokéval, amelyek felszívódása 3-15%.Spirál formájú, kékeszöld algafajta. Fejlettségi szintjét tekintve közelebb áll a baktériumokhoz, mint a többi algához. Sokak csak parányi zöld erőműként emlegetik. Tápanyagsűrűségét egyetlen más emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer sem múlja felül. Egészségünk számára szükséges anyagok tömkelegét tartalmazza és mindezt az emberi szervezet számára hihetetlenül kiegyensúlyozott arányban.

A Spirulina támogatja az anyagcserét, aktiválja a szervezet védekező erejét. A Spirulina hatását egyszerű módon is leírhatjuk, a test túl savasodása ellen dolgozik. Kimagasló tulajdonsága phycocyanin tartalma, annak is a biológiailag magas hasznosulása. Ennek, az egészségre oly támogató összetevőjének köszönhető, hogy nagyszerű hatása van fertőzések, gyulladások esetén, sőt a rák kialakulásával kapcsolatban is.Elképesztően magas a klorofill tartalma, amelynek segítségével képes a fotoszintézisre, ezzel a szerves anyagok szintetizálására, ezúton képes a napfényt tiszta élelemmé alakítani. Miután jelentős szerepe volt a bolygónkon a széndioxidban gazdag ősatmoszféra oxigénben dúsításában, joggal nevezik életet adónak. Nem számít növénynek, mivel nincs sejtmagja és sejtfala sem növényekére jellemző, mivel nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem muco-poliszacharidból.

Kimagasló az ellenálló-képessége és az alkalmazkodó-képessége is. Napfényre és 15-20%-os sótartalmú vízre van szüksége, ami egy igen savas (PH 8-11) környezet, mégis életben marad, sőt ebben a környezetben osztódással szaporodik. Megfelelő körülmények között már akár 3 nap alatt is képes megduplázni biomasszáját, ennek köszönhetően igen jól termeszthető.


Érdekes

100 g spirulina porban 50 mg B-karotin van. Ez az anyag átalakulhat A vitaminná, amely olyan betegségek megelőzésére szolgál, mint pl. a farkasvakság, elősegíti a növekedési szaporodási folyamatokat.

Az A vitamin hiánya a bőr eldurvulásához vezet, recehártya elváltozáshoz és az ajkak kicserepesedéséhez.


A spirulina meghatározott kénsavas cefalopin és glükolipin tartalommal rendelkezik. A szakemberek azt tartják, hogy ezek az anyagok az AIDS leküzdésének hatékony eszközei.

Tartalmaz továbbá egy sor, a szervezet számára nélkülözhetetlen makro-, illetve nyomelemet, többek között kalciumot, nátriumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szelént.


Különösen jó jód- és káliumforrás. (Pajzsmirigyzavarban szenvedők, jód tartalma miatt, beállított gyógyszerszedés vagy orvosi felügyelet mellett szedhetik.)


A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik

 1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.
 2. Csökkenti a vérnyomást.
 3. Megelőzi a szabad gyökök megjelenését.
 4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
 5. Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.
 6. Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek.
 7. Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását./ meddőség/
 8. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.
 9. Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
 10. Könnyen emészthető vas forrása.

Chlorella Vulgaris

Hihetetlen méregtelenítő képessége tette ismerté ezt a parányi, de igen jelenős algát. Összegyűjti és kivezeti a nehézfémeket és méreganyagokat a szervezetből, amelyek nap mint nap bekerülnek szervezetünkbe a levegővel, vízzel és különféle élelmiszerekkel. Ezt nemcsak a bélrendszerben, hanem a vérkeringésben, sőt a szervezet zsírszöveteiben is véghezviszi.

Ezen tulajdonságát rendkívül koncentrált klorofill- és pigment-tartalmának köszönheti. Ezen felül rendelkezik az egyedülálló CGF faktorral is. Ez egy olyan anyag, amely laboratórium körülmény között már bizonyítottan vissza tudta szorítani tumorok fejlődését. Erősíti az immunrendszert, fokozza a sebgyógyulást, szabályozza a bélműködést, gondoskodik a bélflóra egyensúlyáról és segíti a máj működését. 4%-os klorofill-tartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofill-koncentrációt tartalmazó növény. Ennek köszönhetően 10-szer több oxigént tud termelni, mint bármely más növény.

