online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia Pszichiátria Pszichológia Szociológia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 

 
 

A szokasok atalakítasa, életmódvaltas

pszichológia

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
RÖVIDEN A HIPERAKTIVITÁS TÜNETEIRŐL
DISZLEXIA AZ ISKOLÁBAN
Érzékelés altalanos jellemzôi. Az érzékelési modalitasok
A pszichológia biológiai alapjai: idegrendszer és agy
Pszichés iatrogénia, szórorigén pszichés artalom, empatia, megértés, massag elfogadasa
ÉSZLELÉS
A szerepfogalom hatarai és külsö szerepkonfliktusok
Az agresszió
TANULÁS ÉS KONDICIONÁLÁS
 
 

A szokások átalakítása, életmódváltás

Egy ösi kínai tanítás szerint, ha át akarjuk értékelni az életünket, fordítani akarunk a sorsunkon, legalább huszonhét dolgot meg kell változtatnunk. (A huszonhetes szám a feng shui számmisztika szerint kabbalisztikus szám, sorsfordító erövel bír.) A változtatást kezdjük azzal, hogy az elménket is kitakarítjuk, rendbe tesszük, hiszen a körülöttünk lévö dolgok rendezetlensége jórészt gondolataink kuszaságát jelzi.

A feng shui az alábbiakat tartja a leggyakoribb és legmeghatározóbb lelki zavaroknak, és tanácsokkal is ellát bennünket leküzdésük érdekében:

1. Az aggódás és a félelem, ami meggyökeresedve magatartásunkban állandósul. A rossz dolgokat egyébként is mélyebben örzi az ember, mint a jót. Az állandó aggodalom kínos és fölösleges. Hatalmas nyomással vésödik az elménkbe, képtelenné tesz a világos gondolkodásra. Állandóan motoszkál az elménkben, nyomasztóan rátelepszik az életünkre, és nagyon valószínü, hogy be is következik. Saját magunk gerjesztjük és vonzzuk be az életünkbe. Ha folyton a negatív dolgokon fantáziálunk, szinte törvényszerü, hogy nem is vesszük észre azokat a lehetöségeket, amelyekkel kikerülhetnénk öket. A megoldás pedig egyszerü: ahogy mindig és mindenkor igen célravezetö, most sem válik kárunkra, hogy öszintén szembenézünk saját magunkkal. Ha agyunkat arra használjuk, hogy konkrét tennivalókon rágódjunk, és megtervezzük azt a stratégiát, amivel kikerülhetjük a bajokat, már félig sikerült is megoldani öket. A feng shui kultúra elöszeretettel javasolja a tények papírra vetését,  hiszen a gondolat elszáll, míg a leírt, rögzített dolgok jobban bevésödnek.

2. Igen nagy lelki szegénységre vall, sok belsö bizonytalanságot rejt magában az az ember, aki állandóan bírál, ítélkezik. Ez bizony az érö, az energia legnagyobb pocsékolása.

Találat: 1015