online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Windows 7 telepítése USB tarolóról

számítógépesFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Adatbazis létrehozasa - Access
I/19 Vírusok és vírusvédelem
Automatika Segédlet Elektronikus eszközök szak II: évfolyam Nappali Müszaki Manager szak II: évfolyam Nappali
Az írasjelek kódolasa
Programozasi eszközök, vezérlési szerkezetek
MOS/CMOS technológia és digitalis alkalmazasai
Processzus ütemezése
Szamítógép halózatok
Informatika Adatbazis tervezés
Windows 7 telepítése USB tarolóról
 
 

Windows 7 telepítése USB tárolóról

A Windows 7-et (A Vistához hasonlóan) lehetőségünk van nem csak DVD-ről, hanem bármilyen tárolóeszközről telepíteni. Ez lehet pendrive, memóriakártya, merevlemez. Csak egy fontos kikötés van, a számítógépünknek tudnia 222i89c kell bootolnia erről az eszközről.

És mikor lehet ez hasznos? Például, ha olyan számítógépre akarjuk a Windows 7-et telepíteni, ahol nincs DVD olvasó. Vagy ha gyorsítani szeretnénk a telepítést.

Először is töltsük le a Windows 7 ISO lemezképét, valamint az MBRwiz nevű programot, és készítsünk elő egy legalább 4 GiBájtos pendriveot (vagy memóriakártyát).

Először meg kell formáznunk a pendriveot, ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a Sajátgépben (Vista alatt: Számítógépben) a pendrivera, majd válasszuk a Formázás menüpontot.

Jobb egérgomb a tárolóeszközön:

Jobb egérgomb a tárolóeszközön

A Formázás párbeszédablakon a fájlrendszert állítsuk át NTFS típusúra, majd kattintsunk az OK gombra a formázás elkezdéséhez.

Formázás:
Formázás

Ha kész a formázás, akkor nyissunk egy Parancssort (Windows gomb+R, majd a futtatásba írjuk be: cmd). Most menjünk be abba a mappába ahová letöltöttük az MBRwiz.exe fájlt (ezt a cd paranccsal tehetjük meg), majd adjuk ki a következő parancsot:

mbrwiz /list

Ennek hatására a program kilistázza az elérhető tárolókat, és azok számát (disk= sor). Keressük ki a pendriveünk számát. Majd a következő parancsot adjuk ki:

mbrwiz /disk=Z /active=Z

Ahol Z a lemezünk előbb kiírt száma.

Most szükségünk lesz a Windows 7 lemezére, ezt kiírhatjuk DVD-re, vagy akár becsatlakoztathatjuk valamilyen lemezkép kezelő programmal, pl. Demon Tools.

Adjuk ki a következő parancsot:

X:\boot\bootsect /nt60 Z:

Ahol X: a Windows 7 meghajtója, míg az Z: a pendrive meghajtó betűjele.

Majd másoljuk át a Windows 7 lemezről az összes fájlt a pendrivera.

Most már csak azon a számítógépen ahol a Windows 7-et szeretnénk telepíteni, állítsuk be a BIOS-ba, hogy a pendriveról induljon el.


Találat: 1527