online kép - Fájl tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  

PartnerPortal eléréshez Cisco VPN kliens telepítése és beallítasa

számítógépes

Fájl küldése e-mailegyéb tételek

 
A személyi szamítógépek felépítése (részegységek, jellemzöik). Processzorok jellemzöi, fajtai. Memória jellemzöi, típusai.
Hattértarak és jellemzöik
Logikai tervezés Előadasvazlat
„D” OFFICE ALKALMAZÁSOK TÉTELSOR
Tanfolyami segédlet az Office 97 alkalmazasok programozasa tanfolyamhoz
Az Assemly programozas alapjai: a 80*86 processzor regiszterei, címzési módok, PC megszakítasok, a hadver programozas szintjei
Coreldraw
Objektumok méretezése, pozicionalasa
Feladatok
Dinamikus memória allokalas. Függvények és pointerek kapcsolata.
 
 

PartnerPortál eléréshez Cisco VPN kliens telepítése és beállítása

Előfeltételek:

Rendszergazdai jogosultság

Az Internet Explorer 6.0 böngésző

servicepack 1 és a biztonsági frissítések (CD-n a Ie6sp1 – patch könyvtárban található. A fájlok a megjelenés sorrendjében futtatandók)Kártyaolvasó telepítése

A kártyaolvasót kikapcsolt állapotban csatlakoztassuk a számítógéphez. Bekapcsolás után a kártyaolvasón lévő led zölden világít.
Telepítés operációs rendszertől függően:

Vezérlőpult|Új hardver telepítése „Telepítés listából vagy adott helyről„ választása után a CD-n a „01 Card Reader\ Cardman 2020 driver (USB)” könyvtárat kell választani.

Az XP automatikusan felismeri a hardvert, de a meghajtó programot frissíteni kell: a Vezérlőpult| Rendszer| Eszközkezelőben.

Frissítés előtt ez látszik:

(Az ábrák a PC-Card típusú, Ominkey 4000-es olvasó telepítését mutatják, de hasonlóképpen kell eljárni az USB csatolófelületű kártyaolvasóval is.)
Ekkor jobb egérkattintás a jelzett soron, „illesztőprogram frissítése” választ 626d34g ás a repülőmenüből, Telepítsen listából vagy adott helyről (haladóknak) kiválasztása – és ki kell választani a meghajtóprogram helyét a CD-n: „01 Card Reader\ Cardman 2020 driver (USB)”


Sikeres frissítés után ez látszik:
Oberthur AuthentIC Web Pack telepítése

A telepítés az alapértelmezett beállítások szerint történik:

A számítógép újraindítása után az Oberthur AuthentIC Web Pack automatikusan elindul, és megjelenik egy sárga színű ikon szürke IC felirattal a jobb alsó sarokban, az óra mellett.


Matáv CA Root tanúsítvány telepítése.

A CD-n a ’04 Certificate’ könyvtárban kattintsunk kétszer a „Matáv CA.cer” fájlra. A ’Bizonyítvány telepítés’ gombbal kezdhetjük el telepítést, ami az alapértelmezett beállítások szerint történik.


A tanúsítvány ellenőrzése: Internet Explorer – Eszközök – Internetbeállítások... – Tartalom – Tanúsítványok – Megbízható legfelső szintű hitelesítésszolgáltatók fülHa  itt nem található meg a jelzett tanúsítvány (vagy nem a megfelelő dátummal), akkor az Importálás... gombbal hozzá kell adni a Matav CA.cert-et a Megbízható legfelső szintű hitelesítésszolgáltatókhoz:

A Cisco VPN kliens telepítése és beállítása

Installálás

A „03 Cisco VPN client” könyvtárban a setup.exe elindítása után az alapértelmezett beállítások szerint kell telepíteni a szoftvert:
A telepítés befejezése után a számítógépet újra kell indítani.


