online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek Afrikai konyha Amerikai konyha Desszertek Fácán Finn konyha Hal Hús Ital Kacsa Kenyér Levesek Osztrák konyha Saláták Spanyol konyha Szószok Tészta Vegetáriánus konyha Zöldség élelmiszer
Vegyes

 
 
 
 

 
 

Töltött csirke

hús

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Pulykamell Gabi módra
Székelygulyas
Egybesült sertéshús
Szalonnas vagdalt pogacsa
A pulyka felhasznalasa
Csípős húspogacsa
Össze nem zsugorodó tarsasagi húsos kenyér
Borjú- vagy sertésmaj parolva, szalonnasan
Egybesült barany
Borjúmaj
 
 

Töltött csirke

   Nyersanyag. 70 -80 dkg-es (tisztított) csirke, 6 dkg zsír, 2 egynapos zsemle, evőkanálnyi zöldpetrezselyem, 3 dkg vaj vagy zsír, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, késhegynyi törött bors.

   Készítés: A megtisztított fiatal csirke mellbőrét ujjunkkal felemeljük, egészen a combig. Nagyon vigyázzunk, nehogy átszakítsuk a bőrt.

   A zsemléket reszelővel meghámozzuk, tejbe áztatjuk, jól kicsavarjuk. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, a vajat (zsírt) mérsékelt tűzön megmelegítjük, átkeverjük benne a zöldpetrezselymet, hozzáadjuk a kicsavart zsemléhez; meg­sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tojással és a tojások sárgájá­val jól eldolgozzuk.

   A csirkét nyakrészével felfelé, merőlegesen felállítjuk és a tölteléket kiskanállal, egyenletesen a felemelt bőr alá adagol­juk; egészen lazára töltsük. A maradék tölteléket a csirke belsejébe ­tegyük. A melle bőrét bevarrjuk. A csirkét megsózzuk és hideg zsírral megkenjük (ha forró zsírral öntjük le, a bőr el­veszti rugalmasságát és sütés közben felreped), mellével felfelé pecsenyesütőbe tesszük és mérsékelt meleg sütőben, lassan szép aranyszínűre sütjük. A sütés után 10-15 percig letakarva, meleg helyen pihentetjük, azután az egybesült csirkénél leírt módon szeleteljük és körítjük.

   Finom töltelék: 2 db zsemle, a csirke mája, 2 db keményre főzött tojás, 5 dkg gomba, 3 dkg zsír, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 2 egész tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa.

   Úgy készítjük, mint az először leírt tölteléket; hozzákeverjük a megmegpárolt gombát, a finomra vágott kemény tojásokat és a megkapart csirkemájat.

   A tölteléket készíthetjük a töltött borjúszegynél leírt mó­don is.

   Az először ismertetett csirketöltelékhez keverhetünk 10 dkg vajon megpárolt finom zöldborsót, vagy 5 dkg finomra vágott sonkát, esetleg füstölt nyelvet, vagy 5 dkg apró kockára vágott füstölt szalonnát.

Találat: 693