Szédítő sebességgel szaporodik: 16-20 óra alatt 4 sejtre. osztódik szét.


A chlorella tartalmaz

 • teljes értékű növényi fehérjét az összes aminosavval (kelátkötésben), többek között mind a nyolc féle alapvető aminosavat
 • ásványi anyagokat és alapvető nyomelemeket, pl.: magnézium, kalcium, magán, vas, cink, kálium
 • számos vitamint: C, E, niacin, B vitaminok - ezen belül B12-t aktív formában - K vitamint, pantoténsavat, folsavat
 • 4% klorofillt, amelynek köszönhetően utánozhatatlan mértékben tudja a szervezetet méregteleníteni azáltal, hogy megköti és kiviszi a szervezetből a nehézfémeket, mint a higanyt, ólmot és más, táplálkozás és lélegzés útján bekerülő mérgező anyagokat
 • antioxidánsokat, polifenolt és sok más gyógyászati szempontból hatékony összetevőt

Érdekes

A leghatásosabb anyag, amit tartalmaz, a Chlorella növekedési faktor (Chlorella Growth Factor, CGF), mely a szövetek regenerálódását, osztódását és növekedését segíti. Stimulálja az ellenanyagok szintéziséért felelős limfociták létrejöttét, melyek a szervezet ellenálló képességét biztosítják a fertőzésekkel szemben. Segíti a vörös vérsejtek kialakulását, és a probiotikumok szedése melletti táplálék kiegészítésre is alkalmas. Magas rosttartalma által magához vonzza a belekben lerakódott salakanyagot, főleg a nehézfémeket, melyek ezután széklettel távoznak. Magas a lúgtartalma, mely segít a testnek fenntartani természetes PH értékét. A magas lúgtartalmú ételek fogyasztása nem csak segít a testet egyensúlyban tartani, hanem segít a stressz kezelésében is.Lithotamnium calcareum - az építőmester

Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos. Összetételének 34 %-át tiszta, természetes, szerves kalcium képzi, mely testünk számára a legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithotamnium természetes kalciuma - a vegyileg előállítottal szemben- magas arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága bizonyos százalék Spirulina hozzáadásával még tovább fokozódik. Így válik a Lithotamnium csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrásává.

Termékeink

Green Gold Solar

Dinamikus energia és jó közérzet mindennap.

WellStar Green Gold Solar Tropical spirulina platensis és chlorella vulgaris mikroalgákat, acerola cseresznyét és a fantasztikus, emésztést elősegítő, papain enzimben gazdag papayát tartalmaz.


Ezen alkotóelemek biztosítják, hogy szervezetünk a működéshez szükséges rekord mennyiségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz, esszenciális és nem esszenciális aminosavhoz, valamint a 2000 féle ismert enzim legnagyobb hányadához hozzájusson.

Nem egy kész ital, hanem annak por alapanyaga, mindenféle mesterséges tartósítószer nélkül. A fogyasztó ebből mindig frissen készíti el a kívánt mennyiségű innivalót.


Az összetevők könnyen emészthetőek, energiát adnak, és nem terhelik meg a szervezetet. A szervezet öngyógyító mechanizmusait segíti. Hosszú távú fogyasztása minden korosztály számára nagyon alkalmas. Természetes növényi alapú táplálék-kiegészítő. 100% gluténmentes.Green Gold Lunar Tropical & Herbs

A Wellstar Green Gold Lunar Tropical & Herbs a spirulina platensis és a chlorella vulgaris mellett olyan válogatott összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik, hogy szervezetünk lenyugodjon és az éjszaka folyamán regenerálódjon, ezek a kakukkfű, a zsálya, a citromfű.

A Lunar fogyasztása 7 éves kor felett ajánlott.


A Solar és a Lunar kombinálásával szervezetünket a lehető legjobban készíthetjük fel a nappali és éjszakai üzemmódra.

Javasolt a napi 4-4 gramm porkeverék. Kiszerelés 120-120 gramm, 30-30 adag.Green Gold Forever Young

A jobb egészség, vitalitás és több életöröm egyedülálló forrása.

A WellStar Green Gold Forever Young Pur mikroalga-ital 100%-ban spirulinát és chlorellát, több mint 4.000 bioaktív vitális anyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és fehérjéket tartalmaz.

