online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A szöveg specialis objektumainak kezelése

számítógépesfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Tablazatok szerkesztési műveletei
A magyar nyelv hangallomanya
VoIP technológia
Rekurzió (particiószam, Hanoi tornyai, postfix konverzió)
Az ACCESS adattípusai
SSADM Strukturalt rendszerelemzési és -tervezési módszer
Halózati operaciós rendszerek
 
bal also sarok   jobb also sarok

A szöveg speciális objektumainak kezelése


A szövegszerkesztőkben nemcsak karaktereket hanem speciális objektumokat is használhatunk.

Táblázatok

A táblázatok segítségével számoszlopokat és szövegeket tudunk elrendezni a tabulátorok használata nélkül. A táblázatok lé 646i85g trehozására két módszert szoktunk használni. Az egyik a táblázat beszúrása, ahol megadjuk az oszlopok és sorok számát. A másik lehetőség, hogy bonyolultabb táblázatokat a táblázatrajzoló segítségével készítük el. A táblázat rácsaiban elhelyezhetünk szövegeket és ábrákat is. Lehetőség van arra, hogy a számokat tartalmazó cellákon alapvető matematikai műveleteket hajtsunk végre. A már elkészített táblázatot szöveggé, illetve a szöveget táblázattá konvertálhatjuk. A táblázatokban képesek vagyunk a szöveg irányának megváltoztatására. Lehetőségünk van a táblázat sorainak és oszlopainak szélességét, szegélyét, mintázatát megváltoztatni. Tudunk cellákat egyesíteni és egyesített cellákat szétbontani. A cellákban lévő objektumokat tetszőlegesen igazíthatjuk. A cellában lévő adatokat rendezhetjük is.


Képek

Szövegeink illusztrálása érdekében alkalmazhatunk képeket. A Word a legtöbb képformátumot ismeri. A képek importálására kétféle technikát használhatunk. Az egyik a kép beágyazása. Ilyenkor a képinformáció bekerül a szövegbe, a fájl mérete növekszik. A szövegfájl és a képfájl között továbbra semmilyen kapcsolat nincs. Ha az eredeti kép megváltozik ez nincs hatással a szövegben lévő objektumra. A másik módszer a kép csatolása. Ilyenkor csak egy hivatkozás kerül be a szövegfájlba, ami megadja a képobjektum keresésének helyét. A forrásfájl megváltozása estén a dokumentumban már az új fog megjelenni, így a kapcsolat dinamikus lesz.

A képeket is manipulálhatjuk. Megváltoztathatjuk a méretét, színezettségét, fényerejét, kontrasztját, hátterét , megvághatjuk a képet,  Alapvető fontosságú a kép és a szöveg egymáshoz viszonyított helyzete.(pl.: körbefuttatás). Készíthetünk akár vízjeles képeket is.


Szövegdobozok

A szövegdobozok feladata az, hogy önállóan viselkedő, formázható szövegrészeket tudunk tenni a szövegbe. A szövegdobozok rendelkeznek önálló margóval és a képekhez hasonló formázási lehetőségekkel. A szövegdobozokat össze is kapcsolhatjuk. A szövegdobozokban lehetőség van a szövegirány megváltoztatására.


Egyenletek

Bonyolult matematikai képletek szerkesztésére is van lehetőség, amelyet az egyenletszerkesztő program segítségével tudjuk elkészíteni. A beillesztett egyenletet a képekhez hasonlóan tovább szerkeszthetjük úgy, hogy az objektumra duplán kattintunk.


WordArt

A WordArt a speciális szövegeffektusok elkészítésére szolgáló eszköz. Vele speciálisan formázott szövegrészeket lehet elhelyezni a szövegben. Meg tudjuk változtatni a szöveg árnyékolását, térhatását, elrendezését, szegélyét, színét, formáját, stb.


Találat: 1399


Felhasználási feltételek