online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

Izzófényu girardinus (Girardinus falcatus)

halászatiFájl küldése e-mail
egyéb tételek

 
Vitorlas hal
Vitorlas hal (Pterphyllum scalare)
A sziami harcoshal
Szeleshatrus fogasponty (Xiphophorus maculatus) plati
Dermogenis pusillus, Félcsorös csuka
Diszsugerek vagy Naphalak (Centrarhidae) csaladja
 
 

Izzófényu girardinus (Girardinus falcatus)

Hazája Kuba. E rendkívül érdekes halfaj 1970-ben került hazánkba. A test ücegszeruen áttetszo, enyhén sárgás árnyalatú. A hímek alig érik el a 4 cm-es tes 757b17h thoszúságot, anostények 6-7 cm hosszúak. A halfaj különleges dísze a szem íriszének világító zöld fénye, különösen felülrol jövo világítás és sötét háttér esetén. A hímekre rendkívül fejlett és hosszú gonopódium jellemzo.

Tarásukhoz már a 10-20 literes, kisméretu medence is megfelel. Kedvelik a dús növényzetet. A víz vegyi összetevoivel szemben nem, de tiasztaságát illetoen igényesek. Igénylik a növényi eredetu táplálékot is.Tenyésztésük során tapasztalható, hogy a nostények 23-25 fokos víz mellett igen tág határok között szulnek. Elofordulhat a 3 és 5 hetes idoközönként is szülnek. E halfaj esetében az ívási folt nem látdzik, és így a szülés egyik biztos elorejelzojére sem számíthatunk. Az ivadékok száma 5-25 db között változik. Az újszülöttek igen nagyok, és azonnal mutatják a zöld szemíriszt.

A tenyésztés során komoly nehézségeket okozhat az, hogy az ivadékok között igen kevés a normális ivarjelleget mutató hím. Ennek okát mindmáig nem sikerült megbízhatóan tisztázni.


Találat: 930