online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Szunyogirto fogasponty (Gambusia affinis)

halászatifelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A leopard pancélosharcsa (Corydoras julii) Dél-Amerikaból szarmazik
A díszhalak etetése!
A sziami harcoshal
Szeleshatrus fogasponty (Xiphophorus maculatus) plati
Szunyogirto fogasponty (Gambusia affinis)
 
bal also sarok   jobb also sarok

Szunyogirto fogasponty (Gambusia affinis)Szarmazasa: USA, Kelet-texastól Alabamáig

Leirasa: Szúnyogírtás céljából mesterséges telepítések révén s 232f51c okkal szélesebb körben elterjedt. Így Magyarországon Hévízen és a miskolctapolcai tóba telepítettek belolük. A nostény a guppi nostényéhez hasonló. A hím háta olajbarna, az oldalak kéken irizálóak. Egyes hímek törzsén fekete foltok vannak, a hát és a farokúszó feketén pontozott. A gonopódium hossza megegyezik a fej hosszával. A hím 3 cm, a nostény 6 cm hosszú. Rendkívül szívós, ellenáló faj.

Tartas korulmenyei:nem tarthato mas fajokkal. Ragadozó természetu, így társas medencébe nem való, mert más fajok úszóit csipkedi. A víz minosége iránt igénytelen.

Vizhomerseklet: Még a fagypont körüli vízhomérséklet is elviseli, de jól érzi magát 28-30 fokos vízben is.

Testhossza cm

A viz pH-ja es kemenysege:

Tenyesztese: A természetben csak áprilistól októberig szaporodik. Az akváriumban egész éven át 5-7 hetenként ellenek a nostények. Érdekes jelenség, hogy a vad populációban a nostények száma sokszorosa a hímeknek. A nostény kíméletlen fogyasztója saját ivadékainak. Az ivadék gyors fejlodésu, és 3 hónapos korra már ivarérett lehet.


Találat: 1470


Felhasználási feltételek