online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Törpe fogasponty (Heterandria Formosa)

halászatifelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A díszhalak etetése!
A sziami harcoshal
Szivarvanyos Guppi (Lebistes reticulata)
Szunyogirto fogasponty (Gambusia affinis)
Izzófényu girardinus (Girardinus falcatus)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Törpe fogasponty (Heterandria Formosa)

Hazája Dél-Karolina és Florida. Az akváriumban gondozott halfajok legkisebbje. A hím 2 cm, míg a nostény 3-3, c5 cm hosszú. A törzs alapszíne barna, a has felé világosodó. A test hosszengelye mentén sötét csík látható, amelyhez derékszögben kilenc harántcsík csatlakozik. A hát- és a farok alatti úszó tövét egy-egy fekete folt díszíti, amelyeket békés piros sáv szegélyez.

Nagyon békés természetu halfaj. Már 10-12 literes medencében otthonosan érzi magát. Csak hasonló nagyságú halfajokkal tartsuk együtt, 18-22 fokos vízben. Szereti a suru növényzetet.

A nostény két héten keresztül naponta 1-2 ivadékot szül, összesen 25-30 db-ot egy-egy ciklusban. A nostényeket növényekkel surun telepítet medencébe tegyük ki szülni, és az ivadékot naponta halásszuk át egy külön ivadéknevelo medencébe.
Találat: 1719


Felhasználási feltételek