online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

A környezeti artalmak szerepe az allergia kialakulasaban - Hogyan segítenek az FLP termékek?

gyógyszerFájl küldése e-mailegyéb tételek

 
Színterapia és illóolajok
Börcsomósodaskór
A has
Aloe Vera italok a szervezet taplalasara és tisztítasara
Az Aloe alkalmazasa a fogaszatban
A labfej
Cannabisz szarmazékok
A beteg ember csoportosítasa lélektani szempontból
Mozgasszervek, Csont-, Ízület-, és Izomtan
 
 

A környezeti ártalmak szerepe az allergia kialakulásában


Hogyan segítenek az FLP termékek?


Az allergia szó szerinti jelentése - túlérzékenység. (A szervezetnek a megszokottól eltérő reakciója valamely ingerre.) A betegség lényegét jobban kifejezi az alábbi értelmezés: idegen anyaggal szemben fellépő, az immunrendszer által közvetített reakció - ez tulajdonképpen az immunrendszer kisiklása, - amely szöveti gyulladást és szervi funkciózavart okoz. Ezekből az elváltozásokból adódnak a betegség tünetei is. Az allergia az immunrendszer leggyakoribb betegsége. A betegek számának növekedése 353e46d az utóbbi egy-két évtizedben felgyorsult. Számtalan tanulmány utal arra, hogy a környezeti ártalmak kiváltó okként hatnak:

Japánban végzett felmérés szerint a nagyvárosokban élő gyerekek között négyszer gyakoribb az allergiás nátha, mint vidéken.Magyarországon id. Bókay János a múlt század közepén a szegény gyermekek kórházában csak elvétve találkozott asztmás beteggel, míg manapság e betegség előfordulása 2%-ot tesz ki. Hasonlót figyeltek meg a természeti népeknél is, és ahogy a civilizáció terjedt a közösségbe, a betegek száma emelkedett.

Az allergia kialakulásában és terjedésében szerepet játszó környezeti hatások mára olyannyira károsították az emberi szervezetet, hogy az immunrendszer téves reakciója beépül a genetikai programunkba is. Ebből adódóan az allergiára való hajlam örökölhető. Ebből csak azt az esélyt lehet megnevezni, hogy ha a gyermek egyik szülője allergiás, akkor 15-20%, ha mindkettő, akkor 40% valószínűsége lehet a betegségnek. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy Magyarországon az elmúlt 10 évben 10%-kal nőtt a veleszületett allergiás bőrgyulladásban szenvedők aránya. A virágpor allergiás betegek száma évente 8-1O%-kal növekszik.


Milyen környezeti ártalmak érnek nap, mint nap?


1. A levegő szennyezettsége (fűtés, ipar, autók, DOHÁNYZÁS)

2. Radioaktív sugárzás (Ezt még csak nem is látjuk, így még csak távolodni sem tudunk tőle.)

3. Ózonlyuk

4. Szemétlerakó helyek (A veszélyes hulladékok éveken keresztül történő nem megfelelő tárolása, aminek következtében a talajba, majd a talajvizekbe jutott sok mérgező anyag.)

5. Vizek szennyezettsége (A gyárak és tisztítatlan szennyvizek direkt vagy indirekt - talajon keresztül való beszivárgása bejutása.)

6. Nagyüzemi mezőgazdaság:

- növénytefII1esztés (műtrágya, növényvédő szerek)

- állattenyésztés (főként hormonok és antibiotikumok)

