online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia állatok Fizikai Földrajz Kémia Matematika Növénytan Számítógépes
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

A szöveg specialis objektumainak kezelése

számítógépes

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Tablazatok szerkesztési műveletei
A magyar nyelv hangallomanya
VoIP technológia
Rekurzió (particiószam, Hanoi tornyai, postfix konverzió)
Az ACCESS adattípusai
SSADM Strukturalt rendszerelemzési és -tervezési módszer
Halózati operaciós rendszerek
 
bal also sarok   jobb also sarok

A szöveg speciális objektumainak kezelése


A szövegszerkesztőkben nemcsak karaktereket hanem speciális objektumokat is használhatunk.

Táblázatok

A táblázatok segítségével számoszlopokat és szövegeket tudunk elrendezni a tabulátorok használata nélkül. A táblázatok lé 646i85g trehozására két módszert szoktunk használni. Az egyik a táblázat beszúrása, ahol megadjuk az oszlopok és sorok számát. A másik lehetőség, hogy bonyolultabb táblázatokat a táblázatrajzoló segítségével készítük el. A táblázat rácsaiban elhelyezhetünk szövegeket és ábrákat is. Lehetőség van arra, hogy a számokat tartalmazó cellákon alapvető matematikai műveleteket hajtsunk végre. A már elkészített táblázatot szöveggé, illetve a szöveget táblázattá konvertálhatjuk. A táblázatokban képesek vagyunk a szöveg irányának megváltoztatására. Lehetőségünk van a táblázat sorainak és oszlopainak szélességét, szegélyét, mintázatát megváltoztatni. Tudunk cellákat egyesíteni és egyesített cellákat szétbontani. A cellákban lévő objektumokat tetszőlegesen igazíthatjuk. A cellában lévő adatokat rendezhetjük is.


Képek

Szövegeink illusztrálása érdekében alkalmazhatunk képeket. A Word a legtöbb képformátumot ismeri. A képek importálására kétféle technikát használhatunk. Az egyik a kép beágyazása. Ilyenkor a képinformáció bekerül a szövegbe, a fájl mérete növekszik. A szövegfájl és a képfájl között továbbra semmilyen kapcsolat nincs. Ha az eredeti kép megváltozik ez nincs hatással a szövegben lévő objektumra. A másik módszer a kép csatolása. Ilyenkor csak egy hivatkozás kerül be a szövegfájlba, ami megadja a képobjektum keresésének helyét. A forrásfájl megváltozása estén a dokumentumban már az új fog megjelenni, így a kapcsolat dinamikus lesz.A képeket is manipulálhatjuk. Megváltoztathatjuk a méretét, színezettségét, fényerejét, kontrasztját, hátterét , megvághatjuk a képet,  Alapvető fontosságú a kép és a szöveg egymáshoz viszonyított helyzete.(pl.: körbefuttatás). Készíthetünk akár vízjeles képeket is.


Szövegdobozok

A szövegdobozok feladata az, hogy önállóan viselkedő, formázható szövegrészeket tudunk tenni a szövegbe. A szövegdobozok rendelkeznek önálló margóval és a képekhez hasonló formázási lehetőségekkel. A szövegdobozokat össze is kapcsolhatjuk. A szövegdobozokban lehetőség van a szövegirány megváltoztatására.


Egyenletek

Bonyolult matematikai képletek szerkesztésére is van lehetőség, amelyet az egyenletszerkesztő program segítségével tudjuk elkészíteni. A beillesztett egyenletet a képekhez hasonlóan tovább szerkeszthetjük úgy, hogy az objektumra duplán kattintunk.


WordArt

A WordArt a speciális szövegeffektusok elkészítésére szolgáló eszköz. Vele speciálisan formázott szövegrészeket lehet elhelyezni a szövegben. Meg tudjuk változtatni a szöveg árnyékolását, térhatását, elrendezését, szegélyét, színét, formáját, stb.


Találat: 1346Felhasználási feltételek