Egy erőforrás telítve vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, enzimekkel, valamint 19 aminosavval (köztük mind a 8 esszenciálissal). A termékekkel megkapjuk a növényi alkotóelemek teljes összetételét és mennyiségét, melyek nagyrészt hozzájárulnak a frissességünkhöz és jó közérzetünkhöz. Az összes táp- és életfontosságú anyag százalékosan koncentrált és harmonikus formában van jelen. Ezáltal biztosított a megfelelő ellátás, melyeket a szervezetünk különösen könnyen fel tud venni.

A három mikro algából -Spirulina, Chlorella és Lithothamnium- álló keverék kiváló minőségű növényi fehérjét tartalmaz (50-60%-ban) valamint tiszta, ionizált kalciumot, mely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a hiányállapotokat és azok utóhatásait megelőzzük. Erőforrás testnek és léleknek egyaránt.

A 180 g-os doboz 60 adagot tartalmaz, és több mint 4000 különböző természetes hatóanyagból áll.

Kineto

WellStar Kineto Natural Body Power - a természetes testi erőnlét


Az első természetes alapanyagú energiaitalt 2005 végén mutatták be és azóta a WellStar adatai szerint több, mint 1 milliót adtak el belőle. Hamarosan piacra dobják kisebb, 1 adagot tartalmazó kiszerelésben, amely kb. a Redbull bio változata lenne.

Ennek a természetes citrus energiaitalnak négy fő összetevője: a mate, a zöld tea, a bodza és a guarana. Ezek kombinációja 4-6 órára elegendő egészséges többletenergiát eredményez, melyet a szervezet saját energiáinak hő hatására mozgósításával ér el. Ennek köszönhetően étvágycsökkentő, zsírégető és vízhajtó hatása is van.

A guaranin a világ legerősebb természetes erejű koffeinje. A kávéval ellentétben nem károsítja a nyálkahártyát, nem okoz szívdobogást, és hirtelen vérnyomás-emelkedést, nem tartalmaz izgatószert és hatása, vélhetően magas csersavtartalma miatt elhúzódó. Nem a gyomorban, hanem a belekben szívódik fel. Mindezek által kíméli a szervezetet.
Legmagasabb koffeintartalom 32 g/ 100 ml. Elkészítés: 1 adag koncentrátumot keverjünk el 7 adag vízzel. Naponta 1-2 adag fogyasztása ajánlott reggel és délben. 750 ml-es kiszerelésben, kb. 52 adag. 7 éves kor felett ajánlott a fogyasztása.

A koncentrátum tartalmaz:

Narancs-, citrom, grapefruitlékoncentrátum, narancslékoncentrátum, növényi kivonatok (bodzabogyó, gyömbér, csalán, gyermekláncfű, spirulina, schizandra, hibiszkus, hársfavirág), vitaminkeverék: C vitamin, Beta- karotin und Vitamin B 12, Magnesiuncarbonat, guarana kivonat, jánoskenyérfa magliszt, mate kivonat, zöldtea kivonat, juharszirup, L-Carnitin, természetes aroma.

Genio

WellStar Genio Natural Mind Balance - a természetes szellemi hatékonyság

2006 elején következett be a hőn áhított folytatás, amely azt a célt szolgálta, hogy szellemileg tegyen bennünket hatékonyabbá. A Genio az első olyan, agyi tevékenységet fokozó energiaital, amely kizárólag természetes alapanyagokból készül.

A koncentrátum tartalmaz: bodzabogyó, feketeribizli, földiszeder, feketeáfonya, alma, cseresznyekivonat, zöldtea és guarana kivonat, cholin, spirulina platensis.

A Genio elsősorban egy cholin nevű anyag révén hat, amelynek segítségével agysejtjeink neuronátvivő képessége nő. Ezért azt ajánlják, hogy a Geniot elsősorban délután fogyasszuk, amikor biológiai energia görbénk hanyatlani kezd. Hatékonyabb munkavégzés, tanulás.
Javasolt mennyiség 1-2 alkalommal délben és este. 750 ml-es kiszerelésben, kb. 52 adag.
7 éves kor felett ajánlott a fogyasztása.

Kineto Plus


...az energiaforradalom!  Az egészséges energiaital!

A természetes energia, már közvetlenül fogyasztható formában is! Egyedülállóan biztosítja a természetes és tartós energiát akár egész napon át.

