online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes Filmek Halászati Művészet a kultúra Szórakozás Zene

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Izzófényu girardinus (Girardinus falcatus)

halászati

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Vitorlas hal
Vitorlas hal (Pterphyllum scalare)
A sziami harcoshal
Szeleshatrus fogasponty (Xiphophorus maculatus) plati
Dermogenis pusillus, Félcsorös csuka
Diszsugerek vagy Naphalak (Centrarhidae) csaladja
 
bal also sarok   jobb also sarok

Izzófényu girardinus (Girardinus falcatus)

Hazája Kuba. E rendkívül érdekes halfaj 1970-ben került hazánkba. A test ücegszeruen áttetszo, enyhén sárgás árnyalatú. A hímek alig érik el a 4 cm-es tes 757b17h thoszúságot, anostények 6-7 cm hosszúak. A halfaj különleges dísze a szem íriszének világító zöld fénye, különösen felülrol jövo világítás és sötét háttér esetén. A hímekre rendkívül fejlett és hosszú gonopódium jellemzo.

Tarásukhoz már a 10-20 literes, kisméretu medence is megfelel. Kedvelik a dús növényzetet. A víz vegyi összetevoivel szemben nem, de tiasztaságát illetoen igényesek. Igénylik a növényi eredetu táplálékot is.Tenyésztésük során tapasztalható, hogy a nostények 23-25 fokos víz mellett igen tág határok között szulnek. Elofordulhat a 3 és 5 hetes idoközönként is szülnek. E halfaj esetében az ívási folt nem látdzik, és így a szülés egyik biztos elorejelzojére sem számíthatunk. Az ivadékok száma 5-25 db között változik. Az újszülöttek igen nagyok, és azonnal mutatják a zöld szemíriszt.

A tenyésztés során komoly nehézségeket okozhat az, hogy az ivadékok között igen kevés a normális ivarjelleget mutató hím. Ennek okát mindmáig nem sikerült megbízhatóan tisztázni.


Találat: 1060