online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

Logikai feladatok 6. osztalyos tanulók szamarafelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

Logikai feladatok 6. osztályos tanulók számára


1.         Írd be a következö sorozatokba a két következö elemet!


7, 15, 23 31, 39, .., .....,


2, 5, 11, 23, ........, ..,


1, 2, 3, 5, 8, 13, .., .....,

3 p

2.

Ez a müvelet-végzö gép a bemenö a és b számokkal valamilyen müveletet végez, (mindig ugyanazt,) és kiadja az eredményként kijövö c számot.


Az alábbi táblázatba beírtunk néhány összetartozó értéket, írd be a hiányzókat!a:

2

3

3

5

4

6


b:

3

3

4

6

6


7


c:

9

12

13

21


20

19


A gép a következö müveletet végzi: c = ........                   4 p.


3. Egy dobozban 12 piros, 8 fehér és 6 zöld golyó van. Legalább hányat kell kivenni, hogy a kivett golyók között biztosan

a) legyen három azonos színü?


b) mindhárom színböl legyen három?


c)      Az elözö dobozba beleteszünk még néhány kék golyót is, és ezután már legalább 22 golyót kell kivenni ahhoz, hogy biztosan legyen a kivettek között három különbözö színü. Hány kék golyót tettünk a dobozba?   3 p.


4.

A három ládika közül az egyikben egy kép van. A feliratok között van igaz is, hamis is.Melyikben van a kép                                                                        1 p.


5. 5 almáért és 7 barackért 62 forintot fizettem. 10 almáért és 12 barackért viszont 112 forintot kellene fizetni. Mennyibe kerül egy szem barack, ill. egy szem alma?         2 p.


6.

Az ábra elsö sora egy háromjegyü számot jelöl.


A második sorban a felette álló szám jegyeinek összegét, majd a kapott kétjegyü szám jegyeinek összegét a harmadik sorban.


Írd be a megfelelö számjegyeket! (Az azonos ábrákba azonos, a különbözökbe különbözö jegyeket kell írni.)

3 p.


7. Egy városban igazmondók és hazugok laknak. Az igazmondók minden állítása igaz, a hazugoké mind hamis. Egy alkalommal összejön egy szobában néhány városlakó és közülük hárman a következöket mondják:- Nem vagyunk többen háromnál. Mind hazugok vagyunk.- Nem vagyunk többen négynél. Nem mindannyian vagyunk hazudósak.- Öten vagyunk. Közülünk három hazudós.


Hányan vannak a szobában ?


Hány hazug van köztük?

4 p.

Találat: 1602


Felhasználási feltételek