online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Szeleshatrus fogasponty (Xiphophorus maculatus) plati

halászatifelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A díszhalak etetése!
Vitorlas hal
Vitorlas hal (Pterphyllum scalare)
A sziami harcoshal
Szeleshatrus fogasponty (Xiphophorus maculatus) plati
 
bal also sarok   jobb also sarok

Szeleshatrus fogasponty (Xiphophorus maculatus) plati

Szarmazasa:Kozep Amerika,mexiko tavai.

Leirasa:Alapszine zoldesbarna s a farka toven egy sotet folt lathato. A vad típus háta o 535e47f lajbarna, oldala ezüstösen csillogó. A farokúszó tövét két sötét folt díszíti. A vad plattik között is tapasztalható némi változatosság. Így pl. vannak olyan állományok, ahol a hímek hátúszóját vörös folt díszíti, valamint egyes populációk hímjeinek hátúszóján fekete folt is megfigyelheto. Az albínó, a fehér és a xanthoristikus (sárgás alapszínu) változatokat kivéve, a plattik színváltozatai a X. hellerivel történt introgresszív hibridizáció termékei. A test alapszínét tekintve vannak sárga, aranyvörös, vörös, vérvörös és fekete változatok.

Tartas korulmenyei:Kedvelik az enyhen kemeny vizet A dusan beultetett akvariumot (Fontinalis,Myriophyllum) es a sok fenyt szereti.Vagott gilisztat es a hust szereti kulonoskeppen.

Vizhomerseklet -25°C

Testhossza: nosteny 6cm,a him 3-4,5cm.

A viz pH-ja es kemenysege:ph 7-8,8-10°NK.

Tenyesztese:Minden 6-8 heten 40-50 drb. ivadekot szul. A platti nostények hajlamosak a koraszülésre. Ivadékuk általában nagyobb szikzacskóval jön a világra, mint pl. Xiphophorus helleri. A nostények kannibalizmusa mérsékelt. A rokontenyésztésre a Xiphophorus maculatus érzékenyebb, mint a helleri. A tenyészváltozatok közül a vérvörös egyedek szaporítása a legproblematikusabb, mert sok a terméketlen nostény.


Találat: 1684


Felhasználási feltételek