online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Képek tarolasa az adatbazisban

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Access 2000 kezdő
Halózati operaciós rendszerek
Digitalis rendszerek tervezése a VHDL nyelv segítségével
Az írasjelek kódolasa
VOIP RENDSZERTECHNIKÁK
Fajlrendszerek
"D" OFFICE ALKALMAZÁSOK TÉTELSOR
Internetes keresőrendszerek hasznalata (kulcs szavas, tematikus keresés)
Fordítóprogramok
 
bal also sarok   jobb also sarok

Képek tárolása az adatbázisbanSzámos nyilvántartásban a dolgok, vagy személyek adatai mellett fontos azok fényképének a tárolása is. Például egy ingatlan-nyilvántartásban az ingatlanok adatai ( 757h76h cím, alapterület, ár stb.) mellett az ingatlan fényképe is szerepelhet. Vagy egy személyi nyilvántartásban a dolgozók adatai mellet a dolgozó fényképét is őrzik. A fénykép olyan többletinformációt hordoz, amelyet strukturált adatokkal nehezen tudnánk kifejezni.

Több adatbáziskezelő rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy az adatbázisban a strukturált adatok mellett képeket, ábrákat is tárolni lehessen. A fényképeket általában szkenner (scanner) segítségével viszik fel a számítógépre, ahol valamilyen grafikus file-formában kerül tárolásra. Ábrákat pedig készíthetünk egy rajzolóprogram segítségével is, ezek szintén egy-egy file-ban kerülnek tárolásra.
Adatbázisban tárolt kép megjelenítése GUPTA adatbáziskezelő alkalmazásban
Az adatbázisokban általában a long (long char) - hosszú karakteres - típusú mezők szolgálnak a képek tárolására. Ha az egyedek tulajdonságai mellett egy képet is szeretnénk megadni, akkor az egyedet leíró oszlopok közé fel kell venni egy long típusú oszlopot is, ebbe kerülnek majd a képeket tartalmazó file-ok. (Ha a file túl nagy, akkor célszerű csak a file nevét tárolni az adatbázisban. Ekkor egy erre szolgáló eljárás segítségével tudjuk a név alapján a képet megtalálni.)

A képeket tartalmazó adatbázis adataival dolgozó alkalmazásoknak rendelkezniük kell képmegjelenítő eszközzel.

Mind az ORACLE, mind a GUPTA adatbáziskezelő rendszerben megvalósítható a képek tárolása.Találat: 1496


Felhasználási feltételek