online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság Adminisztráció Auto építészet építőipari Gépészet Jogi Jogszabályok Közlekedés Mezőgazdaság Pénzügy Turizmus újságírás üzleti
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek
Vegyes

 
 
 
 

 
 

diesel adagoló

gépészet

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Architektúra-független leíras
Kereskedési technikak és módszerek
Analóg elektronika
Modul neve: Hidraulikus elem és rendszertechnika alkalmazasa, elemzése II
A CNC gépek útmérése
Egyszerű LED-es villogó
Mozgató csavarorsó méretezése, ellenőrzése
NERNST- BUZÁGH készülék
Az NC, CNC technika kialakulasa
Szerszamkezelés
 
 

diesel adagoló

Feladata: A motor üzeméhez szükséges tüzelőanyagot (gázolajat) megfelelő mennyiségben és időpontban nagy nyomással az égőtérbe fecskendezni.

Fõ részei: A bütykös tengely (28) rajta a szabályozó VIII az elő-befecskendezési időpontállító (23-25-ig) a befecskendező szivattyúelemek (17 353e44d -19-ig), majd a befecskendezõ szivattyúház.

A befecskendező szivattyúelem részei: A befecskendezõ henger (17), a befecskendezõ dugattyú (18), a görgõs emelõ (29), a dugattyúrugó (19), a beálító hüvely a fogas ívvel (11). A befecskendezõ henger felsõ részében van a nyomószelep (13). A befecskendezõ henger két szemben lévő fúrattal van ellátva, melyen keresztül a közös tüzelõanyagcsatornából a tüzeloanyag a befecskendezõ:

A befecskendezo szivattyúelem muködése: : I. Szívólöket. A befecskendezõ dugattyút a bütykös tengely (28) elfordulásakor a dugattyúrugó (19) lefelé mozgatja, és a befecskendezõ hengeren lévo fúratokon keresztül a tüzelõanyag beáramlik.

II. Nyomólöket. A befecskendezo dugattyút (18) a bütykös tengelyen (28) lévo bütyökelfordulás közben a görgosemelovel (29) felnyomja. Fölfelé haladtában a befecskendezo dugattyú a fúratokat elzárja és a befecskenezo hengerben lévo tüzeloanyagot nagy nyomással a nyomószelepen (13) át a nyomóvezetékbe (12), onnan a befecskendezo fúvókán (32) keresztül az égési térben nyomja.

A tüzeloanyag mennyiségének szabályozása: A motor teljesítménye a befecskendezett tüzeloanyag mennyiségétol függ. A tüzeloanyag befecskendezését a befecskendezo dugatyúfej alatt lévo perem (42) végzi. A tüzeloanyag mennyiségének adagolását pedig a függoleges horonnyal és ferde peremmel ellátott dugattyúfej (I-VII-ig) elfordításával szabályozzuk. A fogasléc (10) elore-hátramozdításakor a fogasív (11) elfordul és magával viszi a beállítóhüvelyt. A beállítóhüvely (43) alsó része ki van vágva és a befecskendezo dugattyú alsó keresztdarabja abban fel és le tud mozogni. A beálíltóhüvely elfordulásakor a befecskendezo dugattyút a keresztdarabnál fogva elfordítja..

Teljes befecskendezés: : (I, II, III.): Ha befecskendezo dugattyú úgy áll, hogy a ferde perem a teljes löket hosszában zárva tartja a befecskendezo henger furatait.

Részbefecskendezés: (IV, V.): Ha a befecskendezo dugattyút elfordítjuk úgy, hogy a ferde perem már a löket közben eléri a befecskendezo hengeren lévo jobboldali furatot, melyen keresztül a tüzelanyag a löket többi részében visszanyomódik a közös tüzeloanyagcsatornába.

Nincs befecskendezés: (VI, VII.): Ha a befecskendezo dugattyút annyira elfordítjuk, hogy a befecskendezo dugattyúfejben levo függoleges horony a befecskendezo henger jobboldali furatára kerül. Ez esetben a nyomótérbol a tüzeloanyag a befecskendezo dugattyúfejben lévo függoleges hornyon keresztül a befecskendezo henger jobboldali furatán át a közös tüzeloanyag csatornában visszanyomódik. Ekkor a befecskendezés megszonik és a motor megáll.II III. Teljes befecskendezés. IV, V. Részbefecskendezés, VI, VII. Nincs befecskendezés. VIII Szabályozó


Találat: 1602