Egyedülálló módon kombinálja a természet által nekünk ajándékozott legértékesebb energiahordozók hatóanyagait:

A KINETO PLUS-ban további értékes hozzávalók található még, a MATE és GYÖMBÉR, HIBISZKUSZ, CSALÁN, GYERMEKLÁNCFŰ, SPIRULINA kivonat és még számos összetevő, mely nagy mennyiségű, létfontosságú vitamint, nyomelemet és ásványt szolgáltat a szervezetnek. Ez az egymást kölcsönösen, ésszerűen kiegészítő energiaanyag-kombináció, felébreszti a "szunnyadó" energiatartalékokat. Egzotikus élményt nyújtó ízét citrus kivonatoknak és a titokzatos CHIZANDRA termésének köszönheti.


 
GUARANA: a legerősebb energiaszállító, a természetben előforduló legmagasabb növényi koffeintartalommal. A kávéval ellentétben a GUARANA a koffeint ingermentesen, több órán át, kíméletesen adja át a szervezetnek.

ZÖLD TEA válogatott, kiváló minőségben. Évszázadok óta bevált a koncentráció fokozásánál és a sejttisztításnál.

FEKETE BODZA a KINETO PLUS harmadik vitalitásforrása. A bodza leve bőven tartalmaz C-vitamint, ezenkívül B1-, B2- és B6- vitamint, továbbá káliumot, foszfort és vasat - csupa olyan anyagot, amelyekre a szervezetnek szüksége van a gyorsított energiafolyamatokhoz.


Viewty - Viewty Caps a fogyni és szépülni vágyóknak

Három Beauty titok szinergetikai fúziójával a WellStar Viewty egy formulában egyesíti a testzsiradék felépítéséről és egyensúlyban tartásáról szerzett több évszázados tapasztalatot és sokéves kutatást. A CLA, az Omega 3 és az Omega 6 zsiradékok tökéletes kombinációjával bizonyíthatóan Jo-Jo effektus nélkül szabadulhat meg a felesleges kilóitól. Segíti a ránctalanítást. 

A WellStar a Viewty termékével évszázados tudás és sokévi kutatás alapján egy olyan hatóanyag kombinációt hozott elő, amely ebben az összeállításban és minőségben egyedülálló.

Linol-, és Linolensavak segítik a szervezetet a zsír-leépítésben. CLA-konjugált linolsavak - hozzájárul a test zsír mennyiség csökkentéséhez, anélkül, hogy az izom mennyisége csökkenne. E-vitamin - a testsejteket óvja az öregedéstől. Súlycsökkenés a Viewty-ben levő telítetlen, tiszta növényi zsírsavak  egyes gyógyászok véleménye szerint vitaminszerű, a zsír anyag cseréjére kiegyensúlyozó és alátámasztó hatású, amely sok személynél rendellenes.

Különösen a konjugált CLA linolsavak játszanak fontos szerepet a zsírégetésben, a Jo-jo hatás nélkül. Problémás zónák eltávolítása - a súlycsökkenés egyedül még nem boldogít sok embert, mert bizonyos testrészek egyszerűen problémát okoznak, mint a narancsbőr, zsírpárnácskák vagy az úgy nevezett lovaglónadrág.


Bőrjavulás - az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak a sejt védekezési feladatát segítik, ami a bőr öregedését akadályozhatja. Egy jobb vérellátás, és ezzel jobb tápanyagellátás, valamint az elhalt sejtek elszállítása fiatalabb bőrt, és ránc-csökkenést idéznek elő.


Viewty LC "Low Carb"

Teljes értékű, szénhidrátban szegény energia-ital. Mai táplálkozásunkban a legfőbb problémát a tápanyagokban szegény, de energiában gazdag élelmiszerek mellett a folyamatos szénhidrátfelvétel jelenti. Amennyiben a szénhidrátfelvételt a minimálisra szorítjuk, tartósan hatás gyakorolunk a zsíranyagcserére, és alapjaiban megszüntetjük a testsúly növekedésének okát.

A szénhidrátban szegény táplálkozás megvalósításához tökéletes segítséget nyújt a Viewty LC. Segítségével biztosítjuk a szükséges mérsékelt fokú energiadeficitet, ugyanakkor étkezésünk laktató, szénhidrátban szegény. Kész különálló adagokba (60 x 10 grammos tasak) csomagolva ez a Low Carb Drink mindenhol probléma nélkül összekeverhető és a súlycsökkentési időszak alatt helyettesítheti mind az ebédet, mind pedig a vacsorát.

