online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Egészség és önismeret

pszichológiafelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
Tudat alatti erőforrasok
Érzékelés altalanos jellemzôi. Az érzékelési modalitasok
SZEMÉLYISÉGLÉLEKTAN Személyiséglélektani alapismeretek
TÁRSAS KÖLCSÖN¬HATÁS ÉS TÁRSAS BEFOLYÁSOLÁS
AUTIZMUS
A TANULÁSI ZAVAROK TERÁPIÁJA1
Egészség és önismeret
 
bal also sarok   jobb also sarok

Egészség és önismeretMinden csillagkép szülötte más és más. A sport horoszkóp irányt mutat azoknak a szülőknek, akik most keresnek megfelelő sportot gyermekeiknek, de azoknak a felnőtteknek, vagy kamaszoknak is, akik még nem ta 858j93i lálták meg a számukra kedves mozgásformát. 


Azok pedig, akiknek mindennapi életük része a sport, megtalálják itt, hogy mire érdemes figyelniük. Mert a sport nem más, mint az önmegvalósítás egyik formája. Egészségünk, testünk kondíciójának megőrzése mindenki számára egyaránt fontos. Az asztrológia segítségével ráirányíthatjuk figyelmünket egy új önismeretre, melyhez a sporton át vezet az út.


A Kosnak szüksége van arra, hogy energiáját kiadós, intenzív fizikai tevékenységgel levezesse. Kocogás, futás, atlétika, erőgyakorlatok mind alkalmasak erre. Fontos, hogy megtanuljon lazítani. El kell sajátítania a teljes izomzat tudatos elernyesztését. Figyelje meg külön-külön az izmait és gyakorolja az izomfeszítés-izomlazítás technikáját.

Javasolt sportok: a kosárlabda, foci, kézilabda, de a hegy- vagy falmászás is.


A Bika ha jógázni kezd, a biztonságot, nyugalmat, mozdulatlanságot, ellazultságot, harmóniát keresi. Gondoljon arra, hogy az anyagi világ múlandó. Ne ragaszkodjék túlságosan a tárgyakhoz. A földdel és a levegővel egyaránt kapcsolódó sportok illenek hozzá. Vonzódik ugyan a sportszerekhez, de inkább a mindenséget választja. Lazítsa gerincének nyaki szakaszát és nyakizmait lassú fejkörzésekkel.

Javasolt sportok: mint az atlétika, gyűrű, vagy az extrém sportok közül kötélugrás.


Az Ikrek koncentrációt és összeszedettséget jelentő sportágakban jeleskedhet a legjobban, ezek formálják jellemét. Mivel az Ikrek túlságosan szétszórt természet, legfőbb feladata a figyelem összpontosításának elsajátítása. Csak akkor kezdjen bele egy újabb foglalatosságba, ha az előzőt már befejezte.

Javasolt sportok: lövészet, karate, íjászat, sakk, tenisz, pingpong, gyaloglás, futás


A nedves jegyű, Hold dominanciájú Rák kedveli a nedves sportokat, de alapjában véve eléggé kényelmes természetű. Szeret otthon ülni, és olyan sportokat végezni, ami nem túl megterhelő. A nap különböző óráiban és az élet sokféle helyzetében figyelje meg saját lelkiállapotát. Tudatosítsa cselekedetei, döntései, másokról alkotott véleményei érzelmi indítékait.

Javasolt sportok: Úszás, röplabda, strandröplabda, a szobakerékpározás és minden otthon tartható eszközzel végzett sport javasolható neki.


A látványos, divatos sportok, amiket lehetőleg csillogó és drága ruhákban lehet űzni? Oroszlánunk biztosan ott található. Talán a leglustább jegy, nem szeret igazán sportolni, neki ez is a fényűzés egyik módja. Lehet, hogy a sportcentrum szaunájában hamarabb ráakadunk, mint a kínlódók között a testépítő teremben. A szereplés lehetőségét látja a különleges, olykor nyakatekert testhelyzetekben és a csodás képességek elsajátításában.