7. Élelmiszeripar: tartósítószerek, állagjavítók, színezőanyagok


Ezek a hatások lassan, de szinte folyamatosan károsítják a szervezetet. A sok mérgezőanyagtól való megszabadulás óriási terhet ró a szervezetre. Ezzel együtt romlik a szervezetünk minőségi táplálása; az állandóan műtrágyázott, megváltozott összetételű talajból nem tud a növény sok fontos anyagot felszívni. A csökkenő hasznos anyag arányt az élelmiszeripar tartósító eljárásai és a konyhatechnikánk (túlsütjük, túlfőzzük ételeinket) tovább rontja. A rostszegény táplálkozásnak is köszönhető, hogy az étellel, itallal bejutó mérgek lerakódnak a vékonybél felszínén, ahol ezzel rontják a felszívódást. A stressz csak tovább rontja ezt a helyzetet. A következmény az, hogy különböző hiányállapotok alakulnak ki és megbomlik a szervezet harmonikus működése. A diszharmonikusan működő sejtek esendőbbek, az újabb külső tényezők (allergiát okozó anyagok, kórokozók, klimatikus tényezők, környezeti ártalmak, terhelés) a megbomlott egyensúly miatt "leterítik" a szervezetet – ez a betegség:

Az allergia esetén általában olyan ok az allergén, amely normál körülmények között is van a környezetünkben (pl. virágpor, házipor, stb.), csak egészséges viszonyok között nem jelentkezik extrém reakció. Az ismételt találkozások vezetnek az allergiához, ami következményes gyulladással és szervi funkciókárosodással jár. Ilyen viszonyok között a kórokozók is hatékonyabban tudnak támadni, ami a krónikus gyulladások heveny fellángolásait okozzák. Kezelés nélkül ez az ördögi kör csak önmagát gerjeszti, ami a betegség komoly súlyosbodását eredményezi.


Milyen megjelenési formái vannak az allergiának?


1. Helyi:

- bőr

- légutak:  felső (allergiás nátha)

alsó (asztma)

- szem

- emésztőrendszeri:

elsődleges (örökletes hajlam, fehérjék ill. azok nem megfelelő lebontása, egyebek fehérjéhez kötve)

másodlagos (megelőző betegség, bélműtét, fertőzés után, annak következtében lesz a bélfal áteresztő olyan anyagok számára is, amire korábban nem volt)

- máj (főként gyógyszeres)


2. Általános:

- anaphylaxiás reakció: azonnali, gyors orvosi segítséget igényel (halálhoz vezethet)

- szérum betegség: sokkal könnyebb lefolyású, általában spontán gyógyul


Mik a lehetőségei a hagyományos (nyugati típusú) kezelésnek?


1. Az ok kiküszöbölése - ez jó, megelőző gondolat, de van úgy, hogy ismeretlen az ok, vagy nem lehet kikerülni (pl. fű, fa, virág, házipor).

2. A tünetek gátlása gyógyszerrel vagy gyógyszer kombinációval. (Ez lehet időszakos, pl. a virágzás, vagy állandó, pl. a házipor).

Az utóbbival az is a probléma, hogy ezeknek a gyógyszereknek vannak mellékhatásai. További lehetőségként megemlítik, hogy az immunrendszert kell erősíteni. (Erre vonatkozóan konkrét javaslatokat nem találtam.)


Hogyan hat az Aloe Vera?


Robert H. Davis (USA): "Legtöbbünk, akik az Aloe Verával foglalkozunk, nem észlelt még mérgező hatást. Úgy érezzük, hogy az Aloe Vera képes modulálni, redukálni, vagy akár kirekeszteni más biológiai anyagok mérgező hatását."
AZ ALOE VERA SZEREPE

1. Méregtelenít.

2. Normalizálja a táplálék áthaladási idejét az emésztőrendszerben.

3. Tökéletesíti az emésztést.

4. Táplál: - aminosavak

- vitaminok

- ásványi anyagok, nyomelemek

- szénhidrátok

5. Javítja a táplálék felszívódás át. (Ez az következménye. )

6. Az immunrendszer működését szabályozza.


Ezt a hatást jól jellemzi Robert H. Davis megfogalmazása:


"Az Aloe Vera természetes összetételében a testet egészséges élettani állapotban tartja, a növényi elegy összességében hatásos."