A Cisco VPN kliens beállítása

Ellenőrzések

 1. Egyéb szoftveres tanúsítványok

Ne legyen a kártyaolvasóban a kártya. Nyissuk meg a tanúsítványtárunkat. (nyitunk egy Internet Explorer-t, majd annak menüjében /Eszközök/Internet beállítások-ra kattintunk, és itt a Tartalom fül és Tanúsítványok gomb kiválasztása után az előugró ablak Személyes füle alatt láthatjuk a gépünkön található tanúsítványokat). Normál esetben üres a lista, ekkor lépjük a Ellenőrzések 2. pontjára.  1. Ha használunk szoftveres tanúsítványt, akkor ezek itt fel vannak sorolva. Készítsünk róluk biztonsági másolatot.

Álljunk a kurzorral az első szoftveres tanúsítványra és exportáld ki! Figyeljünk arra, hogy a varázsló tegye ki a titkos kulcsot is vele együtt egy fájlba!!!


    

Ha ez nem lehetséges, akkor a tanúsítvány importálással lett feltelepítve a gépre, ebben az esetben keressük meg az eredeti szoftveres tanúsítványt!!!! és VPN telepítése és beállítása után a importáljuk be újra.

Az exportok után bátran törölhetünk a tárból a következők szerint.


  1. Egyéb (szoftveres) tanúsítványok törlése

Továbbra se legyen a kártya az olvasóban. Álljunk az egyikre a kurzorral és az Eltávolít gombbal vegyük ki! Végezzük el a többire is.


 1. Háttérben dolgozó szervizek, köztük a tanúsítvány-szinkronizáló ellenőrzése
  1. Zárjuk be az Internet Explorert.
  2. Ctrl+Alt+Del kombinációval behívjuk a Windows feladatkezelőt, és a Folyamatok fül alatt megkeressük az OcsCertSynchroniser.exe-t.
  3. Helyezzük be csipkártyánkat az olvasóba ütközésig (a név felirat felül legyen):


  1. A Feladatkezelőben láthatjuk, hogy ez a program karöltve az OCSCryptolib_Server.exe-vel dolgozni kezd a háttérben és elolvassa, ill. bemásolja a kártyánkon található tanúsítványokat a profilunkhoz tartozó Windows tanúsítványtárba. A kártyaolvasó led-je a másolás közben pirosan villog.

 1. Fölösleges tanúsítványok törlése a tanúsítványtárból
  1. Miután a kártya már beolvasásra került, nyissuk meg a tanúsítványtárunkat újból (Internet Explorer megnyitása, majd annak menüjében /Eszközök/Internet beállítások-ra kattintunk, és itt a Tartalom fül és Tanúsítványok gomb kiválasztása után az előugró ablak Személyes füle alatt láthatjuk a kártyánkról beolvasottakat). Normál esetben két - a behelyezett kártya tulajdonosának szóló - tanúsítványt láthatunk.
  2. Álljunk az egyikre a kurzorral! Az ablak alsó egyharmadában kijelzésre kerül a tanúsítvány kívánt felhasználási célja. Itt ha azt látjuk "Ügyfél hitelesítése, Biztonságos e-mail", akkor erre lesz szükségünk.
  3. A másikat - ráállva a kurzorral, majd az eltávolít gombbal vegyük ki!

Megjegyzés: ez a művelet csak a kártyánkról felolvasott, a tanúsítványtárba bemásolt "copy" példányt távolítja el.


VPN Cliens beállítása


 1. Indítsuk el a Cisco VPN Client-et a Start Programok menüben.


 1. A Connection Entries fülön hozzunk létre a VPN kapcsolathoz szükséges profil-t a New gomb megnyomásával, a képernyő másolaton látható tulajdonságokkal (Host: 145.236.99.251):


 1. Ha a 5.2.1 pontban leírt feladatokat jól hajtottuk végre, a kliens csak a Hitelesítő tanúsítványunkat láthatja a Certificate Authenticacion részben, így azt jól társítja a kapcsolat konfigurációs beállításaihoz.

Megjegyzés: Ha több tanúsítvány közül tudunk választani a Name mezőben, akkor lépjünk vissza az 5.2.1 pontra és végezzük el újból az ott leírtakat.