Javasolt sportok: Tenisz, a squash, a step aerobik, golf, ejtőernyőzés.


Szűz szülöttünk valószínűleg a precizitást igénylő, igényes sportágak között fog válogatni. A teremben végezhető, nem túl balesetveszélyes irányzatokban örömet lel. Természetes gyógymódot lát a jógában. Első dolga életrendjének és táplálkozási szokásainak tudatosítása és szabályozása, aztán a pozitív gondolkodás elsajátítása.

Javasolt sportok: Sakk, számítógépes sportok, de a golf is ideális a számára.A Mérleg bizonyosságot keres, és nem szereti a konfliktust. Soha nem érti, mire való a győzelem, ha együtt is örülhetünk valaminek. A sport számára izgalmas csoportos tevékenység, ahol új kapcsolatokra tehet szert. Feladata a határozottság, a döntőképesség elérése.

Javasolt sportok: minden, ami kiegyensúlyoz, így a talajtorna, a táncok szinte valamennyi ága, és olyan mozgások, ahol kimagaslóan jó egyensúlyi érzék szükségeltetik.
A Skorpiót vonzza az érzékiség és a titokzatosság. A mélységeket, a halálon túlvilágot, a mindenség lényegét akarja megtapasztalni és legyőzni. A különféle jógaülések alkalmasak számára egészségi szempontból is, mert serkentik a nemi szervek működését. Azon kívül kedvező testhelyzetek a hosszabb ideig tartó elmélyedésekhez, meditációhoz.

Javasolt sportok: A jógán kívül az extrém sportok mindegyike, a veszély, ahol megmérettethet. A skorpió jó autóversenyző.


Fontos a figyelem összpontosításának elsajátítása, mert a Nyilas - változó minősége miatt - hajlamos a szétszórtságra. Nyilasunkat ne zárjuk be tornaterembe, engedjük szabadon. Imádni fogja a nyílt terekhez kötődő sportokat.

Javasolt sportok: A lovas íjászat, a lovaglás minden alfaja, a triatlon, a tájékozódó futás, és bármi olyan sportág, amit a szabadban űzhetnek. A motorok, vitorlások is vonzzák.


A Bak a lehető legmagasabbra akar feljutni. Az önfegyelmet és a koncentrálást nem kell megtanulnia, mert ezekkel együtt született. Feladata az, hogy elengedje makacs ragaszkodását a materiális világ dolgaihoz és elinduljon szellemi irányba is. Másik feladata elfojtott érzelmi világának felszínre hozása és emberi kapcsolataiban a szeretet kifejezésének elsajátítása.

Javasolt sportok: versenyzés bármilyen sportágban, mivel különösen kitartó, ezért nincs is olyan sportág, amit ne vinne tökélyre!


A Vízöntő szülöttet az érdekes, a különleges, a meglepő vonzza. A különleges sportok és extrém helyek éppúgy vonzzák, mint a nem szokványos, művészi, vagy nagyon elvont táncok. Bármit kipróbál, ami eltér a szokványostól, és módot ad az önkifejezésre. A csúcs neki nem a győzelmet, hanem önmaga megtalálását jelenti.

Javasolt sportok: a különleges táncok, mint a hastánc, vagy az indiai templomtánc, a harcművészetek mindegyike, a tai-chi, de az extrém sportok és az evezés, motorcsónakozás is ajánlott neki.


A Halak jól ismeri az érzékfeletti világot, hisz szinte állandóan a félálom állapotában létezik, ahonnét mindkét dimenzió látható, az ébrenlét és az álom egyaránt. Nem feltétlen társas sportok vonzzák. Nagyon sok Halak szülött úszik és fut, mivel ezek a viszonylag monoton, meditatív sportok lehetőséget adnak arra, hogy elmélyülhessenek.

Ajánlott sportok: Futás, úszás, kerékpározás, evezés, síelés, sífutás
Találat: 1721


Felhasználási feltételek