online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A termalvíz hasznosítasa az idegenforgalom fejlesztés lehetöségekéntfelso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

A termálvíz hasznosítása az idegenforgalom fejlesztés lehetöségeként.


Mórahalom városa példaszerüen elöl jár ezen a területen. Megvalósult a négy csillagos minösítéssel rendelkezö Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdö . A gyógyfürd 757c25h 37; igen rövid idö alatt  népszerü lett hazai és határon túli térségekben (Románia, Szerbia). Bátran állíthatjuk, hogy az eddig elért eredmények alapján a mai napjainkban Szeged Megye Jogú Városnak is riválisa lett ezen a területen. Meglátásom szerint ez még csak a kezdet, de a város által elhatározott és követett irány a már szükségszerüvé vált folyamatos fejlesztést irányozza elö. Ez alapján készítjük elö a közel két milliárd beruházási értékben a már fent említett négy csillagos termál és gyógyszállót, valamint ezen belül a térség egyéb gazdasági, társadalmi, tudományos, kulturális lehetöségeinek illetve igényeinek megfelelö kistérségi többfunkciós konferencia központot.

Ezen létesítmény pótolja a már hiányként jelentkezö minöségi szállodai elszállásolást európai színvonalon és további lehetöség hordozója kíván lenni a térség egyéb idegenforgalmi fejlesztésének.

Itt szeretném megemlíteni, mint az ország, város, és térség gazdasági motorját jelentö a Mórakert Szövetkezetet (Elsö magyar TÉSZ: Termelö és Értékesítö Szövetkezet). Ezen gazdasági egység kialakítása, felépítése, termeltetési, kereskedelmi tevékenysége országosan is példaértékü, amely jelenleg is folyamatosan fejlödik. Fontos lehetöség hordozója a szálloda további a helyi idegenforgalomhoz kapcsolódó a vadászati, gasztronómiai, hagyományörzö stb. ágazatok fejlesztésének vonatkozásában is. Lehetöséget teremt, hogy a fent említett ágazatokkal kiegészülve a térség meghatározó alaptevékenysége, a mezögazdaság bizonyos területeken bekapcsolódjon a nemzetközi, hazai, regionális kutatás-fejlesztési tevékenységekbe is. (K+F) Ez a folyamat már megindult mely alapján Mórahalom városába települt meg a közel múltban egy belga tulajdonú saslik elöállító üzem (egy milliárd forint beruházási értékben) illetve egy holland tulajdonú csomagoló üzem. Ennek a legegyszerübb jelentése: Mórahalom kilépett Európába. A nemzetközi befektetöi érdeklödés megindult a város felé. 

Ennél a témakörnél fontos megemlíteni, hogy ez a gazdaság fejlesztési tendencia meghatározó módon hatással van a lakosság helymegtartó szerepének megerösödéséhez. Míg korábban Mórahalom és térsége Szeged munkaerö bázisa volt most az irány megfordult. Ma a város rendkívül vonzó célpont lett a munkahelyét és nyugodt életminöséget keresö családok és egyének számára.


Találat: 1098


Felhasználási feltételek