 1. A Save gomb megnyomásával a létrehozott profil-t el kell menteni.
 2. Az elmentett profil-ra jobb egérgombot nyomva ki kell választani a Create shortcut-ot az ikon Asztalra helyezéséhez.

 3. A helyes hálózati beállítások a Tarnsport fülön. 1. Az Options menüből kiválasztva a Simple Mode-ot egyszerűbb ablakfelületre lehet kapcsolni.

Megjegyzés: az itt leírt "tortúrát" csak az első kapcsolatunk beállításkor kell végigjátszani, hogy a VPN kliens "emlékezzen" a kártyánkon található tanúsítványok közüli választásra. Értelemszerűen egy másik felhasználó kártyájával történő első VPN bejelentkezését gépünkről, szintén evvel a módszerrel kell beállítani.


Figyelmeztetés!

A Cisco VPN Certificate Manager-ét NE használjuk tanúsítványaink nézegetésére, és törlésére!!! Ez az eszköz PIN bekérése után, helytelenül a csipkártyáról is eltávolítja a tanúsítványokat.

A Cisco VPN működőképességének ellenőrzése

Az asztalra kihelyezett ikonra kettőt kattintva (vagy a VPN klienst a Start menüből indítva a Connect ikont választva) a PIN kód megadása után a munkaállomás – élő nyilvános internetkapcsolat esetén – kapcsolódik a Matáv Intranet-hez. Kapcsolat bontása: az elindított kliensből, vagy az óra melletti lakatra jobb egérgombbal kattintva a menüből.


Megjegyzés: ha szoftveres tanúsítványt töröltünk, akkor az ellenőrzés után vissza kell importálni a Tanúsítványtárba (nyitunk egy Internet Explorer-t, majd annak menüjében /Eszközök/Internet beállítások-ra kattintunk, és itt a Tartalom fül és Tanúsítványok gomb kiválasztása után az előugró ablak Személyes füle alatt az Importálás gombra kattintva tudjuk megadni a tanúsítványt tartalmazó fált és elvégezni az importálást)


Siebel OptionPack telepítése és a PartnerPotál elérés beállítás

A „05 Siebel OptionPack” könyvtárban található program segítségével alapértelmezett beállításokkal telepíthető a Matáv PartnerPortál Internet Explorer kiegészítője.

Az Internet Explorer elindítása után a partnerportal.matav.hu/partnerportal címen található a Partnerportál.


Bejelentkezés a PartnerPortálra

Számítógép bekapcsolása előtt csatlakoztassuk a kártyaolvasót a számítógéphez. A chipkártyát NE helyezzük be az olvasóba.

Kapcsoljuk be a számítógépet.

Lépjünk fel az internetre.

Helyezzük el a kártyát az olvasóba ütközésig.

Indítsuk el a VPN-t az Asztalról.


A VPN szoftver indulóképernyője (Advanced Mode esetén):vagy (Simple Mode esetén)


A „Connect” gombra kattintás után meg kell adnunk a csipkártyához tartozó PIN kódot.

Az alábbi figyelmeztetés ablakbana „Continue” gomb megnyomása után kapcsolódtunk a VPN titkosított csatornán a Matáv hálózatához. Ugyanakkor a kapcsolat alatt nem érjük el az esetleges helyi hálózatot, nyomtatókat.


Internet Explorer elindítása után jelentkezzünk be a partnerportal.matav.hu/partnerportal címen a rendszerbe.


Kielentkezés a PartnerPortálról és a VPN kapcsolat bontása

A PartnerPortálból az Internet Explorer bezárásával léphetünk ki.


A kapcsolatot a jobb alsó sarokban megjelenő sárga lakat jelzi. Erre, majd a „Disconnect” gombra kattintva lehet a kapcsolatot lezárni.


Ekkor az Internet kapcsolatunk még mindig és ismét használhatjuk a hálózatos alkalmazásokat.


: 1940