A jóllakottságot két alkotórész- a fructooligoszacharid és az inulin okozza. Ezek a vízben oldódó ballasztanyagok megnövelik a gyomor térfogatát és a gyomorban való tartózkodás időtartamát oly módon, hogy a felvett tápanyagok felvétele hatékonyabbá válik és hosszantartó jóllakottság érzés jön létre. Stimulálják a Bifidus-baktériumok szaporodását és befolyásolják a bélflórát, támogatják annak pozitív egészségmegőrző hatásait.

Megnövekszik a kalciumfelvétel és a termékben lévő B-vitaminok által az energia-, és a protein-anyagcsere. Az energiaszegény, koleszterin-, és purinmentes Viewty LC egyidejűleg optimalizálja a protein-, és a vitalanyagellátást. A több komponensű WPC 80 és MPC fehérje, amely tejsavót és tejfehérjét is tartalmaz, gyors felszívódást, valamint az aminosavak késleltetett felszívódását teszi lehetővé, amely megakadályozza az izom leépülését.

Mivel a fehérje nem raktározható, a késleltetett felszívódás révén a termék jelentős előnnyel rendelkezik a fehérjekoncentrátumokkal szemben. A micelláris kazein, egy speciális tejfehérje - melyet "antikatabolikus protein"-nek is neveznek, a bélben egészen 8 órára emeli az aminosav felvételt. Mind az izomzat, mind pedig a kötőszövet rugalmassága és az energia-anyagcsere megmarad és hosszú távon hozzájárul a zsír felszabadulásához.

Amennyiben éjjel vesszük be, egész éjjel hatnak ezek az "éjjel aktív aminosavak" és ily módon egyértelmű súlycsökkentést eredményeznek alvás közben!

Wellstar International GmbH
2003- ban indult Németországban azzal a célkitűzéssel, hogy kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó készítményei a világ fogyasztóinak milliárdos táborát érjék el a piaci árak töredékéért, gazdaságos, vevő centrikus háttérkiszolgálással.


A New Wellness piac valamennyi üzleti partnernek nagyszerű lehetőségeket kínál. Az egyedülálló összetételű táplálék-kiegészítők és energiaitalok 4000 vitális anyagot tartalmaznak, gyakorlatilag mindent, amire a jól működő emberi szervezetnek szüksége van. A wellness iparág és az internetes kereskedelem robbanásszerű növekedésének szárnyán jelenleg Európában 400.000 elégedett vásárlóval rendelkezünk, a termékek elérhetők Németországban, Ausztriában, Svájcban, Lengyelországban és Magyarországon. A lehetőségek bővülésének új lendületet ad Románia és Olaszország napjainkban megnyíló piaca.Szakemberek előrejelzése szerint ebben az ütemben haladva a Wellstar International termékek 2010-re 10 millió vásárlóhoz jutnak el.A cég elnöke az évek óta a szakma csúcsán jegyzett Top- Networker, Christian Wiesner áll, az alapokat édesanyja, Dr Keywan Grashoff tette le több évtizedes kutatómunkájával illetve a természetgyógyászatban szerzett tapasztalatával. Elismert háziorvosi praxisában tapasztalta, hogy a fejlődő gyógyszeripar nem tudja megállítani a kórokat, az emberek egyre fiatalabban betegszenek meg.    A hiánypótlás motiválta a termékek zseniális receptúrájának megalkotásában: ha a táplálkozás során nem vihetünk be minden szükséges anyagot, akkor a természetes alapú széles termékskála és az olcsó árak biztosítják a családok számára az egészséget és a hosszú életet.A vezetők nem bízták a véletlenre a cég sikerét, az ügyvezető igazgatói tisztséggel Ali Jason Bazooband -ot kérte fel, aki már a hagyományos iparágak keretei között már profiként bizonyított. Korábban A.J. Bazooband volt az Európai Légi és Világűr utazási Társaság igazgatója, ahol a problémák megoldására legfeljebb 15 percet szánhattak. A tökéletes ár/érték arány alapján már egyértelmű, hogyan sikerült a korábbi trendet felforgatni és robbanást előidézni a piacon.A legnagyobb titok abban van, hogy elégedett és hatékony munkatársai legyenek a cégnek.


