online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
  
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság Adminisztráció Auto építészet építőipari Gépészet Jogi Jogszabályok Közlekedés Mezőgazdaság Pénzügy Turizmus újságírás üzleti
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 

 
 

GYAKORLAT KIFEJEZÉSEK A LEKÉRDEZÉSBEN Mennyibe kerülne termékenként nyilvantartasi aron a készletszint feltöltése a minimalis készletszintre?

gazdaság

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
SZÜKSÉGLET ÉS IGÉNYFELMÉRÉS
A munkapiac. Egyensúly a munkapiacon.
A nyitott gazdasag alapvető összefüggései
A makrogazdasagi szereplők és gazdalkodasuk. Az önkormanyzatok gazdalkodasa. A tanacsok gazdalkodasa 1986-89 között. Az önkormanyzatok gazdalkodasa 19
Japan a gazdasagi csoda orszaga
A MAGÁNSZEMÉLYEK JÖVEDELEMADÓJA
AZ EURÓPAI TÁRSADALOM ÉS GAZDASÁG ÁTALAKULÁSA
Egy vallalat megalapítasanak története, avagy mi is a részvény?
Hogyan fejlödött Japan gazdasagi élete?
Szöveghez tartozó feladat: Frankfurt am Main, Bankenmetropole
 
 

GYAKORLAT

KIFEJEZÉSEK A LEKÉRDEZÉSBEN

Mennyibe kerülne termékenként nyilvántartási áron a készletszint feltöltése a minimális készletszintre?

1.       Nyissuk meg a c:/Program Files/Accessbemutato mappából a Minta4 adatbázist!

2.       Az indítópanelen kattintsunk a Munka megkezdése gombra.

3.       Az Adatbázis ablakban válasszuk a Lekérdezések objektumot az objektumok közül!

4.       Kattintsunk duplán a 454g65e „Lekérdezés létrehozása Tervező nézetben” feliratra.

5.       Minden számunkra szükséges adat a Termék táblában van. Kattintsunk tehát a megjelenő Tábla hozzáadása panelen a Termék táblára, majd a Hozzáadás gombra. Mivel több táblára nincs szükségünk, kattintsunk a Bezárás gombra.

6.       Eredményként a terméknevekre és termékenként egy értékre van szükségünk. Ezt a következőképpen érhetjük el: húzzuk a TermékNeve mezőt a QBE-rácsra. Az értéket a tábla egyéb mezőiből számítással nyerhetjük. Álljunk a kurzorral a QBE-rács második oszlopának Mező feliratú sorába. Az Eszköztár Szerkesztés gombjával indítsuk el a Kifejezésszerkesztőt. A Kifejezésszerkesztőben az alsó bal oldali oszlopban kattintsunk duplán a 454g65e Táblák mappára, mivel a számítandó kifejezést a Termék tábla mezőiből kell összeállítani. A megjelenő Táblák közül kattintsunk a Termék táblát szimbolizáló mappára. A középső oszlopban megjelennek a tábla mezői.

7.       A kifejezésben a feladatnak megfelelően a NyilvántartásiÁr-at kell megszorozni a MinimálisKészletszint és a TermékMennyisége mező különbségével.

8.       Kattintsunk duplán (a középső oszlopban) a NyilvántartásiÁr mezőre, majd a műveletek gombsoron a * gombra. Ezt egy nyitózárójel követi, majd kattintsunk duplán a 454g65e MinimálisKészletszint mezőre. A – (mínusz) jelet követően pedig kattintsunk duplán a 454g65e TermékMennyisége mezőre. Végül egy záró zárójellel zárjuk le a kifejezést. Az OK gombbal hagyjuk jóvá. A megszerkesztett kifejezés bekerül a második oszlop mező sorába.

9.       Nézzük meg a lekérdezés eredményét Adatlap nézetben! Az eredménnyel két baj is van. Az egyik, hogy az eredménytábla második oszlopának felirata: Kif1, amit a felhasználók nem igazán tudnának értelmezni. A másik baj az, hogy azok a termékek is szerepelnek az eredménytáblában, amelyek mennyisége a minimális készletszint felett van, ezeknél a termékeknél a második oszlop tartalma nyilvánvalóan negatív.

10.     Váltsunk vissza Tervező nézetbe! A QBE-rács második oszlopában láthatjuk, hogy az Access automatikusan a „Kif1:” szöveget tette a kifejezés elé. Jelöljük ki a „Kif1” szöveget (a kettőspont nélkül!), majd írjuk be a következőt: „Feltöltés ára”. Adatlap nézetbe váltva láthatjuk, hogy az első problémát megoldottuk. Váltsunk vissza Tervező nézetbe.

11.     A második probléma abból adódik, hogy az eredményben az összes termék szerepel, nem csak azok, melyeknél a TermékMennyisége kisebb, mint a MinimálisKészletszint. Az eredményben megjelenő sorok korlátozásához (kiválogatásához) a Feltétel sorban meg kell adni egy szűkítő feltételt.

12.     Álljunk a kurzorral a QBE-rács első oszlopának Feltétel sorába. Az Eszköztár Szerkesztés feliratú gombjával ismét indítsuk el a Kifejezésszerkesztőt. A Kifejezésszerkesztőben az alsó bal oldali oszlopban kattintsunk duplán a 454g65e Táblák mappára, mivel a feltételt is a Termék tábla mezőiből kell összeállítani. A megjelenő Táblák közül kattintsunk a Termék táblát szimbolizáló mappára. Ekkor a középső oszlopban megjelennek a tábla mezői.

13.     Az eredményben csak azokra a sorokra vagyunk kiváncsiak, ahol a TermékMennyisége kisebb, mint a MinimálisKészletszint. Kattintsunk duplán a 454g65e TermékMennyisége mezőre, kattintsunk a < (kisebb) jelre, majd kattintsunk duplán a 454g65e MinimálisKészletszint mezőre. Az OK gombbal hagyjuk jóvá a megszerkesztett feltételt. Adatlap nézetbe váltva megtekinthetjük a lekérdezés helyes eredményét.

14.    Végül zárjuk be a lekérdezést. A rendszer mentésre vonatkozó kérdésére válaszoljunk Igen-nel és adjuk a lekérdezésnek az 5gyakorlat nevet.

Találat: 1327