online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment Humán erőforrás Marketing Politikatudomány
Receptek
Vegyes

 
 
 
 

 
 

A VEZETŐI IDŐGAZDÁLKODÁS PROBLÉMÁI

menedzsment

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Az informació technológia hatasa a közigazgatas működésére (ügyvitelre)
Informatikai projektmenedzsment
A VEZETŐ ETIKÁJA ÉS FELELŐSSÉGE
A SZEMÉLYISÉG MŰKÖDÉSI MECHANIZMUSA
A CSOPORT FOGALMA, A FORMÁLIS ÉS INFORMÁLIS CSOPORTOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA
A CSOPORTON BELÜLI ÉS A CSOPORTOK KÖZÖTTI KONFLIKTUSOK
A SZERVEZETI VISELKEDÉS ETIKÁJA, A VÁLLALAT TÁRSADALMI FELELŐSSÉGE
VEZETÉSI MÓDSZEREK
A VEZETŐI IDŐGAZDÁLKODÁS PROBLÉMÁI
 
 

A vezetői időgazdálkodás problémái.

Az időnek nagy ára van. Drágán fizet érte az a vezető, aki rosszul osztja be, vagy elpocsékolja. A vezetőnek takarékosan kell bánnia az idővel. Be k 949b18j ell osztania, hogy a vezetői munkáját minél hatékonyabban, minél rövidebb idő alatt tudja elvégezni. A vezető belső vállalati környezete éppoly hibás lehet abban, hogy nincs a vezetőnek ideje, mint a külső környezet a maga beidegződésével. Akinek az idejét rabolják, az igaz áldozat.

Az időt tekinthetjük korlátnak, ami a vezetőt permanensen céltudatos cselekvésre kényszeríti, vagy olyan erőforrás, amellyel hatékonyan kell gazdálkodni. A vezetés magasabb szintjén az idő már egyre inkább olyan erőforrássá válik, amivel hatékonyan lehet, de kell is gazdálkodni.

A vezető általában hosszabb ideig dolgozik, mint a beosztott. Ha a vezető meg akar szabadulni az állandó időhiány miatti szorongásaitól, bosszúságaitól, ez erőn felüli munka lehangoló fáradtságától, a túl hosszú munkaidő okozta családi és egészségi problémáitól, hatékonyan kell gazdálkodnia munkaideével, összhangot kell teremtenie feladatai, ideje és képessége között.

A vezető ideje általában értekezletekkel, megbeszélésekkel telik. Kis részét fordítja önálló munkára. Ennél még kevesebbet önképzésre.

Találat: 1030