 "Az a véleményünk, hogy a cég legyen közvetlen kapcsolatban a végfelhasználókkal. A lehető legjobb eszközökre van szüksége a terjesztőnek, annak érdekében, hogy a felhasználókat megnyerjék maguknak és meg is tartsák őket. Ennek elősegítésére egyedülálló lehetőségeket kínálunk a terjesztésben, illetve folyamatos, nagyon magas szintű ingyenes továbbképzéseket. Lemondunk az ágazatban oly elterjedt buzdító beszédekről és bíztató rikoltozásról."


Dr Grashoffnak van egy célja: "Minden embernek - legyen az illető pénztárcája még oly szegény is - lehetővé kell tenni, hogy egészséges maradhasson." Mindezt pedig úgy érjük el, hogy ne kelljen naponta 8- 10 -féle terméket fogyasztani a kiegyensúlyozott állapot eléréséhez és megtartásához.


A Wellstar Magyrország hivatalosan 2007 októberében nyitotta meg kapuit és 2008 februárjában megduplázta partnerei számát.Mi már tudjuk, hogy szerencsés csillag alatt élünk és dolgozunk!
Miért pont a WellStar algakészítményei?

a legtermészetesebb, legbiztonságosabb forrásból

a leghatékonyabb por alakú felszívódás

a legnagyobb ásványi anyag, nyomelem összetételű


A mikro algák lúgosítanak, méregtelenítenek, és tápanyagot biztosítanak. Mindezt gyorsan és egyszerűen.

A legmagasabb méregtelenítő funkcióval rendelkeznek /még a nehézfémeket is ki tudja vezetni a szervezetből/

Az immunrendszerünk teljesítményét vissza tudja állítani az eredeti, maximál állapotra, a 4000 vitális anyaggal,

A termékek hatóanyagainak felszívódása 95%-os hatékonyságúmeglévő problémákat is sejtszinten regenerálni képes

testünk pár napon belül életre tudja kelteni az öngyógyító képességét

az allergiaérzékenységet csökkenti, bizonyos esetekben meg is szüntetheti

normalizálja a vérképet- és a vér koleszterinszintjét, valamint a vér zsírszintjét

lassítja sejtek öregedését

természetes úton regenerálja a bőrt, a hajat és a körmöt

csökkenti a gyulladásokat, valamint a pikkelysömört

vírus-, gomba-és baktérium ellenes

jelentős segítség a csontritkulás megelőzésében

kiváló a meszesedés ellen

ízületi problémák csökkentésére

vesebetegségek megelőzésére

lelki problémák enyhítésére / magas fokú stressz oldó hatása van/

fekély visszaszorítására

rák megelőzésre

növeli a szervezet oxigénellátását / amit nem bír elviselni a ráksejt/

vérrögképződések kialakulásának csökkentésére

terhesség alatti és utáni időszak vitál anyagellátását biztosítja, mind a mamának, mind a babának

emésztési problémáknál normalizálja a szervezetet

visszaállítja a természetes bélflórát, így emeli az immunrendszerünk egészségét

elősegíti a természetes testsúlycsökkenést


30%-ban beindítja a már nem aktív őssejteket, ami a legjobb helyreállító sejt a szervezetünkben, ezek a sejtek építő sejtek, amik a felnőtté válásunkkal inaktívvá válnak, a szervezetünk ezzel a sejttel tudja legjobban orvosolni önmagát, de csak akkor, ha megfelelő a vitálisanyag tartalma a sejtnek.

cukorbetegeknél elősegíti, hogy normalizálódjon a szervezet cukorszintje

légúti problémákra / asztma, krupp, nyálkahártya problémák /

szív- érrendszeri, vérnyomás problémák / ha nem lelki okai vannak /

savasodás ellen a legjobb természetes hatású, lúgosító, puffadás gátló, savtúltengést megszünteti

serkenti az agy működését, és a memóriakapacitást, koncentrációt növelni tudja

csökkenti az éhségérzetet

zsírbontó hatása kiemelkedő

lisztérzékenységben szenvedőknek a legnagyobb segítség

crhon betegségben a tapasztalat segít a tünetek erősségét csökkenteni és a gyógyszerkezelés mértékét is csökkentheti.Találat: 3332


Felhasználási feltételek