Ez azt jelenti, hogy a szervezet felborult egyensúlya az egészség irányában tolódik el, az Aloe Vera lehetőséget teremt a szervezetnek, hogy kijavítsa saját magát. Ennél természetesebb gyógymód nem nagyon létezik.


Hogyan használjuk a készítményeket?


Természetesen belsőleg, és ahol van külső tünet, ott külsőleg is.


Belsőleg: Natúr Gel, Berry. Nectar vagy Bits n' Peaches - mindig emelt adagban addig, amíg a tünetek jelentősen nem csökkentek. Kiegészítésként csaknem az egész termékpaletta szóba jön:

- méhkaptár termékek: - vitamin, ásványi anyag pótlás

- Bee Pollen:        különösen virágpor allergiában javasolt, nagyon óvatos adagolásban: napi ¼ tbl. 3-5 naponként ¼-del emelve, - de csak panaszmentesség esetén emelhető az adag egészen napi 3x1 tbl-ig. A hozzá szoktatást legjobb a virágzás előtt kezdeni, de ha valaki ezt elmulasztotta, akkor kb. 2 hétig csak gélt fogyasszon és csak utána a Pollent (ilyen esetben az adagok emelésénél még nagyobb óvatosság szükséges, mert a túl gyors tempó provokálhatja a tüneteket!)

- Bee Propolis, Garlic- Thyme, Arctic-Sea, A-Beta-CarE, Lycium Plus: az idült gyulladás miatt jön szóba.

- Ginkgo Plus: - erős hatású antioxidáns - ez az idült gyulladásoknál előnyös,

- immunrendszert szabályozó hatású (Schisandra, Reishi gomba),

- asztmában a hörgőgörcsöt megelőzi (Ginkgo Biloba) - Kids, Nature-Min: különösen felszívódási zavarban a vitamin, és ásványi anyag pótlásra.

Ha a panaszok enyhülnek, vagy megszűnnek, akkor az adagok és készítmények sora is csökkenthető. Az Aloe Vera rendszeres fogyasztása a panaszmentesség fenntartására feltétlenül szükséges!

Nagyon fontos, hogy a gyógyszerszedést ne hagyják azonnal abba, mert annak súlyos következményei lehetnek. Csak a tünetek javulásával és fokozatosan lehet csökkenteni az adagokat, orvosi javaslatra.

Rendkívül ritkán, de előfordulhat, hogy valaki az Aloe Vera Gélre, vagy a tartósításra használt anyagok valamelyikére érzékeny, akkor javasolt:


Méregtelenítésre:     Aloe Blossom Tea, Fields of Greens

A szervezet táplálására:     napi 1 étkezés helyett Forever Lite porból készült shake.

Kiegészítésként a fenn felsorolt készítmények használhatók.


Külsőleg:


Bőr:                            Aloe First, Aloe Activator, Aloe Vera Gelly, Aloe Propolis Creme, Aloe Vera Lotion

Nyálkahártya:       Aloe First, Aloe Activator (a nyálkahártya orvosi értelemben a kültakaró része, ezért használható a bőrre javasolt készítmény)


Szembe:                      Aloe Activator - ami nem szemcsepp, csak a legtisztább, szűrt Aloe Vera kivonatunk és már az ókorban Dioscorides -a Római Hadsereg orvosa- használta a fertőző szemgyulladás kezelésére, sikerrel. Számos jó tapasztalat támaszthatja alá ezt a történelmi tényt - természetesen a sajátom is. (Az a tanácsom ezt minden felhasználónak mondják el, mert sok kellemetlenségtől tudják megszabadítani önmagukat.)


A bőrápolásban kényeztessük bőrünket a fürdőzselével, folyékony szappannal, samponnal és hajkondicionálóval, ajakírral és napon az Aloe Suntan Lotion-nel. A bőrápolás ezen készítményeit viszont használjuk állandóan, mert szép hajat, finom bőrt biztosítanak!


Találat: 2206