online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Küzdd le a betegséget antioxidansokkal

gyógyszerFájl küldése e-mailegyéb tételek

 
Az Aloe Vera vegyi összetétele
Betegség és ri tua lé
KOKA-SZÁRMAZÉKOK
Penicillin
Rheumatoid arthritis ( Polyarthritis chronica progressiva )
A fürösztés és az ahhoz kapcsolódó kiegészítö gondozasi müveletek
Küzdd le a betegséget antioxidansokkal
 
 

Küzdd le a betegséget antioxidánsokkal

Sok szó esik manapság az oxidatív szabadgyökök egészségkárosító hatásáról és az antioxidánsok egészségvédö szerepéröl. De tudjuk-e, hogy valójában mik is azok az antioxidánsok, és miért állítják a tudósok, hogy egyre tö 414f53e bbre lenne szükségünk belölük?A jobb megértés kedvéért képzeljünk el egy szép, új, fényes szöget. Ha kint hagyjuk a szélben, esöben, mi történik vele? Rövid idö alatt úgy megrozsdásodik (oxidálódik), hogy rá sem ismerünk. De ha oxidációgátlóval vonjuk be, olyan marad, mint az új. Mi köze van mindennek a szervezetünkhöz? A sejtjeink tápanyagokat égetnek, s az oxidáció mellékter-mékei az úgynevezett szabadgyökök, melyek éppoly veszélyesek lehetnek, mint a vasnak a rozsda – roncsolja, betegíti a szervezetünket.

Szabadgyökök a szervezet természetes anyagcsere-folyamataiban is képzöd-nek, de mennyiségüket a környezetszennyezö kémiai anyagok, a dohányzás, söt a napfény is fokozza. Az egészséges szervezet képes megbirkózni a szabad gyökök állandó támadásával, mert megfelelö védelmi rendszerekkel, ún. szabadgyökfogó enzimrendszerekkel rendelkezik. A betegségekben legyengült, idösebb szervezet azonban kevesebb antioxidánst állít elö, és így szabad teret enged a szabadgyökök egészségkárosító, akár rákképzö hatásának.
A szabadgyökök sok betegség keletkezésében játszanak szerepet. Aktívan részt vesznek a sejtek öregedési folyamataiban, a gyulladás, az érelmeszese-dés, a szívinfarktus, többfajta májbetegség kialakulásában, és nem utolsósor-ban: a rák keletkezésében is. Érthetö hát, hogy a szabadgyökök ellen ható antioxidánsok milyen fontos szerepet játszanak mindezen betegségek megelözésében, illetve gyógyításában.

A négy legfontosabb antioxidáns: az A-, C- és E-vitamin, valamint a szelén. Az A-vitamin, illetve elöanyaga, a béta-karotin antioxidáns hatása mellett börvédö, vagyis gátolja az ultraibolya sugarak károsító hatását. (Az FLP A-BetaCarotin-Evitamin kapszulája az egyik legfontosabb szelénforrásunk lehet!) A C-vitamin - amellett, hogy fontos antioxidáns enzimrendszerek alkotórésze - erösíti az immunrendszert, védi a sejtmembránt, védelmet nyújt a stresszel és a rákkeltö anyagokkal szemben. A szelén fontos szabadgyökfogó enzimrendszerek alkotórésze. Hiánya bizonyítottan szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek keletkezésében, söt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 27 országra kiterjedö vizsgálata szerint a daganatos betegek szinte mindig szelénhiányban szenvednek. Az E-vitamin meggátolja az A- és C-vitamin, valamint a szelén oxidációját, így azok tovább maradnak hatékonyak a szervezetben. Ezen kívül immunerösítö, membránvédö hatása is van.
Kiknek, illetve mikor ajánlott antioxidánsok szedése? Mindenkinek, aki egészséges szeretne lenni!!! Érelmeszesedésben, koszorúér-betegségben, magas vérnyomásban szenvedök, ezzel is megakadályozzák a betegség további súlyosbodását. Rákos betegeknek mütéti, sugár- vagy gyógyszeres kezelés kiegészítésére, a kiújulás megelözésére. Ajánlatos továbbá kúraszerü szedése megelözés céljából, a nyári napozás idején, illetve az öszi- téli megfázások, influenzák idején. Azoknak, akik fokozottan vannak kitéve szabadgyök képzödésnek, pl. dohányosoknak. Azoknak is javallt, akik lakóhelyükön vagy munkahelyükön jelentösebb környezetszennyezésnek vannak kitéve.
Találat: 1430