online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A vallalkozas leírasa

marketingfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
EGYSZERŰSÍTETT ÜZLETI TERV
A BIOMILK KFT VÁLLALATÉRTÉKELÉSE PRAKTIKA DOLGOZAT
MOZGÓKÉP- ÉS MÉDIAISMERET
A vallalkozas leírasa
 
bal also sarok   jobb also sarok

A vállalkozás leírása


A vállalkozás:

A vállalkozás 2005 óta foglalkozik szoftverfejlesztéssel. Baráti programozócsoportként indult, puszta lelkesedésből egy a jelenlegi beltag által örökölt lakásban. Először csak saját célra írtunk programokat, de kiderült, hogy van létjogosultságunk a piacon. Közeli vállalkozó ismerősöknek készítettünk szoftvereket, ám hírünk gyorsan terjedt, így megalapítottuk a vállalkozást, 858h71i és már kerestük a megrendeléseket.

Jogi forma:

A betéti társaság volt a legalkalmasabb és legkifizetődőbb forma, ami lehetővé tette a tőkebevonást is, valamint a jövőben könnyű lesz kültagokat találni, akik szívesen fektetnek be egy jól menő üzletbe, de nem szívesen vállalnak korlátlan anyagi felelősséget, így a tőkebázis a jövőben is biztosabb.

Kettős könyvvitelt alkalmazunk, az összes nyereség a tulajdonosé. Az alkalmazottakat járulékokkal és juttatásokkal ösztönöztük pontos és megbízható munkára, de jelen pillanatban már nincs erre szükség, hiszen a siker következménye képpen országos szinten kimagasló bérezést tudunk biztosítani dolgozóinknak, akik ezáltal jobban magukénak érzik a vállalkozást. A jogi formát emellett úgy választottuk meg, hogy esetleges külső tőke bevonásakor a befektető korlátlan felelősséggel rendelkezzen. Ez kikötés a befektetés előtt. A céget január 16-án alapítottuk.


Humánerőforrás:

A beltag, Lajos Kornél a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett gazdasági informatikus szakon, így amellett, hogy a kompetens a számítástechnikai témában, a társaság gazdasági ügyei is az ő kezén folynak keresztül.

A kültag, Lajos Roland szintén a BME-n végzett, de mint programozó matematikus. Ő adja a szakmai gerincet, és a legtöbb projektnek ő a vezetője.

Az alkalmazott programozók mindketten a Veszprémi Egyetem műszaki informatikus mérnök karán végeztek, így a kültag irányítása mellett nagyon hatékony munkaerőt képviselnek.

A marketingtervező és az eladásvezető, Benke László és Arany Tamás a BGF-ATK tagozatán végeztek. Az eladó, Babos Tibor pedig BGF-KKFK szakán ért el kitűnő eredményt. Mindenki tökéletesen beszél angolul, a beltag pedig franciául is.

A munkarend teljesen dinamikusan alakítható, csak a határidők betartásán van nagy hangsúly, illetve megfelelően beosztva látjuk el a folyamatos ügyeletet, ügyfélszolgálati teendőket.


A cégnév:

A cég nevének kitalálásakor törekedtünk arra, hogy könnyen megjegyezhető legyen, és hogy utaljon a Bt gazdasági formára. A cégbíróságon is ezen a néven jegyeztettük be vállalkozásunkat.


Termékeink, beszerzés:

A beszerzés az első időkben viszonylag jelentős költségbevonással járt, hiszen jogtiszta operációs- és fejlesztőrendszereket, valamint egyéb alkalmazásokat kellett beszerezni, illetve a költségek nagy hányadát tette ki a megfelelő hardverbázis kialakítása. A beszerzés most már lekorlátozódik a programfrissítésekre, illetve hardveroldalról a nagy gyártóktól promóciós gépeket kapunk jelképes összegekért, amiért cserébe feltüntetjük a szoftvereken ajánlásainkat a gyártóval kapcsolatban, leírjuk, hogy milyen gépeken folyik a fejlesztés. Ez mindkét fél számára előnyös helyzet, hiszen a gyártóknak hatalmas reklám, mi pedig mindig az aktuális csúcstechnikát használhatjuk.


Termékeink:

-VV Salsa 2006 operációs rendszer: egyszerű és könnyen kezelhető operációs rendszer otthoni használatra

-VV Samba 2006 operációs rendszer: szintén egyszerű és könnyen kezelhető operációs rendszer kisebb vállalkozások számára

-VV Konga 2006 operációs rendszer: ugyancsak egyszerű operációs rendszer közép-és nagyvállalatok számára

-VV Salsa, Samba és Konga 2006 kiegészítő programcsomagok: tartalmazzák az operációs rendszereken használható szövegszerkesztő, táblázatkezelő,

Prezentáció készítő, adatbázis kezelő programokat.


Az alapcsomagokon kívül természetesen kielégítünk minden felmerülő és megvalósítható igényt minden kategóriában.

Programjaink installálás útján kerülnek a számítógépekre, általában gépigényük alacsony, így megfelelően működnek régebbi típusú számítógépeken is.

Az online segítség igénybevételéhez a vevőnek regisztrálnia kell magát vagy Interneten keresztül, vagy postai úton.

Célok:

Amellett, hogy továbbfejlesztjük a meglévő szoftvereket a precízség, hibamentesség, de elsősorban a felhasználóbarát környezet kialakításának irányába, folyamatos igényfelméréseket végzünk Ennek célja a terjeszkedés, illetve a piac több területére való betörés. Az elsődleges cél ilyen szempontból a biztonságtechnikával kapcsolatos, hiszen egy cégnél fontos lehet, hogy legyen folyamatos Internet-kapcsolat, ám az adataink illetéktelen szemek elől rejtve maradjanak. Ehhez természetesen bővítjük szakembergárdánkat is.Találat: 3311


Felhasználási feltételek