online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  
kategória
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 
 
 

Képek tarolasa az adatbazisban

számítógépes

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Access 2000 kezdő
Halózati operaciós rendszerek
Digitalis rendszerek tervezése a VHDL nyelv segítségével
Az írasjelek kódolasa
VOIP RENDSZERTECHNIKÁK
Fajlrendszerek
„D” OFFICE ALKALMAZÁSOK TÉTELSOR
Internetes keresőrendszerek hasznalata (kulcs szavas, tematikus keresés)
Fordítóprogramok
 
 

Képek tárolása az adatbázisbanSzámos nyilvántartásban a dolgok, vagy személyek adatai mellett fontos azok fényképének a tárolása is. Például egy ingatlan-nyilvántartásban az ingatlanok adatai ( 757h76h cím, alapterület, ár stb.) mellett az ingatlan fényképe is szerepelhet. Vagy egy személyi nyilvántartásban a dolgozók adatai mellet a dolgozó fényképét is őrzik. A fénykép olyan többletinformációt hordoz, amelyet strukturált adatokkal nehezen tudnánk kifejezni.

Több adatbáziskezelő rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy az adatbázisban a strukturált adatok mellett képeket, ábrákat is tárolni lehessen. A fényképeket általában szkenner (scanner) segítségével viszik fel a számítógépre, ahol valamilyen grafikus file-formában kerül tárolásra. Ábrákat pedig készíthetünk egy rajzolóprogram segítségével is, ezek szintén egy-egy file-ban kerülnek tárolásra.
Adatbázisban tárolt kép megjelenítése GUPTA adatbáziskezelő alkalmazásban
Az adatbázisokban általában a long (long char) - hosszú karakteres - típusú mezők szolgálnak a képek tárolására. Ha az egyedek tulajdonságai mellett egy képet is szeretnénk megadni, akkor az egyedet leíró oszlopok közé fel kell venni egy long típusú oszlopot is, ebbe kerülnek majd a képeket tartalmazó file-ok. (Ha a file túl nagy, akkor célszerű csak a file nevét tárolni az adatbázisban. Ekkor egy erre szolgáló eljárás segítségével tudjuk a név alapján a képet megtalálni.)

A képeket tartalmazó adatbázis adataival dolgozó alkalmazásoknak rendelkezniük kell képmegjelenítő eszközzel.

Mind az ORACLE, mind a GUPTA adatbáziskezelő rendszerben megvalósítható a képek tárolása.Találat: 883